Kungsklippan 11, Accepterat pris

Kungsklippan 11, Accepterat pris

Pris

3 150 000 kr

Månadsavgift: 2 606 kr
Ansvarig mäklare
Jakob Gustavsson
Fastighetsmäklare
Arrow right icon
Stockholm - Kungsholmen/ Nedre Kungsholmen

Lyxig lägenhet med rymlig solsäker uteplats!

Accepterat pris - Först till kvarn • Fantastisk egen solsäker uteplats i en lummig innergård • Renoverad med lyxiga tillval • Rikligt ljusinsläpp från stora fönsterpartier • Öppen och social planlösning • Stor förening med 215 lägenheter • 1 minut till t-banans blå linje (Rådhuset) och 6 minuter till t-banans blå linje (Stadshagen) samt direkt access till buss på Lindhagensgatan • 8 minuter till ICA Kvantum, Systemet och apotek • 8 minuter till Sats och flera gym finns i närheten • 12 minuter till T-Centralen • Flertalet populära restauranger i direkt närhet • Delat ägande ok Letar ni efter en lyxig lägenhet på en central adress med fantastisk och solsäker uteplats har ni hittat helt rätt! Här finner du en underbar lägenhet på en eftertraktad adress mitt på Kungsholmen. Med en rymlig uteplats i sydläge har ni sol från morgon till kväll höjer känslan med hela lägenheten. Inne i bostaden är lägenheten renoverad och känns som ett lyxigt renoverat hotellrum. Med en öppen planlösning får ni en väldigt social lägenhet med rikligt ljusinsläpp från stora fönsterpartier. Till lägenheten hör ett förråd. Området är optimalt! Direkt närhet till vatten och härliga promenadstråk runt Kungsholmen och vackra Norr Mälarstrand. Pulsen vid Fridhemsplan ligger ett stenkast bort. Både fin grönska i Kronobergsparken och närhet till underbara Rålambshovsparken. Samt bra utbud av restauranger och caféer som till exempel Mälarpaviljongen och Orangeriet Bar & Café. Bara en kort promenad bort har ni Åhléns City, Sergels torg och all annan shopping och nöje som Stockholms innerstad har att erbjuda. För er som vill komma fram snabbare har ni Rådhusets tunnelbanestation som endast är en station från T-centralen där det finns tågförbindelser och Arlanda Express. Med hjälp av innerstadsbussarna kommer man snabbt till Stureplan, Odenplan, slussen och Gamla stan. Verkligen en av Kungsholmens mest centrala adresser!

headstart icon

Kommande försäljning (Försprångsbostad)

Den här bostaden ligger ute som en kommande försäljning. Vi kallar det Försprångsbostad. Det innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller läs mer om du också vill sälja med vår tjänst Försprång.

Value check form

Vill du sälja eller mest nyfiken på värdet av din bostad?

Vi erbjuder dig en kostnadsfri uppskattning av dagsvärdet på din bostad så att du kan hålla stenkoll på marknaden.

boneo banner

Fakta om Kungsklippan 11, Accepterat pris

Bostaden

Beskrivning

Information

Boendeform

Bostadsrättslägenhet

Boarea

30 m²
Information från förening

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Antal rum

1 rum

Pris

3 150 000 kr

Månadsavgift

2 606 kr/månad

Kommentar månadsavgift

Inkl värme, Vatten, kabel-TV (grundutbud), bredband.

Lägenhetsnummer (skatteverket)

0902

Lägenhetsnummer (föreningen)

0008

Andel i föreningen

0,49359 %

Andel av årsavgift

0,49359 %

TV och internet

Fastigheten är ansluten till Tele 2 (f.d. ComHem som levererar telefoni och TV, (basutbudet ingår i årsavgiften). Föreningen har ett fibernät med ett gruppavtal hos Stockholm stadsnät, som levererar bredband 1 000/ 1 000 Mbit och ingår i årsavgiften.

Rumsbeskrivning

Uteplats

Fantastisk uteplats i sydläge som ger en solsäker uteplats från morgon till kväll. Uteplatsens golv är i trä och ni har gott om plats för stor soffgrupp, matbord med tillhörande stolar, odlingar samt grill.

Allrum

Ett allrum med lyxiga detaljer och renoverade ytskikt. Parkettgolvet är slipad väggarna är målade i rogivande nyans. Vid fönstret är gardinerna från golv till tak och det släpps in ett rikligt flöde av ljus genom det stora fönsterpartiet. I allrummet finenr ni även charmiga detaljer så som takrosett, vägglist och ny golvlist. Här har ni plats för matplats, soffa, säng samt mediamöbler.

Kök

Köket är stilfullt renoverat och har en öppen planlösning mellan kök och allrummet och avgränsas med en köksö. Köksluckorna är vitmålade med gråa knoppar som beslag. Köksbänken är solid betongskiva med slittålig microcement. Här har ni gott om arbetsyta och bra förvaring. Köket är utrustat med induktionshällhäll, varmluftsugn, liten diskmaskin samt köksfläkt.

Badrum

Badrummet är fräscht och helkaklat. Badrummet är utrustat med regndusch med duschblandare, handdukstork, wc, handfat samt spegelskåp.

