Sverkersgatan 6

Sverkersgatan 6

Hägersten
Pris

5 595 000 kr

Månadsavgift: 3 623 kr
Ansvarig mäklare
Fredrik Hansson
Fastighetsmäklare
Arrow right icon

Majestätisk gaveltrea

Sällan till salu! * Balkong i söderläge * Burspråk och fantastiskt ljusinsläpp *Fastighet i strålande skick *Gemensam takterrass till förfogande *Gästlägenhet finns att nyttja gratis * Utrustat hobbyrum, barnvagnsförråd och cykel förråd *Lågt belånad brf som äger marken *T-bana & restauranger på minuters gångavstånd Väldisponerad gaveltrea med drömläge i fastighet med hiss! Med ett fantastiskt ljust gavelläge ligger denna moderna och stilfulla familjetrea. Mycket centralt belägen men samtidigt med ett lugnt, barnvänligt läge i omtyckta Aspudden. Något som får denna bostad att sticka ut är den öppna planlösningen mellan det fantastiska köket och vardagsrummet. I köket finns stora arbetsytor, sittbänk i fönsternivå samt vinkyl. I vardagsrummet stoltserar ett vackert burspråk och utgång till solig balkong mot lummig grönska. Två sovrum samt helkaklat badrum. En unik och social bostad med härlig karaktär! Mycket välhållen, stabil förening med riktigt bra ekonomi, där stambyte och renoveringar av fasad och fönster är genomförda de senaste åren. Gemensamma utrymmen inkluderar förutom tvättstuga även Cykel förråd, Barnvagnsförråd, Hobbyrum och Övernattningslägenhet som får nyttjas gratis. Föreningen äger även marken och har en mycket låg belåningsgrad. Belåningsgraden är nu 2.622 kr/kvm. Bostaden är belägen cirka 2-3 minuters promenad till Aspuddens tunnelbanestation med tillhörande centrum. I Aspuddens centrum finns en välsorterad livsmedelsbutik (ICA, öppet 7-23 alla dagar). Här finns även ett stort utbud av restauranger, populära caféer, brödbutik, postservice med mera. Runt hörnet ligger Mälaren med klippbad, strandpromenader och småbåtshamnar. På gångavstånd finns grönområdet Vinterviken (Gröndal) med badbryggor, ett trädgårdscafé samt Markus Aujalays restaurang Winterviken. Även mycket kort avstånd till badplats vid sjön Trekanten (plogad skridskobana vintertid). I Aspudden finns även populära Aspuddsparken med 4-H gård och minigolfbana. Parken har också en helt nybyggd, och mycket populär, lekplats med stor barnbassäng för utebad sommartid.

headstart icon

Kommande försäljning (Försprångsbostad)

Den här bostaden ligger ute som en kommande försäljning. Vi kallar det Försprångsbostad. Det innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller läs mer om du också vill sälja med vår tjänst Försprång.

Fakta om Sverkersgatan 6

Bostaden

Beskrivning

Information

Boendeform

Bostadsrättslägenhet

Boarea

69 m²
Area enligt lägenhetsregister

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Antal rum

3 rum, varav 2-3 sovrum

Pris

5 595 000 kr

Månadsavgift

3 623 kr/månad

Kommentar månadsavgift

Inkluderar värme, vatten, bredband (100 Mbit/s) samt bostadsrättstillägg.

Lägenhetsnummer (föreningen)

00006

Andel i föreningen

4,14959 %

Andel av årsavgift

4,15347 %

TV och internet

Föreningen är ansluten till Comhem. Föreningen har ett gruppavtal med ComHem där bredband (100 Mbit/s) ingår i månadsavgiften. Fiber finns även indraget från Telia för den som önskar teckna eget abonnemang. För mer information om utbud och priser se; www.comhem.se.

Rumsbeskrivning

Hall

Välkomnande hall med gott om plats för förvaring. Ljusa väggar kombineras med klinker.

Bad

Badrum med sober färgsättning. Här finns vägghängd WC, handfat (förvaring under), spegelskåp, handduksvärmare, duschhörna och golvvärme. El är förberett för installation av tvättmaskin.

Kök

Avlångt kök med gott om förvaring och arbetsytor. Matplats finns för ca 6 personer. Här finns spishäll, inbyggnadsugn, fläkt och integrerad kyl/frys, vin kyl. Ljusflöde från ett fönster.

Sovrum 1

Rofyllt sovrum med plats för dubbelsäng och förvaring längs väggarna. Ljusflöde från ett fönster.

Sovrum 2

Rofyllt sovrum med plats för dubbelsäng och förvaring längs väggarna. Ljusflöde från ett fönster.

Vardagsrum

Ljuvligt sällskapsrum med utgång till balkong. Ljusflöde från ett tidstypisk burspråk och ett spröjsat gavelfönster över gavel.

