Korintvägen 11

Korintvägen 11

Utgångspris

3 495 000 kr

Månadsavgift: 4 590 kr
Ansvarig mäklare
Andreas Johansson
Fastighetsmäklare Franchisetagare
Arrow right icon
Extra kontaktperson
Johan Skoglund
Fastighetsmäklare
Arrow right icon
FARSTA - Hökarängen

Välplanerad gavellägenhet högst upp i huset med hiss och stor solig balkong.

Välkomna till denna eftertraktade bostad med lugnt skyddat gavelläge, belägen i slutet av återvändsgata på den så kallade Kryddhyllan. Här bor ni högst upp huset med en trevlig planlösning och i en charmig gavellägenhet i genomgående toppskick. Modern fastighet från 2010 med hiss och andra bekvämligheter. Stora fina ytor i kombination med öppen planlösning, fönster i tre väderstreck, grönskande utsikt, en stor fin balkong i söder samt moderna bekvämligheter gör detta till en sällsynt pärla. Runt knuten finner ni den rogivande skogen där ni plockar blåbär bland rådjur och ekorrar och på endast några minuters promenad tar ni er till både Hökarängens samt Farsta centrum

headstart icon

Kommande försäljning (Försprångsbostad)

Den här bostaden ligger ute som en kommande försäljning. Vi kallar det Försprångsbostad. Det innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller läs mer om du också vill sälja med vår tjänst Försprång.

Value check form

Vill du sälja eller mest nyfiken på värdet av din bostad?

Vi erbjuder dig en kostnadsfri uppskattning av dagsvärdet på din bostad så att du kan hålla stenkoll på marknaden.

boneo banner

Fakta om Korintvägen 11

Bostaden

Beskrivning

Information

Boendeform

Bostadsrättslägenhet

Boarea

75 m²
areauppgifter enl. föreningen

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Antal rum

3 rum, varav 2 sovrum

Pris

3 495 000 kr - Utgångspris

Månadsavgift

4 590 kr/månad

Lägenhetsnummer (skatteverket)

1306

Lägenhetsnummer (föreningen)

406

Andel i föreningen

5,2338 %

Andel av årsavgift

5,2338 %

TV och internet

Det som ingår i månadsavgiften är grundutbudet för TV "Telia Start". Bredband och ev. ytterligare TV-tjänster får man betala själv.

Rumsbeskrivning

HALL

Välkomnande hall med plats för avhängning öppnar upp in i bostaden.

VARDAGSRUM

Ljust och trevligt vardagsrum med stora fönsterpartier och fri vy mot skogsbacken. Vardagsrummet ligger i öppen planlösning med köket och här finns också plats för ca 6 sittande till bords. Härifrån når ni också lägenhetens fantastiska balkong i söderläge.

KÖK

Fräscht kök i vitt med full maskinell utrustning såsom spis, fläkt, diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd.

SVORUM 1

Det större sovrummet erbjuder plats för dubbelsäng samt skrivbord och härifrån når ni också lägenhetens rymliga förråd.

SOVRUM 2

Det mindre sovrummet är perfekt som barn- eller arbetsrum. Här finns plats för säng, skrivbord samt förvaring och fönstret erbjuder vacker vy mot skogspartiet.

BADRUM

Helkaklat badrum med klinkergolv och dusch. Här finns även toalett, handfat samt tvättmaskin och torktumlare. Här finns även en praktisk arbetsyta samt vägghängd förvaring.

Uteplats/balkong

Stor fin balkong i söderläge med gott om plats för möblemang. Härligt skyddat läge mot skogsbacke.

