Sjövikstorget 11, 1 tr

Sjövikstorget 11, 1 tr

Pris

6 395 000 kr

Månadsavgift: 3 679 kr
Ansvarig mäklare
Victor Öfverberg
Fastighetsmäklare
Arrow right icon
Stockholm - Liljeholmskajen

Magisk vy mot mälaren och underabara torget med liv och rörelse!

* Stor balkong med Mälarutsikt * Välplanerad * Genomgående * Öppen planlösning * Hiss * Byggnadsår 2008 * Optimalt läge * Stabil förening med låg månadsavgift * Nära T-bana och övrig kommunikation Fler bilder kommer from tisdagen den 17/5. Välkommen till denna välplanerade 3:a med rymlig balkong och magnifik utsikt mot Mälaren. Bostaden har en öppen planlösning mellan vardagsrum och kök vilket ger en social känsla. Fint kök i toppskick med full maskinell utrustning såsom induktionshäll, varmluftsugn, mikro, kyl och frys, köksfläkt och diskmaskin. Lägenhetens pärla är den fantastiska balkongen i härligt söderläge med sol stora delar av dagen och gott om plats för utemöbler. Badrummet är trevligt med tvättmaskin samt torktumlare. Lägenhetens ena sovrum har en mycket bra rymd och det finns ytterligare ett trevligt sovrum. Fin ekparkett sträcker sig längs hela bostaden. En riktigt bra lägenhet för er att trivas i under många år. Här erbjuds ett perfekt boende för den kräsna och här bor ni i en stabil bostadsrättsförening med god ekonomi. Välkommen till ditt nya hem. I Brf Vinrankan 1 bor du i en stor och trygg förening om 162 lägenheter och 5 st lokaler. Alla lokaler är uthyrda med goda intäkter från bl.a. Hemköp. Föreningen har 2 garage med 135 parkeringsplatser med elbilsladdare installerade. Elbilar som laddas i garaget betalar för faktisk förbrukning samt ett hanteringspåslag vilket faktureras varje kvartal. Det finns även 4 st moped/mc-platser. Föreningen har investerat i solceller på taket. Det finns även en fin och trevlig innergård med sandlåda för barnen. Det går att hyra en perfekt gästlägenhet med 4 bäddar som släkt och vänner kan bo i. Liljeholmskajen är ett populärt, expansivt, lugnt och sjönära område. Lägenheten är belägen med närhet till Årstaviken. Här finns all service man behöver såsom mataffärer, caféer, populärt surdegsbageri, restauranger, gym, kemtvätt samt ett flertal frisörer. Attraktivt beläget med närhet till storstadens puls bara några minuters promenad bort. Här finns närhet till Årstaskogen med härliga, lummiga grönområden med promenadstråk och motionsspår. Välbesökta badbryggor finns efter kajen, ett stenkast från lägenheten. Badmöjligheter finns även vid härliga Vinterviken eller Sjön Trekanten som ligger i närheten. Från Liljeholmskajen har man det mesta inom promenad- och cykelavstånd. Ett par minuters promenad till Liljeholmens galleria med dess generösa utbud av all möjlig service man kan tänkas behöva. Flertalet förskolor samt bra skola i området. KOMMUNIKATIONER Centralt läge med goda kommunikationer runt hörnet i form av tunnelbana vid Liljeholmen (röd linje), tvärbana mellan Gullmarsplan och Alvik samt Solna, flygbuss till Arlanda flygplats och flertalet bussar. Även pendeln vid Årstaberg är inom gångavstånd. För mer information kontakta ansvarig mäklare Victor Öfverberg 070 688 20 50

headstart icon

Kommande försäljning (Försprångsbostad)

Den här bostaden ligger ute som en kommande försäljning. Vi kallar det Försprångsbostad. Det innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller läs mer om du också vill sälja med vår tjänst Försprång.

Value check form

Vill du sälja eller mest nyfiken på värdet av din bostad?

Vi erbjuder dig en kostnadsfri uppskattning av dagsvärdet på din bostad så att du kan hålla stenkoll på marknaden.

boneo banner

Fakta om Sjövikstorget 11, 1 tr

Bostaden

Beskrivning

Innehåll:

Information

Boendeform

Bostadsrättslägenhet

Boarea

78 m²
Areauppgifter enligt lägenhetsförteckning.

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Antal rum

3 rum

Pris

6 395 000 kr

Månadsavgift

3 679 kr/månad

Kommentar månadsavgift

Värme och vatten, bredband, basutbud för tv, källarförråd, samt gemensamt bostadsrättstillägg försäkring.

