Ekshäradsgatan 83

Ekshäradsgatan 83

Pris

4 550 000 kr

Månadsavgift: 6 111 kr
Ansvarig mäklare
Cherry Tongsan
Fastighetsmäklare
Arrow right icon
Extra kontaktperson
Andreas Johansson
Fastighetsmäklare Franchisetagare
Arrow right icon
FARSTA - Farsta

Totalrenoverad ljus 5:a med öppen planlösning och fantastisk utsikt.

Hjärtligt välkommen till en fantastiskt belägen och välplanerad bostad på våning 8 med ett högt och fritt läge med viss sjöutsikt. Balkong med eftermiddag- och kvällssol. Bostaden disponeras idag som en 4:a med öppen planlösning. Stora fönster i flera väderstreck ger ett riktigt bra ljusinsläpp i bostaden. Hela bostaden är smakfullt renoverad. Stort, stilrent och påkostat kök från Marbodal med gott om arbetsytor och förvaring. Köket är fullt utrustat med spishäll, kyl, frys, ugn, micro, samt kolfilterfläkt, allt från Electrolux. Bosch diskmaskin från 2020. Bostaden är totalrenoverad och håller en mycket hög standard med moderna och tidlösa materialval och genomgående vacker ekparkett. Stambytt badrum i snyggt och smakfull utförande. Bostaden är registrerad som en 5:a i föreningens register (se alternativ planlösning). Här bor ni i en socialt, modern och välplanerad lägenhet med ett högt fritt läge och underbar ljusinsläpp. Läget är mycket populärt med närhet till kommunikationer, shopping, vatten och natur. Din närmsta granne är ett lummigt radhusområde och sjön Magelungen med fina badplatser på sommaren och skridskoåkning på vintern. Attraktiva Farsta är ett vackert och expansivt område i södra Stockholm. På promenadavstånd når man sjöarna Magelungen och Drevviken med flera badplatser, promenadstråk och plogade banor för skridskoåkning under vinterhalvåret. I området finns även en idrottsanläggning med sport- och simhall samt Ågesta friluftsområde med bland annat elljusspår (skidspår vintertid), ridhus samt golfbana med drivning range. Farsta Gård är en äldre herrgård belägen intill sjön Magelungen med rötter från 1300-talet. Här finns en mycket omtyckt restaurang och café. Naturnära område med endast ett par minuters promenad till Farstabadet, anrika Farsta Gård och Farsta Strandpromenad. Är ni sugen på att spela golf så är det endast stenkast till Ågesta golfklubb. Shopping från lägenheten är det dessutom bara endast stenkast promenad till Farsta Centrum. Ni hittar även flera förskolor, skolor i området. Med närhet till både grönområde och lekplats, Farsta centrum och mycket goda kommunikationer i form av tunnelbana, pendeltåg och ett flertal bussförbindelser är detta det perfekta boendet. Här finns allt du kan tänka dig, förskolor, restauranger, torghandel, tunnelbana m.m. Kontakta Mäklaren för mer info.

headstart icon

Kommande försäljning (Försprångsbostad)

Den här bostaden ligger ute som en kommande försäljning. Vi kallar det Försprångsbostad. Det innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller läs mer om du också vill sälja med vår tjänst Försprång.

Value check form

Vill du sälja eller mest nyfiken på värdet av din bostad?

Vi erbjuder dig en kostnadsfri uppskattning av dagsvärdet på din bostad så att du kan hålla stenkoll på marknaden.

boneo banner

Fakta om Ekshäradsgatan 83

Bostaden

Beskrivning

Information

Boendeform

Bostadsrättslägenhet

Boarea

108,5 m²
areauppgifter enl. föreningen

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Antal rum

5 rum, varav 3-4 sovrum

Pris

4 550 000 kr

Månadsavgift

6 111 kr/månad

Lägenhetsnummer (föreningen)

99-2113-4-167

Andel i föreningen

0,83526 %

Andel av årsavgift

0,83526 %

TV och internet

Comhem och fiber från Bredbandsbolaget är draget till lägenheten. Föreningen är ansluten till stadsnätet.

Rumsbeskrivning

Entréhall

Stor, öppen och välkommande hall med plats för avhängning för ytterkläder och dylikt samt 2 garderober. Säkerhetsdörr. Fantastisk tapet av Stig Lindberg. I anslutning finner du är gäst WC, samt tidigare sovrum som är ombyggd till "walk in closet" här finner du även Master Bedroom och badrum.