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggår

2008

Fastighetsbeteckning

Russinet 2

Energideklaration

Energideklaration är utförd 2014-10-03

Energiklass

Energiklass D

Energiprestanda primärenergital

96

Om Hökarängen

Allmänt om Hökarängen

Hökarängen ligger ca 5 km ifrån Stockholm och här bor idag ca 9500 invånare. Stadsdelen uppfördes med start 1945 och är idag klassat som ett av stadens kulturhistoriskt värdefulla områden. Hökarängens centrum är ett av Stockholms äldsta och otroligt charmigt med sin kullerstensbelagda gågata, välsorterad mataffär, små lokala butiker, restauranger och bageri. Här finns också det lokala bryggeriet Pang Pang samt Hökis Thai för den som gillar mat och dryck. I området finns ett stort antal offentliga konstverk, bl.a. Ernst Billgrens skulptur ”Kyrka” som Stockholm stad gav till kronprinsessan Victoria i morgongåva 2010. Hökarängen har även en konsthall samt ett flertal fina parklekar såsom Starrmyran och Fagerlidsparken med plaskdamm på sommaren. I Hökarängen finns en mycket väl utbyggd barnomsorg med ett flertal förskolor samt hela 4 grundskolor i området. För den som vill motionera finns här också ett trevligt elljusspår. Kommunikationer sker enklast med tunnelbanans gröna linje som tar er in till stan på ca 20 minuter. Vi brinner naturligtvis lite extra för just Hökarängen då vi själva har vårt kontor här. Ni finner oss på Stadsbudsvägen 3.

Föreningen

Information

Föreningens namn

Brf Korinten

Föreningens organisationsnummer

769619-2595

Föreningsform

Bostadsrättsförening

Äkta/oäkta förening

Äkta förening

Tillåter föreningen delat ägande?

Ja

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Nej

Avgift

i avgiften ingår värme, vatten, grundutbudet för TV "Telia Start" samt tilläggsförsäkring för bostadsrätt. Elförbrukning debiteras i efterskott.

Föreningens hemsida

Brf Korinten

Om föreningen

Antal lägenheter

27 st

Byggår

2008

Äger föreningen marken

Nej

Parkering

Föreningen har 22 p-platser som kan hyras för 500 kr/månad. För närvarande är det ingen kö (de är uthyrda till utomstående) boende har företräde till p-platserna.

Allmän information

Fastigheten, Russinet 2 bebyggdes 2008 av PEAB. Föreningen innehar fastigheten med tomträtt.

Föreningens ekonomi

Lån per kvm i kr (5 437 kr/kvm) enl. årsredovisning 2020. Ingen höjning av avgiften är dagsläget planerad (jan 22).

Föreningens planerade och utförda renoveringar

Statusbesiktningen är genomförd och en underhållsplan för de kommande decennierna kommer tas fram. Inget i dagsläget pekar på att någon större åtgärd behöver göras. Tidigare underhåll: Uppsättning av lampor med rörelsevakt kring baksidan av huset. Ny porttelefon. 4 st laddstolpar för el - och hybridbilar har installerats. Beslut om att hyra ut del av taket till teleoperatören 3 för en mastplacering.

Gemensamma utrymmen

Gårdshus för cykelförvaring samt sopsortering. Det finns inga förråd i huset men möjlighet finns att hyra förråd i grannfastigheterna, priserna varierar beroende på storlek på förrådet (prisexempel: 12m² - 400 kr/månad).

Försäkring

Fastigheten är fullvärdeförsäkrad i Moderna Försäkringar. I försäkringen ingår ansvarsförsäkring för styrelsen, skadedjursförsäkring och även tilläggsförsäkring för bostadsrättshavare.

Ekonomi

Pris

3 495 000 kr - Utgångspris

Månadsavgift

4 590 kr/månad

Kommentar månadsavgift

i avgiften ingår värme, vatten, grundutbudet för TV "Telia Start" samt tilläggsförsäkring för bostadsrätt. Elförbrukning debiteras i efterskott.

Pantsättning

Bostadsrätten är pantsatt. Uppgifterna kontrollerades den 2021-12-02

Pantsättningsavgift

483 kr

Överlåtelseavgift

1 208 kr
Överlåtelseavgift betalas av köpare

Bild Till Bank Puff

Behöver du lånelöfte?

När du går på visningar är det alltid bra att ha ett lånelöfte klart. Då kan du vara med och buda direkt på bostaden du är intresserad av. Hos Länsförsäkringar Bank kan du ansöka om lånelöfte. Det kostar ingenting och godkänt lånelöfte gäller i tre månader.