Edagränd 5

Edagränd 5

Utgångspris

2 495 000 kr

Månadsavgift: 3 130 kr
Ansvarig mäklare
Johan Skoglund
Fastighetsmäklare
Arrow right icon
Farsta - Farsta Strand

Endast ca 350 meter ifrån Farsta strand med både t-bana och pendeltåg ligger denna välplanerade och trevliga lägenhet. Öppen planlösning och stor härlig balkong gör detta till en riktig kanonbostad. Lägenheten erbjuder ett fantastiskt boende med genomgående hög standard. På kort avstånd finner ni badplatser vid Magelungen samt Drevviken och naturliv vid Ågesta friluftsområde. För shopping och annan allmän service tar ni er snabbt till Farsta centrum med sin moderna galleria och stora utbud av butiker, restauranger m.m. Vill ni in till stan tar ni er till T-centralen på endast ca 15 minuter med pendeln samt 24 minuter med t-banan.

headstart icon

Kommande försäljning (Försprångsbostad)

Den här bostaden ligger ute som en kommande försäljning. Vi kallar det Försprångsbostad. Det innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller läs mer om du också vill sälja med vår tjänst Försprång.

Value check form

Vill du sälja eller mest nyfiken på värdet av din bostad?

Vi erbjuder dig en kostnadsfri uppskattning av dagsvärdet på din bostad så att du kan hålla stenkoll på marknaden.

boneo banner

Fakta om Edagränd 5

Bostaden

Beskrivning

Information

Boendeform

Bostadsrättslägenhet

Boarea

50 m²
areauppgifter enl. föreningen

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Antal rum

2 rum, varav 1 sovrum

Pris

2 495 000 kr - utgångspris

Månadsavgift

3 130 kr/månad

Lägenhetsnummer (skatteverket)

1201

Lägenhetsnummer (föreningen)

51202

Andel i föreningen

1,11411 %

Andel av årsavgift

1,11436 %

TV och internet

Telia som leverantör av bredband, telefoni och TV.

Rumsbeskrivning

Hallen

Välkomnande hall med ekparkett som leder er vidare in i den ljusa lägenheten. Här finns också plats för avhängning.

Vardagsrum

Ljust och luftigt vardagsrum med ekparkett och stora fönsterpartier med fri utsikt över föreningens gård. Här finns gott om plats för soffa, tv-möbel samt matplats för flera gäster. Från vardagsrummet når ni den stora balkongen.

Kök

I anslutning till vardagsrummet ligger det fräscha och välutrustade köket. Köket går i vitt med full maskinell utrustning i rostfritt. Här finns induktionshäll, varmluftsugn, köksfläkt, diskmaskin samt microvågsugn. Gott om plats i lådor och skåp.

Sovrum

Trevligt sovrum med fritt läge och gott om plats för dubbelsäng. Mycket fin förvaring i platsbyggd garderob med skjutdörrar.

Balkong

Fantastisk fin balkong på 11 kvm mot innergård.

Badrum

Modernt och snyggt i anslutning till hallen finner ni badrummet. Vita stora kakelplattor tillsammans med mörk klinker på golvet som bryter av. Stilrent och fullutrustat med duschvägg, handfat och kommod. Toalett, spegel samt överskåp. Här finner ni även tvättmaskin under den praktiska arbetsbänken.

