Wergelandsgatan 40

Wergelandsgatan 40

Pris ej angivet

Månadsavgift: 2 994 kr
Ansvarig mäklare
Anders Norman
Fastighetsmäklare Franchisetagare / Kontorschef
Arrow right icon
Bromma - Blackeberg

Ljus lägenhet högst upp i huset med lummig balkong!

Välkommen in i denna välplanerade lägenhet om 58 kvadratmeter! Bostaden utgörs av två rum och kök som tillsammans bildar en ljus bostad vars hemtrevnadskänsla är genomgående i hela bostaden. Rymlig och fin balkong som vetter mot den lummiga gården där det erbjuds både grill- och lekplats. 3 minuters promenad till Blackebergs Centrum där du finner tunnelbana, hemköp, gym, restaurang och café samt andra butiker. På samma gång har du närhet till vacker natur, bland annat Grimsta Naturreservat med fina promenad- och joggingstråk. På bekvämt avstånd finns även Vällingby Centrum med stort utbud av shopping. Brf Skärkarlen 9 är en välskött och stabil förening med god ekonomi.

headstart icon

Kommande försäljning (Försprångsbostad)

Den här bostaden ligger ute som en kommande försäljning. Vi kallar det Försprångsbostad. Det innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller läs mer om du också vill sälja med vår tjänst Försprång.

Fakta om Wergelandsgatan 40

Bostaden

Beskrivning

Information

Boendeform

Bostadsrättslägenhet

Boarea

58 m²
Enl. bostadsrättsförening

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Antal rum

2 rum, varav 1 sovrum

Månadsavgift

2 994 kr/månad

Kommentar månadsavgift

Inkl. Värme & vatten

Lägenhetsnummer (föreningen)

2045-1123

Andel i föreningen

2,05 %

TV och internet

Tv och bredband via ComHem samt bredbandet via fiber genom Zitius/Z-market där man själv kan välja operatör.

Rumsbeskrivning

Hall

Den inbjudande och praktiska hallen öppnar upp lägenheten och välkomnar både boende och gäster med ljusa väggar och klinkergolv. Här finns det mesta man kan kräva av en hall – bra förvaring i form av platsbyggda garderober med gott om plats för jackor och skor.

Kök

Det sociala, trevliga och fräscha köket har fint ljusinsläpp, ljusa väggar och parkettgolv. Utrustningen består av kombinerad kyl/frys, diskmaskin, ugn och gasspis. I övrigt erbjuder köket bra förvaringsmöjligheter, generösa arbetsytor och gott om plats för matbord och stolar.

Vardagsrum

Ett öppet, lättmöblerat och stilrent rum med fantastiskt ljusinsläpp från de stora fönsterpartierna samt generösa sällskapsytor.

Sovrum

Från vardagsrummet når du lägenhetens master bedroom – ett rogivande och ljust rum med parkettgolv och ljusa väggar. Rummet har utmärkta förvaringsmöjligheter, vackert ljusinsläpp och plats för dubbelsäng.

Badrum

Fräscht och funktionellt badrum med toalett, badkar, handfat och förvaringsskåp. Här ligger klinkergolv som går fint ihop med rummets kaklade väggar.

Balkong

I vardagsrummet finner du en stor, lummig och ljus balkong med lättmöblerade ytor och trätrall. Här har du fin utsikt mot innergården.

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggår

1951

Fastighetsbeteckning

Skärkarlen 9

Energideklaration

Energideklaration är utförd 2020-01-02

Energiprestanda, specifik energianvändning

212 kWh/m2 och år

Övrigt

Till lägenheten hör ett källarförråd.

Om Blackeberg

Allmänt om Blackeberg

Genom Blackeberg sträcker sig grönområden med bl.a. lekparker och Blacken parklek med barnpool under sommaren, daghem, en nyanlagd fotbollsplan med gräs och det stora skogsområdet Grimsta. Efter en kort promenad finner man Mälarens vatten med fina gångstråk längs strandkanten. Vill du bada så är det gångavstånd till både Ängbybadet och Kaananbadet där du även hittar flertalet båtklubbar.