Vardagsrum

Ett rymlig vardagsrum med öppen planlösning med goda ytor för soffgrupp med tillhörande bord, tv-möbel samt fåtölj. Här når du även köket där du även har gott om fönster vilket ger ännu mera ljusinsläpp. Genomgående ekparkett med minsta möjliga antal trösklar. Ett hel vägg med tapet Södermälarstrand av "Maria Bergen". Här når du till sovrum 1 och även utgången till balkongen med markis och trätrall. Balkongen i syd/västläge. Här skulle man även kunna sätta upp en vägg för att göra en del av vardagsrummet till ett till sovrum. Se alternativ planritning.

Kök

Stilrent och påkostad kök med 2 stora fönster vilket ger en fantastisk rymd och vackert ljusinsläpp som skapar ett perfekt utrymme för stora middagar och bjudningar. Här får man enkelt plats för 10-12 matgäster. Utomordentlig förvaring tillsammans med fantastiska arbetsytor gör detta till ett kök där man gärna spenderar tid. Här finns allt man kan önska sig i köksväg. Marbodal kök med stor ek bänkytor kakel ovan bänk. Gott om förvaring. Kyl och frys, varmluftugn samt micro från Electrolux. Kolfilter fläkt och induktion häll. Bosch diskmaskin är från 2020. Taket är aning sänkt med några cm för takspotlights med dimmer. Tapet vägg är av "Josef Frank" (vårklockor) med vitbotten. Här kan du sätta en vägg om man vill det till ett till sovrum som det var innan. Se alternativ planritning.

Sovrum 1

Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och nattduksbord samt möbel för den som önskar. Fönster som ger härligt ljusinsläpp. Disponera idag som tv rum.

Gäst Wc

Toalett samt handfat.

Sovrum 2 Ombyggd till Walk-in

Dröm walk-in closet med speglar och skjutdörrar. Plats för skrivbord. Fönster som släpper in härligt ljus. Samtliga garderober, städskåp och linneskåp är borttagna till fördel för "Walk in closet" allt är samlat på ett och samma ställe. Kan bli ett sovrum om man skulle vilja det eller ett arbetsrum. Se alternativt planritning.

Sovrum 3 Master Bedroom

Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och nattduksbord, garderob samt möbel för den som önskar. Fototapet fondvägg "forest sunligt"

Badrum

Stambytt, stort helkaklade badrum med klinkergolv. Dusch med glasvägg, wc samt handfat med kommod och vägghängda skåp med bra förvaring. Med plats för en mindre tvättmaskin.

Balkong

Här njuter ni av fantastisk sjöutsikt med högt och fritt läge. Eftermiddag sol i västläge. Blir det för varmt kan ni tar ner markisen.

Övrigt

Lägenheten är registrerad som en 5:a i förening! Köksdel: Man kan sätta upp en vägg om man vill för att disponera som sovrum som det var innan. Se planritning. Walk-in closet: Kan förvandlas till ytterligare ett till sovrum eller arbetsrum. Se planritning. Lägenheten har en stilren design med personlig prägel, genomtänkta detaljer som nyttjas till det lilla minsta. Här njuter ni av en fantastisk sjöutsikt med högt och fritt läge. Balkong med eftermiddag sol i västligt läge, blir det för varmt kan ni lätt fälla ut markisen. Det finns även inre fond idag på 3150 kr

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggår

1962

Ventilation

Mekanisk frånluft

Uppvärmning

Fjärrvärme

Fastighetsbeteckning

Skarpö 1

Energideklaration

Energideklaration är utförd 2019-06-04

Energiklass

Energiklass E

Energiprestanda primärenergital

121

Om Farsta

Allmänt om Farsta

Endast en knapp mil, söder om Stockholm ligger Farsta. En populär stadsdel som erbjuder något för alla oavsett om du är ute efter shopping, natur och friluftsliv eller vill ha närhet till vattnet. Farsta centrum invigdes 1960 och var då Sverige största köpcentrum. Idag finns här omkring 150 butiker, ett flertal välsorterade mataffärer samt torghandel. Önskar ni ett större utbud av butiker och att uppleva stadens puls tar ni er via tunnelbanans gröna linje in till city på ca 20 minuter, eller åk pendeltåg från Farsta strand, då kan ni ta er till såväl Nynäshamn, som till Stockholm central och den nya stationen vid Odenplan. Farsta är en knutpunkt för kollektivtrafiken i söderort med även ett stort utbud av bussförbindelser. Är det naturen som lockar finner ni fantastiska promenadstråk längs Magelungens glittrande vatten där ni också finner badplatser som erbjuder möjlighet till ett dopp. Ni når även Drevviken inom bekvämt gångavstånd, här finns strandbad och klippbad på sommaren. Vintertid plogas båda sjöarna för skridskoåkning. Farsta gård med anor från 1600-talet erbjuder guidade turer, galleri, jazzklubb samt restaurang. För den idrottsintresserade finns i närheten också Farstahallen. En sim-, gym- och idrottsanläggning som också innefattar fotbollsplan och ishall. Ågesta friluftsområde ligger på kort avstånd och här finns både golfbana och härlig natur samt fina upplysta motionsspår. Farsta är en barnvänlig stadsdel med ett flertal skolor och förskolor. Bl.a. har Adolf Fredriks musikklasser nyligen flyttat in i Farsta grundskola som genomgått en omfattande renovering. Vid Farstaängens parklek finns möjlighet till lek för stora och små, här finns plaskdamm, basketplan, klätterställning, gungor och café. Välkommen till Farsta, här finns något för alla.