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggår

2013

Fastighetsbeteckning

Tvärnö 1

Energideklaration

Energideklaration är utförd 2016-05-23

Energiklass

Energiklass C

Energiprestanda primärenergital

75

Om Farsta Strand

Allmänt om Farsta Strand

Endast en knapp mil, söder om Stockholm ligger Farsta strand. Här har man bra kommunikationer med både tunnelbana och pendeltåg, Här ifrån åker man in till Stockholm city på omkring 25 minuter med tunnelbana och med pendeltåg från Farsta strand kan ni ta er till såväl Nynäshamn, som till Stockholm central och den nya stationen vid Odenplan. Från Farsta strand tar ni er snabbt och lätt till Farsta centrum med bil, buss eller tunnelbana. Farsta centrum invigdes 1960 och var då Sverige största köpcentrum. Idag finns här omkring 150 butiker, ett flertal välsorterade mataffärer samt torghandel. Är det naturen som lockar finner ni fantastiska promenadstråk längs Magelungens glittrande vatten där ni också finner badplatser som erbjuder möjlighet till ett dopp. Ni når även Drevviken inom bekvämt gångavstånd, här finns strandbad och klippbad på sommaren. Vintertid plogas båda sjöarna för skridskoåkning. Det finns en strandpromenad efter Magelungens strand mellan Farsta strand och Fagersjö som håller på att upprustas, det är ett fem kilometer långt stråk som erbjuder fina upplevelser och avkoppling. Farsta gård med anor från 1600-talet erbjuder guidade turer, galleri, jazzklubb samt restaurang. För den idrottsintresserade finns i närheten också Farstahallen. En sim-, gym- och idrottsanläggning som också innefattar fotbollsplan och ishall. Ågesta friluftsområde ligger på kort avstånd och här finns både golfbana, härlig natur samt fina upplysta motionsspår. Farsta är en barnvänlig stadsdel med ett flertal skolor och förskolor. Bl.a. har Adolf Fredriks musikklasser nyligen flyttat in i Farsta grundskola som genomgått en omfattande renovering. Vid Farstaängens parklek finns möjlighet till lek för stora och små, här finns plaskdamm, basketplan, klätterställning, gungor och café. Välkommen till Farsta Strand, här finns något för alla.

Föreningen

Information

Föreningens namn

Brf Strandskatan (Farsta)

Föreningens organisationsnummer

769624-3455

Föreningsform

Bostadsrättsförening

Äkta/oäkta förening

Äkta förening

Tillåter föreningen delat ägande?

Nej

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Nej

Avgift

I avgiften ingår värme och kallvatten, individuell mätning och debitering av varmvatten tillkommer. Obligatoriskt tillägg på 220 kr/ månad för bredband, tv (basutbud) och telefoni. Inga avgiftshöjningar är planerade för 2022.

Föreningens hemsida

Brf Strandskatan (Farsta)

Om föreningen

Antal lägenheter

69 st

Antal lokaler

1 st

Byggår

2013

Äger föreningen marken

Nej

Parkering

Föreningen har 49 garageplatser, varav 12 med ladd-stolpar. En liten parkeringsplats kostar 650 kr/månanden större 850 kr/månaden och för laddstolpe debiteras extra. Styrelsen har hand om kölistan. I övrigt fri parkering på gatorna i området.

Allmän information

Fastigheten byggdes av JM AB och första inflyttningarna gjordes den 13 juni 2013. Föreningen fastighet består av två flerbostadshus på adress Edagränd 3 och 5 samt Ågesta broväg 82,84 och 86. Strandskatan är en lugn och stabil förening med god ekonomi.

Föreningens ekonomi

Föreningen innehar fastigheten i tomträtt. Avtalet gäller tom 2022-07-01. Föreningen har en belåning på 9160 kr/m² enl. 2020 årsredovisning.

Föreningens planerade och utförda renoveringar

Något renoveringsbehov finns inte på denna nya fastighet. Föreningen har installerat 12 laddstolpar i garaget och LED belysning i gemensamhetsutrymmen som garage och trapphus.

Gemensamma utrymmen

Det finns en gästlägenhet som kan bokas för 350 kr/natt.

Gårdsplats

Föreningen har en trevlig utegård. Det finns i närheten en lekplats med gungor och en sandlåda.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdes försäkrad hos Nordeuropa försäkring. I avtalet ingår styrelseförsäkring.

Ekonomi

Pris

2 495 000 kr - Utgångspris

Månadsavgift

3 130 kr/månad

Kommentar månadsavgift

I avgiften ingår värme och kallvatten, individuell mätning och debitering av varmvatten tillkommer. Obligatoriskt tillägg på 220 kr/ månad för bredband, tv (basutbud) och telefoni. Inga avgiftshöjningar är planerade för 2022.

Pantsättning

Bostadsrätten är pantsatt. Uppgifterna kontrollerades den 2021-08-05

Pantsättningsavgift

483 kr

Överlåtelseavgift

1 208 kr
Överlåtelseavgift betalas av köpare

Bild Till Bank Puff

Behöver du lånelöfte?

När du går på visningar är det alltid bra att ha ett lånelöfte klart. Då kan du vara med och buda direkt på bostaden du är intresserad av. Hos Länsförsäkringar Bank kan du ansöka om lånelöfte. Det kostar ingenting och godkänt lånelöfte gäller i tre månader.