Lägenhetsnummer (skatteverket)

1103

Lägenhetsnummer (föreningen)

10495-00233

Andel i föreningen

0,588 %

TV och internet

Kabel-tv levereras av Tele2 (tidigare ComHem med deras utbud Silver. Stockholms Stadsnät tillhandahåller IP-telefoni samt bredband. https://www.stockholmsstadsnat.se/kundtjanst/

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggår

2008

Ventilation

Mekanisk frånluft

Uppvärmning

Fjärrvärme

Fastighetsbeteckning

Druvklasen 1

Energideklaration

Energideklaration är utförd 2013-01-04

Energiprestanda primärenergital

119

Föreningen

Information

Föreningens namn

Brf Vinrankan 1

Föreningens organisationsnummer

769612-2501

Föreningsform

Bostadsrättsförening

Äkta/oäkta förening

Äkta förening

Tillåter föreningen delat ägande?

Ja

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Nej

Avgift

Värme och vatten, bredband, basutbud för tv, källarförråd, samt gemensamt bostadsrättstilläggsförsäkring

Föreningens hemsida

Brf Vinrankan 1

Om föreningen

Antal lägenheter

162 st

Antal lokaler

5 st

Byggår

2008

Äger föreningen marken

Ja

Parkering

Brf Vinrankan 1 förfogar över 135 parkeringsplatser i två garage. Garaget i källaren rymmer 62 platser och förvaltas av föreningen där kostnaden är 1 500 kr/mån. För närvarande står 48 medlemmar i kön. Den som senast fick en plats hade stått drygt 2,5-3 år i kön. Elbilar som laddas i garaget betalar för faktisk förbrukning samt ett hanteringspåslag vilket faktureras varje kvartal. Det finns även 4 st moped/mc-platser. Liten plats kostar 200 kr/mån och en större plats 400 kr/mån. Endast uthyrning till föreningens medlemmar genom Stockholm Parkering. Resterande platser finns i Bergrumsgaraget dessa hyrs ut genom Stockholm Parkering för 1 375 kr/mån. Just står 38 personer i kö. (2022-02-24)

Allmän information

Brf Vinrankan 1 är en äkta bostadsrättsförening som består av 162 lägenheter där samtliga upplåtes som bostadsrätt. Tillhörande adresser: Sjövikstorget 1-17, Sjöviksvägen 37-39, Vingårdsgatan 2-14 och Sjövikskajen 6-8. Det finns även 5 lokaler, samtliga är uthyrda till en livsmedelsbutik, två restauranger, ett kontor och ett lager. Liljeholmskajen är under rejäl tillväxt. Det väntas ca 1600-1700 nya bostadsrätter inom kort. Föreningen har en hemsida med bra och väl uppdaterad information: www.brfvinrankan.se

Föreningens ekonomi

Ingen avgiftsändring är införd eller planerad under året. (2022-04-26)

Föreningens planerade och utförda renoveringar

2021/2022 Installering av solceller och värmeåtervinning 2019 Kontroll av ventilation (OVK) 2018 Renovering av fasad 2017 10-årigt byggfelsundersökning 2017 Stamspolning Planerade underhåll: Installation pågår av laddstationer till alla garageplatser i fastigheten. (2022-04-26)

Gemensamma utrymmen

Entréförråd främst för barnvagnar, cykelförråd, gästlägenhet/föreningslokal samt två varmgarage. Ingen tvättstuga finns då alla lägenheter har egen tvättmaskin och torktumlare. BRF Vinrankan har en gästlägenhet med ingång från den nedre gården. Lägenheten har fyra bäddar. Hyra: 200 kronor/dygn plus 20 kronors administrationsavgift per hyrestillfälle.

Gårdsplats

Föreningens stora innergård består av två delar, övre och nedre gården och tanken är att den ska vara till glädje för alla. Den nedre gården är tänkt till barnen med sandlåda och buskar med ätbara bär. Den övre gården är perfekt för familjemiddagar eller sällskap för en större grupp.

Ekonomi

Pris

6 395 000 kr

Månadsavgift

3 679 kr/månad

Kommentar månadsavgift

Värme och vatten, bredband, basutbud för tv, källarförråd, samt gemensamt bostadsrättstilläggsförsäkring

Pantsättning

Bostadsrätten är pantsatt. Uppgifterna kontrollerades den 2022-05-13

Pantsättningsavgift

483 kr

Överlåtelseavgift

1 208 kr
Överlåtelseavgift betalas av köpare

Bild Till Bank Puff

Behöver du lånelöfte?

När du går på visningar är det alltid bra att ha ett lånelöfte klart. Då kan du vara med och buda direkt på bostaden du är intresserad av. Hos Länsförsäkringar Bank kan du ansöka om lånelöfte. Det kostar ingenting och godkänt lånelöfte gäller i tre månader.