Förråd

Till bostaden hör ett vinds- och källarförråd.

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggår

1947

Ventilation

F

Uppvärmning

Fjärrvärme

Fastighetsbeteckning

Paradisfågeln 2

Energideklaration

Energideklaration är utförd 2015-06-16

Energiklass

Energiklass F

Energiprestanda, specifik energianvändning

160 kWh/m2 och år

Energiprestanda primärenergital

79

Föreningen

Information

Föreningens namn

Brf Paradisfågeln

Föreningens organisationsnummer

769611-5976

Föreningsform

Bostadsrättsförening

Äkta/oäkta förening

Äkta förening

Tillåter föreningen delat ägande?

Ja

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Nej

Avgift

Inkluderar värme, vatten, bredband (100 Mbit/s) samt bostadsrättstillägg. Vill man hyra ett extraförråd så tillkommer en avgift på 200kr/mån.fr

Om föreningen

Antal lägenheter

27 st , varav 1 st hyresrätter

Byggår

1947

Äger föreningen marken

Ja

Parkering

Föreningen förvaltar över 13 p-platser finns i anslutning till fastigheten. Endast 1 parkeringsplats kan upplåtas per hushåll till en kostnad av 350 kr/mån. För närvarande står 2 personer i kö. (2022-06-21). Laddplatser planeras installeras på fyra parkeringsplatser under sommaren och parkeringsavgiften för de som vill nyttja dessa kommer att att höjas.

Allmän information

Brf Paradisfågeln Organisationsform: Bostadsrättsförening Organisationsnummer: 769611-5976 Föreningen bildades under 2010. Föreningen innefattar 27 st lägenheter, varav 1 st hyresrätter (en hyresrätt ombildades hösten -19). Föreningen äger och förvaltar marken Paradisfågeln 2. Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC.

Föreningens ekonomi

Föreningen har idag bara ett lån och en mycket låg belåningsgrad per kvadratmeter. För närvarande finns inga planerade avgiftsändringar. (2022-06-21)

Föreningens planerade och utförda renoveringar

Utförda renoveringar: 2021- Nytt hobbyrum färdigställs 2021 -Solceller installerade på tak, renovering av fönster och balkongdörrar. 2019 - Stamspolning utförd 2018 – Målning av pannrum, barnvagnsföråd, källarlokalsrenovering (gästlägenhet) 2015 – Hissen har bytts ut till en ny och Telia har installerat fiber till alla lägenheter. En ny takterrass skapades. OVK. 2014 – Taket lades om och fasaden renoverades, alla balkongerna byttes ut och samtliga fönster renoverades på utsidan. 2013 – Trapphuset målades om och porten byttes ut. 2012 – Nya VA-stammar, inklusive badrumsrenovering, nya el-stigare samt renovering av tvättstuga. Ny dränering runt fastigheten. Pågående: Mindre åtgärder av OVK pågår i skrivande stund. (2022-06-21) Planerade renoveringar/underhåll (2022-06-21) Föreningen har inte planerat några större underhåll under året. Styrelsens årsstämma har dock blivit senarelagd till September och framtida planer kan därmed påverkas därefter. (2022-06-21)

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga Föreningen har en gemensam tvättstuga med 3 st tvättmaskiner, 2 st torkskåp och torktumlare. Cyklar Det finns ett nyrenoverat cykelförråd i källaren och på gården finns även ett cykelställ under tak. Barnvagnar Det finns ett nyligen inrett barnvagnsförråd i källaren. Takterrass Föreningen har en gemensam och solig takterrass som fritt får disponeras. Gästlägenhet I källarplanet finns en nyrenoverad föreningslokal, färdigställd i slutet av 2018, som även kan nyttjas som övernattningslägenhet kostnadsfritt för medlemmar.

Gårdsplats

På föreningens gemensamma gård finns det tillgång till utemöbler samt grill som kan nyttjas av medlemmar. Trädgården är utformad av ansedd trädgårdsarkitekt.

Försäkring

Fullvärdesförsäkring via Moderna Försäkringar. I försäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmar.

Ekonomi

Pris

5 595 000 kr

Månadsavgift

3 623 kr/månad

Kommentar månadsavgift

Inkluderar värme, vatten, bredband (100 Mbit/s) samt bostadsrättstillägg. Vill man hyra ett extraförråd så tillkommer en avgift på 200kr/mån.fr

Pantsättning

Bostadsrätten är inte pantsatt.

Pantsättningsavgift

483 kr

Överlåtelseavgift

1 208 kr
Överlåtelseavgift betalas av köpare

Value check form

Värdera din bostad kostnadsfritt!

Är du redo att sälja din bostad eller mest nyfiken på värdet av din bostad? Vi erbjuder dig en kostnadsfri uppskattning av dagsvärdet på din bostad.

boneo banner

Läs mer