Tjänster i området

Som boende på i Blackeberg har du närhet till mycket t.ex. Blackebergs Centrum där du når service i form av Hemköp, apotek, hälsobutik, bibliotek, bank, sushi, restaurang, pizzeria, gym, posten samt T-Bana på ett fåtal minuter. På bekvämt avstånd återfinns även Vällingby Centrum med stort utbud av shopping.

Övrigt

Bara ett stenkast från lägenheten ligger Blackebergssskolan som är en F-6 skola. Med några minuters promenad ligger också Blackebergs gymnasium. Det finns planer att bebygga området längst upp på Wergelandsgatan, intill Blackebergs Sporthall.

Föreningen

Information

Föreningens namn

Brf Skärkarlen 9

Föreningens organisationsnummer

769622-1436

Föreningsform

Bostadsrättsförening

Äkta/oäkta förening

Äkta förening

Tillåter föreningen delat ägande?

Ja

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Nej

Avgift

Inkl. Värme & vatten.

Om föreningen

Antal lägenheter

49 st , varav 6 st hyresrätter

Antal lokaler

1 st

Byggår

1951

Äger föreningen marken

Nej

Parkering

Föreningen innehar 7 st garage som kostar ca 650 kr/mån med lång kö. Samt 31 parkeringsplatser som kostar 200 kr/mån och för närvarande kö. Man ställer sig i kö via föreningens hemsida: www.brfsk9.com

Allmän information

Brf Skärkarlen 9 registrerades hösten 2010 med ändamålet att upplåta bostadslägenheter för permanent boende. Föreningen förvärvade officiellt fastigheten från familjebostäder den 23 Juni 2011.

Föreningens ekonomi

Föreningen har god ekonomi med bra resultat, likviditet i kassan och en belåningsgrad om endast 4 600 kr /kvm (ca 14,8 mkr). Till detta har man även antalet hyresrätter som inbringar intäkter och en lokal som är uthyrd. Föreningens tomträttsavgäld är 188 547 kr/år och löper t.o.m. 31/12 2030.

Föreningens planerade och utförda renoveringar

Stambyte i badrum: 1995 Byte av lägenheternas elinstallationer: 1995 Balkongrenovering: 2005 Fasadrenovering på del av fastigheten: 2012 Byte av tak på del av fastigheten: 2012 Dränering av delar av huset: 2012 Byte av värmecentral: 2014 Byte av el-serviser: 2015 Byte av el-central i tvättstugan: 2017 Byte av el-stigare samt mätartavlor i samtliga lägenheter: 2017 Stambyte i kök: november 2017 - februari 2018 Installation samt justering av ventiler VVS stammar och vattenburna handukstorkar 2020

Gemensamma utrymmen

Föreningen innehar Cykel och barnvagnsförråd, litet gym (i samma utrymme som cykel och barnvagnsförrådet) samt gemensamma tvättstuga.

Gårdsplats

Innergården har lekplats, bänkar samt grönska. Belägen i söder.

Ekonomi

Månadsavgift

2 994 kr/månad

Kommentar månadsavgift

Inkl. Värme & vatten.

Pantsättning

Bostadsrätten är inte pantsatt.

Pantsättningsavgift

483 kr

Överlåtelseavgift

1 208 kr
Överlåtelseavgift betalas av köpare

Driftkostnad

713 kr/månad

Visa fördelning av driftkostnad

Driftskostnaden fördelas enligt följande:

Elkostnad

315 kr/månad

Försäkring

146 kr/månad

Övrigt

252 kr/månad

Value check form

Värdera din bostad kostnadsfritt!

Är du redo att sälja din bostad eller mest nyfiken på värdet av din bostad? Vi erbjuder dig en kostnadsfri uppskattning av dagsvärdet på din bostad.

boneo banner
Bild Till Bank Puff

Behöver du lånelöfte?

När du går på visningar är det alltid bra att ha ett lånelöfte klart. Då kan du vara med och buda direkt på bostaden du är intresserad av. Hos Länsförsäkringar Bank kan du ansöka om lånelöfte. Det kostar ingenting och godkänt lånelöfte gäller i tre månader.