Larsbodavägen 72

Larsbodavägen 72

Pris

2 395 000 kr

Månadsavgift: 3 254 kr
Ansvarig mäklare
Johan Skoglund
Fastighetsmäklare
Arrow right icon
Extra kontaktperson
Andreas Johansson
Fastighetsmäklare Franchisetagare
Arrow right icon
Farsta

Välrenoverat med inglasad balkong i obelånad förening.

I populär förening ett stenkast från Farsta centrum finner ni denna mycket trivsamma och välrenoverade tvåa. Här bor ni högt upp i huset med en otroligt väldisponerad planlösning samt solig balkong mot gården. Hela lägenheten har genomgående ljusa och fräscha ytskikt. -Obelånad förening -Centralt läge -Goda kommunikationer -Närhet till natur Ses på visning!

headstart icon

Kommande försäljning (Försprångsbostad)

Den här bostaden ligger ute som en kommande försäljning. Vi kallar det Försprångsbostad. Det innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller läs mer om du också vill sälja med vår tjänst Försprång.

Value check form

Vill du sälja eller mest nyfiken på värdet av din bostad?

Vi erbjuder dig en kostnadsfri uppskattning av dagsvärdet på din bostad så att du kan hålla stenkoll på marknaden.

boneo banner

Fakta om Larsbodavägen 72

Bostaden

Beskrivning

Information

Boendeform

Bostadsrättslägenhet

Boarea

53 m²
areauppgifter enl. föreningen

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Antal rum

2 rum, varav 1 sovrum

Pris

2 395 000 kr

Månadsavgift

3 254 kr/månad

Lägenhetsnummer (skatteverket)

1702

Lägenhetsnummer (föreningen)

00030

Andel i föreningen

1,15 %

TV och internet

Bredband 50 (30-50 Mbit/s) från Com Hem ingår i månadsavgiften.

Rumsbeskrivning

HALL

Redan i hallen känner man sig som hemma, god förvaring i flertalet garderober och bra ytor för avhängning av ytterkläder. Hallen är utrustad med säkerhetsdörr.

KÖK

Nyrenoverat kök i sobra toner, här möts stil, finess och funktion. Goda arbetsytor med fin förvaring i flertalet lådor och skåp. Kökets maskinella utrustning består av kyl/frys, integrerad ugn och mikro i praktisk arbetshöjd, fläkt samt diskmaskin. Bänkskiva i vit kompositsten och kaklat stänkskydd. Invid fönsterparti finns matplats för 4-6 personer.

VARDAGSRUM

Tilltaget ljust vardagsrum. Fina fönsterpartier släpper in mängder med dagsljus och härifrån når man den soldränkta balkongen. Här får man enkelt plats med soffa och tillhörande soffbord, tv-möbel samt fåtölj. Fin ekparkett och vitmålade väggar, för den som vill får man även här plats med matplats.

SOVRUM

Harmoniskt sovrum i jordnära toner, här finns god plats för dubbelsäng med tillhörande nattduksbord, skrivbord och ytterligare förvaring för den som önskar.

BADRUM

Rymligt badrum med halvkaklade väggar och klinkergolv, här finns tvättmaskin, duschkabin, spegelskåp med förvaring, handfat i kommod samt toalett.

Uteplats/balkong

Underbar inglasad balkong i soligt läge, här får man med enkelhet plats med balkongmöbler med tillhörande bord.

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggår

1957

Övriga byggnader/utrymmen

Vindsförråd och matkällare tillhör bostaden.

Fastighetsbeteckning

Hamnskär 1

Energideklaration

Energideklaration är utförd 2021-03-12

Energiklass

Energiklass D

Energiprestanda primärenergital

98

Om Farsta

Allmänt om Farsta

Endast en knapp mil, söder om Stockholm ligger Farsta. En populär stadsdel som erbjuder något för alla oavsett om du är ute efter shopping, natur och friluftsliv eller vill ha närhet till vattnet. Farsta centrum invigdes 1960 och var då Sverige största köpcentrum. Idag finns här omkring 150 butiker, ett flertal välsorterade mataffärer samt torghandel. Önskar ni ett större utbud av butiker och att uppleva stadens puls tar ni er via tunnelbanans gröna linje in till city på ca 20 minuter, eller åk pendeltåg från Farsta strand, då kan ni ta er till såväl Nynäshamn, som till Stockholm central och den nya stationen vid Odenplan. Farsta är en knutpunkt för kollektivtrafiken i söderort med även ett stort utbud av bussförbindelser. Är det naturen som lockar finner ni fantastiska promenadstråk längs Magelungens glittrande vatten där ni också finner badplatser som erbjuder möjlighet till ett dopp. Ni når även Drevviken inom bekvämt gångavstånd, här finns strandbad och klippbad på sommaren. Vintertid plogas båda sjöarna för skridskoåkning. Farsta gård med anor från 1600-talet erbjuder guidade turer, galleri, jazzklubb samt restaurang. För den idrottsintresserade finns i närheten också Farstahallen. En sim-, gym- och idrottsanläggning som också innefattar fotbollsplan och ishall. Ågesta friluftsområde ligger på kort avstånd och här finns både golfbana och härlig natur samt fina upplysta motionsspår. Farsta är en barnvänlig stadsdel med ett flertal skolor och förskolor. Bl.a. har Adolf Fredriks musikklasser nyligen flyttat in i Farsta grundskola som genomgått en omfattande renovering. Vid Farstaängens parklek finns möjlighet till lek för stora och små, här finns plaskdamm, basketplan, klätterställning, gungor och café. Välkommen till Farsta, här finns något för alla.

Föreningen

Information

Föreningens namn

Brf Hamnskär 1

Föreningens organisationsnummer

702001-3921

Föreningsform

Bostadsrättsförening

Äkta/oäkta förening

Äkta förening

Tillåter föreningen delat ägande?