Föreningen

Information

Föreningens namn

Brf Skarpö

Föreningens organisationsnummer

702001-9480

Föreningsform

Bostadsrättsförening

Äkta/oäkta förening

Äkta förening

Tillåter föreningen delat ägande?

Ja

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Nej

Avgift

i avgiften ingår värme, vatten. Obligatoriskt tillägg för kabel-tv basutbud tillkommer med 35 kr/månad.

Om föreningen

Antal lägenheter

174 st

Antal lokaler

2 st

Byggår

1962

Äger föreningen marken

Nej

Parkering

Föreningen har 118 garage och p-platser. Garage kostar 506 kr/månad. P-plats med el 227 kr/månad. P-plats utan el 108 kr/månad. För tillfället finns det någon enstaka p-plats ledig (mars 2022).

Allmän information

Välskött förening med välrenoverade fastigheter och mycket god ekonomi. Engagerad styrelse som arbetar aktivt med att förändra och förbättra föreningen.

Föreningens ekonomi

Föreningen har en mycket låg belåning på 1 877kr/m² enligt 2020 årsredovisning. Tomträtten sattes om 2021. Föreningen har en god och stabil ekonomi. Inga avgiftsförändringar är beslutade i nuläget.

Föreningens planerade och utförda renoveringar

I dagsläget håller föreningen på att undersöker och tittar på olika elbilsladdningar, 2020 - Renovering av entréer i port 87 och 83. 2020 - Fasadtvätt genomförd på alla husen, balkongerna färdigrenoverade i framkanterna 2020 - Målning av garage samt tvättstuga 2019 - Lekplats har renoverats 2018 - Byte av låssystem 2016 - Renovering av hissar samt byte av utomhusbelysning 2014 - OVK besiktning 2013 - Stambyte, vattenledningar samt el 1997 - Trappor och balkonger 1995 - Tak och fönster 1982 - Fasadrenovering

Gemensamma utrymmen

Till lägenheten hör ett källarförråd och i föreningen finns tvättstuga, samlingslokal cykel- och barnvagnsrum, hobbyrum, grillplats med bord och stolar samt ett litet insekthotell för de allra minsta!

Försäkring

Föreningen är fullvärdesförsäkrad i Trygg Hansa. I försäkringen ingår bostadsrättstillägg samt styrelseansvar.

Övrigt om föreningen

Föreningen har två anställda fastighetsskötare. Föreningen kräver medlemskap i HSB Stockholm, för att bli medlem i HSB så betalar du en andel på 500 kronor (https://blimedlem.hsb.se/). Det är en engångssumma som du får tillbaka om du skulle begära utträde ur HSB. Den årliga medlemsavgiften är 300 kronor. Om flera i hushållet är medlemmar kan ni teckna ett familjemedlemskap. Alla i hushållet betalar då varsin andel men det räcker att en av er betalar den årliga medlemsavgiften.

Ekonomi

Pris

4 550 000 kr

Månadsavgift

6 111 kr/månad

Kommentar månadsavgift

i avgiften ingår värme, vatten. Obligatoriskt tillägg för kabel-tv basutbud tillkommer med 35 kr/månad.

Pantsättning

Bostadsrätten är inte pantsatt.

Pantsättningsavgift

483 kr

Överlåtelseavgift

1 208 kr
Överlåtelseavgift betalas av säljare

Reparationsfond

3 150 kr

Driftkostnad

541 kr/månad

Visa fördelning av driftkostnad

Driftskostnaden fördelas enligt följande:

Elkostnad

375 kr/månad

Försäkring

166 kr/månad

Personer i hushållet

1 st

Bild Till Bank Puff

Behöver du lånelöfte?

När du går på visningar är det alltid bra att ha ett lånelöfte klart. Då kan du vara med och buda direkt på bostaden du är intresserad av. Hos Länsförsäkringar Bank kan du ansöka om lånelöfte. Det kostar ingenting och godkänt lånelöfte gäller i tre månader.