Flygvillevägen 3

Flygvillevägen 3

Pris

2 795 000 kr

Månadsavgift: 4 250 kr
Ansvarig mäklare
Johan Fronaeus
Fastighetsmäklare Franchisetagare i Täby/Danderyd
Arrow right icon
Täby - Hägernäs Strand

Mycket välplanerad och tilltalande tvåa i härliga Hägernäs Strand. Här bor ni intill vattnet med en populär sjökrog, lunchrestaurang och café. Promenera längs bryggor och mysiga gångvägar utmed vattnet. Gångavstånd till Roslagsbanan och Hägernäs station. Bostaden erbjuder kök och vardagsrum med öppen planlösning, ett stort sovrum och ett helkaklat badrum. Det finns bra förvaringsmöjligheter i lägenheten och det finns även ett externt källarförråd. Det finns också tvättstuga i huset. Föreningen har en god ekonomi och inga avgiftsförändringar är planerade. I avgiften på 4250 kr i månaden ingår värme, vatten, kabeltv, bredband, tv och källarförråd. Föreningen erbjuder flera typer av parkeringsmöjligheter och det finns plats att tillgå direkt vid inflytt.

headstart icon

Kommande försäljning (Försprångsbostad)

Den här bostaden ligger ute som en kommande försäljning. Vi kallar det Försprångsbostad. Det innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller läs mer om du också vill sälja med vår tjänst Försprång.

Value check form

Vill du sälja eller mest nyfiken på värdet av din bostad?

Vi erbjuder dig en kostnadsfri uppskattning av dagsvärdet på din bostad så att du kan hålla stenkoll på marknaden.

boneo banner

Fakta om Flygvillevägen 3

Bostaden

Beskrivning

Information

Boendeform

Bostadsrättslägenhet

Boarea

61 m²
Enl lägenhetsutdrag

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Antal rum

2 rum, varav 1 sovrum

Pris

2 795 000 kr

Månadsavgift

4 250 kr/månad

Andel i föreningen

1,1569 %

TV och internet

Föreningen har ett avtal med Comhem där både TV och bredband (100mb/s) ingår. (uppdaterad 2019-09-20)

Rumsbeskrivning

Entré/Hall

Stor och bra hall med gott om plats för både utekläder och skor. Det finns också en stor klädkammare med massor av förvaringsmöjligheter. Entrédörren är en säkerhetsdörr.

Badrum

Helkaklat badrum med klinkergolv och golvvärme. I badrummet finns wc, badkar, handfat, badrumsskåp med spegeldörrar, tvättmaskin och torktumlare.

Sovrum

Stort sovrum med plats för dubbelsäng. Ekparkett på golvet och vita väggar med en fondvägg i trendigt djupblå. Här finns också tre garderober.

Vardagsrum

Luftigt och ljust vardagsrum med ekparkettgolv och vita väggar, samt en fondvägg i den i tiden populära blå tonen. Fint ljusinsläpp tack vare fönster längs hela väggen. Från vardagsrummet kommer du ut på balkongen med trädäck och förmiddagssol, samt liten sjöglimt.

Kök

Köket är ljust med vita luckor och stommar. Bänkskivor i grå laminat och ovan dessa sitter ett vitt nysatt kakel. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys, spishäll och inbyggd ugn, spisfläkt och diskmaskin. Samtliga vitvaror är från byggåret, utom ugn och spis som är bytta 2019. Det finns en rymlig matplats för sex personer vid fönstret med frukostsol och sjöglimt.

Byggnad

Byggnadsyp

Flerfamiljshus

Byggår

2006

Fönster

3-glas

Ventilation

Mekanisk frånluft

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Energideklaration är utförd

Om Hägernäs Strand

Allmänt om Hägernäs Strand

Hägernäs strand är ett fint och relativt nytt bostadsområde i Täby där de första bostäderna stod färdiga 2003 för inflytt. Det var byggherren JM som under en ca 10 års period formade området till det natursköna bostadsområdet som det är idag. Det tidigare F2 området var flygvapnets enda flottilj för sjöflygplan och det finns fortfarande spår av historiken i området, bla den gamla Hangarbyggnaden som idag används som garage och förrådsutrymme. Idag består området av många lägenheter fördelade över 15 olika bostadsrättsföreningar och dessutom finns lokaler för ca 40 företagare. Här bor man med naturen och vattnet runt hörnet. Det finns flera vackra promenadstråk i området och under sommarhalvåret finns badplats och flertalet bryggor att ta sig ett svalkande dopp ifrån. På vintern är det bara att snöra på sig skridskor eller skidor och ge sig ut på tur. Det finns dessutom mycket olika aktiviteter som man kan engagera sig i, bland annat finns bryggklubb och sjöflygklubb men även många andra evenemang. Området har dessutom flera olika trivsamma restauranger som både serverar lunch och middag samt café vid Catalinatorget.

Kommunikation

För den som vill åka kommunalt finns Roslagsbanan på promenadavstånd vid Hägernäs Centrum som tar er in till Östra station samt flertalet bussar som åker mot Täby C och Danderyds sjukhus (för exempelvis byte till tunnelbana).

Tjänster i området

Här finns många omtyckta restauranger som du kan välja bland. I området finns även träningslokal, frisör, hunddagis och skolor.

Parkering

Flertalet gästparkeringar finns i området.

Föreningen

Information

Föreningens namn

Brf Parkhusen

Föreningens organisationsnummer

769611-4359

Föreningsform

Bostadsrättsförening

Äkta/oäkta förening

Äkta förening

Tillåter föreningen delat ägande?

Ja

Lägenhetsnummer (skatteverket)

1302

Om föreningen

Antal lägenheter

72 st

Byggår

2005

Äger föreningen marken

Ja

Parkering

Carport 400 kr/mån, lång kötid. Uteplats på gården med eluttag 300 kr/mån, kort kötid. Uteplats utan eluttag 200 kr/mån, finns plats (uppdaterad 2019-09-20)

Allmän information

Parkhusen är de tre första husen till vänster om Flygvillevägen (nr 1, 3 och 5) och består av totalt 72 lägenheter i storlekarna 2-5 r.o.k. Byggnaderna uppfördes 2005 av JM.

Föreningens ekonomi

Inga planerade avgiftshöjningar.

Gemensamma utrymmen

Det finns tvättstuga i huset. Det finns källarförråd som hör till lägenheten. Utanför husen finns soprum med källsortering.

Övrigt om föreningen

Läs mer om föreningen på hemsidan: www.parkhusen.se

Ekonomi

Pris

2 795 000 kr

Månadsavgift

4 250 kr/månad

Kommentar månadsavgift

I avgiften ingår värme, vatten, kabeltv, bredband, källarförråd. Föreningen har också tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg.

Pantsättning

Bostadsrätten är pantsatt. Uppgifterna kontrollerades den 2020-05-12

Pantsättningsavgift

465 kr

Överlåtelseavgift

1 163 kr
Överlåtelseavgift betalas av köpare

Driftkostnad

400 kr/månad

Visa fördelning av driftkostnad

Driftskostnaden fördelas enligt följande:

Elkostnad

250 kr/månad

Försäkring

150 kr/månad

Personer i hushållet

2 st