Ja

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Nej

Avgift

I månadsavgiften ingår värme, vatten, bredband 50 och kabel- tv basutbud.

Föreningens hemsida

Brf Hamnskär 1

Om föreningen

Antal lägenheter

65 st

Byggår

1957

Äger föreningen marken

Nej

Parkering

10 st garage med bostadsrätt, varav 5 st är i föreningens ägo, 4 hyrs ut och 1 används som soprum. 27 st parkeringsplatser med motorvärmaruttag och uttag för laddning av el- och hybridbil. 3 st platser för MC med uttag för laddning. (Priserna för p-platserna håller på att justeras i dagsläget kostar plats mellan 150 kr - 700 kr/ månad beroende på typ av plats), kö till parkeringsplatserna).

Allmän information

Föreningens fastighet består av ett flerbostadshus med två portar i 9 våningsplan med totalt 65 bostadsrätter. Den totala boytan är 4 781 kvm.

Föreningens ekonomi

Inga avgiftsförändringar är beslutade i nuläget (2021-08-31). Föreningen är obelånad.

Föreningens planerade och utförda renoveringar

Planerat framtida underhåll: Bevaka omfattning av rödalgerna på fasaderna. Installera värmeåtervinning med värmepumpar i frånluftsfläktarna. installera trådlösa temperaturgivare för mätning i hallen på samtliga lägenheter. Underlättar när instrypning och justering av värmesystemet ska ske. Byte radiatorstammar, byte termostatventiler, byte varm- och kallvattenstammar. Planering för framtida sophantering eventuellt tillsammans med Hamnskär 2. Garaget, tidigare soprum fräschas upp så att det kan hyras ut. Ventilation för entréer byts. 2020 - Samtliga ljuskällor har bytts till enegisnål LED beslysning på fasaden och i gemensamma utrymmen. 2020 - Samtliga motorvärmaruttag på övre parkering är utbytta till nya med både motorvärmaruttag och uttag för laddning. 2020 - P-plats för MC/mopeder med uttag för laddning har iordningställts. 2020 - Hushållssophantering och pappersinsamling har flyttats till gården bakom pergolan. Sopkärl för hushållsavfall, förpackningar och plast har tillkommit. 2020 - Fläktstyrning för frånluftsfläktarna är utbytta. 2020 - Den nedre parkeringen har fått nya stolpar med både motorvärmaruttag och uttag för laddning. 2019 - Pergola utbytt 2019 - Föreningslokalen är uppfräschad samt försedd med nya möbler, inredning, porslin m.m. 2019 - Målning och uppfräschning av cykelrum. 2019 - Besiktning av skyddsrum och åtgärder av besiktningspunkter. 2018 - Infodring av avlopp och dagvatten. 2017 - OVK - Obligatorisk ventilationskontroll. 2017 - Byte till LED armaturer med närvarostyrning och batteribackup i trapphus. 2017 - Installation av ozongeneratorer i hushållssoprummet. 2016 - Fällning av träd vid pergolan, nyplantering av rönn, utbyte av körsbärsträd. 2016 - Rosenhäck mot parkväg ersatt med berberisbuskar. 2015 - Byte av avfuktningsaggregat i torkrum 2. 2014 - Föreningshemsida skapad. 2014 - Avtal med Com Hem avseende gruppanslutning. 2014 - Brandskyddsinventering av fastigheten. 2013 - Fjädrar för garageportar har bytts. 2012 - Indragning av fiber i källare för möjlighet till anslutning i framtiden av internet, tv och Ip -telefoni. 2011 - OVK - Obligatorisk ventilationskontroll. 2010 /2011 - Byte frånluftsfläktar, översyn och byte frånluftsdon i lägenheter. 2021- Renovering yttertak. 2009 - Radonmätning utförd. 2008 - Energideklaration utförd. 2008 -Renovering av undercentral, byte värmeväxlare. 2008 - Byte av balkongdörrar i samtliga lägenheter. 2008 -Renovering tvättstugeavdelning. 2008 - Byte av dörrstängare och handtag på hissdörrar samt målning av hissfronter. 2006 - Fallskyddstak har satts upp utanför portikens bägge ingångar för att minska risker vid fallande snö och is. 2003 - Målning trapphus och källare. 2002 - Asfaltering gård och parkering. 2002 - Byte entréeportar. 2001 - Ombyggnad garage till hushållssoprum. 2000- PCB inventering. 2000- Hissrenovering. 1992 - Renovering och tilläggsisolering fasad samt fönsterbyte.

Gemensamma utrymmen

Det finns två gemensamma utrymmen för barnvagnar och rullatorer, samt ett förvaringsutrymme för cyklar. I fastigheten finns två tvättstugor med moderna maskiner.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Trygg Hansa.

Övrigt om föreningen

Till varje lägenhet hör ett vinds och ett källarförråd.

Ekonomi

Pris

2 395 000 kr

Månadsavgift

3 254 kr/månad

Kommentar månadsavgift

I månadsavgiften ingår värme, vatten, bredband 50 och kabel- tv basutbud.

Pantsättning

Bostadsrätten är pantsatt. Uppgifterna kontrollerades den 2021-08-31

Pantsättningsavgift

483 kr

Överlåtelseavgift

1 208 kr
Överlåtelseavgift betalas av köpare

Bild Till Bank Puff

Behöver du lånelöfte?

När du går på visningar är det alltid bra att ha ett lånelöfte klart. Då kan du vara med och buda direkt på bostaden du är intresserad av. Hos Länsförsäkringar Bank kan du ansöka om lånelöfte. Det kostar ingenting och godkänt lånelöfte gäller i tre månader.