Hall

Hallen är välkomnande och har bra förvaring i stora garderober. Här möts ni direkt av det härliga ljusinsläppet. Slipat parkettgolv och vitmålade väggar.

Förråd

Till lägenheten hör ett förråd.

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggår

1938

Fastighetsbeteckning

Smaragden 20

Energideklaration

Energideklaration är utförd 2020-05-06

Energiklass

Energiklass F

Energiprestanda primärenergital

165

Föreningen

Information

Föreningens namn

Brf Glasberget på Kungsholmen

Föreningens organisationsnummer

769611-4235

Föreningsform

Bostadsrättsförening

Äkta/oäkta förening

Äkta förening

Tillåter föreningen delat ägande?

Föreningen godkänner delat ägande 10-90 delning.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Nej

Avgift

Inkl värme, Vatten, kabel-TV (grundutbud), bredband(fiber).

Om föreningen

Antal lägenheter

215 st , varav 4 st hyresrätter

Antal lokaler

6 st

Byggår

1938

Äger föreningen marken

Nej

Parkering

Boendeparkering gäller i området.

Allmän information

Brf Glasberget ligger på nedre Kungsholmen i Stockholm, vid klara sjö och består av Kungsklippan 11, Kungsklippan 15 och Parmätargatan 15. Huset som tidigare gick under namnet Kvinnornas hus uppfördes mellan 1937-38 av byggmästare Olle Engkvist efter ritningar av Backström & Reinius. Fastighetsbolaget Olle Engkvist har ägt fastigheten under alla år men sålde den inför 2000-talet till Fastighetsbolaget Wallenstam. Wallenstam planerade att göra omfattande ombyggnader men valde i stället att sälja till nybildade bostadsrättsföreningen Glasberget på Kungsholmen (Brf Glasberget) år 2009. Fastigheten består av 215 st lägenheter, huvudsakligen 1 rum med kokvrå. För föreningen gäller sedvanliga villkor och regler enligt bostadsrättslagen med antagna stadgar.

Föreningens ekonomi

Ek. förvaltning genom NABO Ett stambyte framöver kommer sannolikt leda till avgiftshöjningar. Storlek beror på kostnad och räntenivåer. Kommunens förslag till ny tomträttsavgäld som innebär en ökad kostnad kommer också påverka ekonomin. (kontrollerat 2022-05-09)

Föreningens planerade och utförda renoveringar

UTFÖRDA: 2020/2021 - Förbättring av ventilation i soprummet 2019 - Renovering av cykelrum 2019 - OVK besiktning (godkänd) 2017 - Ombyggnad av tvättstuga 2017 - Ombyggnad av miljöstation. 2016 - OVK - besiktning (godkänd) 2015 - Indragning av fibernät 2015 - Nya hissar 2014 - Nya tvättmaskiner och torktumlare 2014 - Målning av tak och fönster mot gatan 2013- OVK-besiktning (godkänd) 2013 - Installation av elektroniskt låssystem samt injustering av värme. 2012 - Byte av undercentral för värme 2011 - Målning av fönster mot gård 2010 - Nya tvättmaskiner 2009 - Ny el i allmänutrymmen 2009 - Ny ventilationsaggregat (FTX) i lägenheter 2009 - Relining av avloppsrör 2009 - Renovering av badrummen i ett 30- tal lägenheter med nya yt- och tätskikt och nya vatten-och avloppsrör fram till stigarna 2009-Byte av vattenledningsrör i WC och kök farm till stigarna i ytterligare ett 50 - tal lägenheter. PLANERADE: Styrelsen har fattat principbeslut 2021-10-07 om att genomföra stambyte. Det innebär att processen med fördjupad projektering, information och förberedelser inför kommande stämmobeslut m m nu inleds. Bedömning i tidigare förstudie är att stambytet skulle kunna inledas 2023 och i etapper genomföras inom 24 till 30 månader. Därutöver så finns framöver flera mindre löpande renoveringsprojekt som byte av portar, underhåll av fönster och tak m m.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga, cykelrum, grovsoprum. Lägenhetsförråd finns på vinden och i bottenvåningen.

Gårdsplats

Stor gård med grill, bänkar och två bord.

Försäkring

Fastigheten är försäkrad hos Trygg Hansa, bostadsrättstillägg tecknas av bostadsrättsinnehavaren.

Övrigt om föreningen

Slutgiltig köpare uppmanas att kontrollera ovanstående information med föreningens styrelse.

Ekonomi

Pris

3 150 000 kr

Månadsavgift

2 606 kr/månad

Kommentar månadsavgift

Inkl värme, Vatten, kabel-TV (grundutbud), bredband(fiber).

Pantsättning

Bostadsrätten är inte pantsatt.

Pantsättningsavgift

483 kr

Överlåtelseavgift

1 208 kr
Överlåtelseavgift betalas av köpare

Bild Till Bank Puff

Behöver du lånelöfte?

När du går på visningar är det alltid bra att ha ett lånelöfte klart. Då kan du vara med och buda direkt på bostaden du är intresserad av. Hos Länsförsäkringar Bank kan du ansöka om lånelöfte. Det kostar ingenting och godkänt lånelöfte gäller i tre månader.