Karlskogagatan 12

Karlskogagatan 12

Budgivning pågår
Högsta bud

1 995 000 kr

Utgångspris: 1 995 000 kr
Läs mer om budgivning
Visa alla bud
Ansvarig mäklare
Johan Skoglund
Fastighetsmäklare
Arrow right icon
FARSTA - Farsta

Modern bostad med fantastisk uteplats i solsäkert läge

Nu erbjuds ni tillfälle att förvärva denna moderna lägenhet med hög standard byggt av JM 2015 med trevlig uteplats i soligt söderläge! Genomgående ljusa ytskikt och fin ekparkett. Lägenheten erbjuder öppen planlösning mellan vardagsrum och kök samt ett rymligt sovrum med klädkammare/förråd. -Bostaden är enligt ekonomisk plan registrerad som en 1 ROK. -Stor uteplats -Modern fastighet -Central läge Varmt välkommen till visning!

Räkna på ditt boende

Value check form

Vill du sälja eller mest nyfiken på värdet av din bostad?

Vi erbjuder dig en kostnadsfri uppskattning av dagsvärdet på din bostad så att du kan hålla stenkoll på marknaden.

boneo banner

Fakta om Karlskogagatan 12

Bostaden

Beskrivning

Information

Boendeform

Bostadsrättslägenhet

Boarea

44 m²
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Antal rum

2 rum, varav 1 sovrum

Pris

1 995 000 kr

Månadsavgift

3 106 kr/månad

Andel i föreningen

0,011166 %

Andel av årsavgift

1,11664 %

TV och internet

Via Telia, Telia Triple Play (TV, Bredband, fast telefoni).

Rumsbeskrivning

HALL

Välkomnande ljus hall med platsbyggda garderober och en hatthylla för praktisk förvaring. Hallen är utrustad med säkerhetsdörr.

VARDAGSRUM

Lättmöblerat vardagsrum med plats för såväl soffgrupp, mediamöbler och matbord för den som önskar. Här finner ni även utgången till den härliga uteplatsen.

KÖK

Marbodalkök med vita skåpluckor och lådor för extra förvaring. Snyggt stänkskydd i mörkgrå sten ovan bänkskivan i matchande laminat. Köket är utrustat med vitvaror från Electrolux såsom varmluftugn, micro, kyl/frys, induktionshäll, fläkt samt integrerad diskmaskin

SOVRUM

Rymligt sovrum med plats för säng, skrivbord, byrå och ytterligare förvaring för den som önskar. Här finns även en stor klädkammare/förråd.

BADRUM

Stort och helkaklat badrum med vitt kakel och mörkgrå klinker. Badrummet är utrustat med dusch med vikbara glasväggar, handfat i kommod, spegelskåp, avlastningsbänk med vägghängt skåp ovan för extra förvaring samt tvättmaskin från Electrolux.

Uteplats/balkong

Fantastisk uteplats i soligt sydostläge mot föreningens innergård. Gott om plats för stor loungedel med bord och planteringar för den med gröna fingrar.

Byggnad

Byggnadsyp

Flerfamiljshus

Byggår

2015/2016

Fastighetsbeteckning

Kållandsö 3

Energideklaration

Energideklaration är utförd 2016-01-07

Energiklass

Energiklass C

Energiprestanda primärenergital

69

Om Farsta

Allmänt om Farsta

Endast en knapp mil, söder om Stockholm ligger Farsta. En populär stadsdel som erbjuder något för alla oavsett om du är ute efter shopping, natur och friluftsliv eller vill ha närhet till vattnet. Farsta centrum invigdes 1960 och var då Sverige största köpcentrum. Idag finns här omkring 150 butiker, ett flertal välsorterade mataffärer samt torghandel. Önskar ni ett större utbud av butiker och att uppleva stadens puls tar ni er via tunnelbanans gröna linje in till city på ca 20 minuter, eller åk pendeltåg från Farsta strand, då kan ni ta er till såväl Nynäshamn, som till Stockholm central och den nya stationen vid Odenplan. Farsta är en knutpunkt för kollektivtrafiken i söderort med även ett stort utbud av bussförbindelser. Är det naturen som lockar finner ni fantastiska promenadstråk längs Magelungens glittrande vatten där ni också finner badplatser som erbjuder möjlighet till ett dopp. Ni når även Drevviken inom bekvämt gångavstånd, här finns strandbad och klippbad på sommaren. Vintertid plogas båda sjöarna för skridskoåkning. Farsta gård med anor från 1600-talet erbjuder guidade turer, galleri, jazzklubb samt restaurang. För den idrottsintresserade finns i närheten också Farstahallen. En sim-, gym- och idrottsanläggning som också innefattar fotbollsplan och ishall. Ågesta friluftsområde ligger på kort avstånd och här finns både golfbana och härlig natur samt fina upplysta motionsspår. Farsta är en barnvänlig stadsdel med ett flertal skolor och förskolor. Bl.a. har Adolf Fredriks musikklasser nyligen flyttat in i Farsta grundskola som genomgått en omfattande renovering. Vid Farstaängens parklek finns möjlighet till lek för stora och små, här finns plaskdamm, basketplan, klätterställning, gungor och café. Välkommen till Farsta, här finns något för alla.

Föreningen

Information

Föreningens namn

Brf Södra Eken

Föreningens organisationsnummer

769625-6432

Föreningsform

Bostadsrättsförening

Äkta/oäkta förening

Äkta förening

Tillåter föreningen delat ägande?

Ja

Lägenhetsnummer (skatteverket)

1002

Föreningens hemsida

Brf Södra Eken

Om föreningen

Antal lägenheter

66 st

Byggår

2015/2016

Äger föreningen marken

Ja

Parkering

Det finns 43 stycken parkeringsplatser, varav 8 stycken har laddstolpar och 4 stycken är handikapplatser. Hyran är 400 kr/månad (600 kr/månad för plats med laddstolpe). Det tillkommer även en engångsavgift på 1000 kr när du får en ny parkeringsplats. Kön administreras av SBC, just nu finns det lediga platser att hyra.

Allmän information

Välkommen till Södra Eken! Kvarteret Ekarna byggdes i ett dalstråk inbäddat mellan vackra ekar och en skogsslänt. Den andra etappen blev ett trivsamt hus om fyra till fem våningar som rymmer 66 välplanerade lägenheter. Boendet i Ekarna har ett unikt läge, och är både naturskönt och nära till stadsliv.

Föreningens ekonomi

Avgiftshöjning med 4% från och med 2022-04-01. Lån per kvm i kr (9 543 kr/kvm) enl. årsredovisning 2020.

Föreningens planerade och utförda renoveringar

Inga planerade renoveringar då huset är så nytt. Radonmätning 2021.

Gemensamma utrymmen

Förvaringsutrymme för rullstolar och barnvagnar finns på entréplan i trapphusen längs Karlskogagatan och Gunnarskogsgatan samt på källarplanet. Förråd för cyklar finns på källarplanet som nås via innergården eller Forshagagatan 74 och Gunnarskogsgatan 3. Det finns inte ett förråd till varje lägenhet, men det finns 21 stycken förråd man kan hyra för 300 kr/månad. Alla förråden är uthyrda men det finns möjlighet att ställa sig i kö, då det ser ut som om ett blir ledig inom snar framtid (SBC har hand om kön). Miljöstation för källsortering finns på innergården längs med Årjängsgatan.

Gårdsplats

Gemensam uteplats finns.

Försäkring

Fullvärdes försäkrad i Trygg- Hansa. I försäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmar samt ansvarsförsäkring för styrelsen.

Ekonomi

Pris

1 995 000 kr

Månadsavgift

3 106 kr/månad

Kommentar månadsavgift

Värme och bostadsrättstillägg ingår. Utöver månadsavgiften tillkommer internet/bredbandsavgift via Telia (Telia Triple Play) med 220 kr/månad samt varmvattenkostnad. Varmvattensförbrukningen mäts per lägenhet och kommer på avgiftsavin tillsammans med bredbandskostnaden.

Pantsättning

Bostadsrätten är pantsatt. Uppgifterna kontrollerades den 2022-01-07

Pantsättningsavgift

483 kr

Överlåtelseavgift

1 208 kr
Överlåtelseavgift betalas av köpare