Meteorvägen 18, 3tr

Meteorvägen 18, 3tr

Utgångspris

2 995 000 kr

Månadsavgift: 4 711 kr
Ansvarig mäklare
Mattheus Hanna
Fastighetsmäklare Franchisetagare i Täby/Danderyd
Arrow right icon
Extra kontaktperson
Anneli Strandberg
Fastighetsmäklare
Arrow right icon
Täby - Grindtorp

MÖJLIGHET TILL PRIVATVISNING! RING FÖR ATT BOKA TID! - ETT HEM ATT ÄLSKA..... "Är du på jakt efter en lägenhet utöver det vanliga? Är svaret ja på den frågan är du varmt välkommen till denna unika, ljusa lägenhet med dubbelbalkong, exklusiva materialval och ett utbyggt badrum med väldigt påkostade material. Lägenheten disponerar hall med bra avhängningsmöjligheter i garderober med skjutdörrar, utbyggt badrum med allt man kan önska, två sovrum med platsbyggda garderober, öppen planlösning mellan kök och vardagsrum med utgång till fantastisk balkong med härligt solläge! Lägenheten har renoverats genomgående under 2015-16! Grindtorp och Brf Venus är en mycket omtyckt bostadsrättförening och det är många som vill bo här! Det som tilltalar är det nära läget till Täby centrum och dess stora utbud av shopping och restauranger, bra kommunikationer i form av både Roslagsbanan och bussar. Fina bilfria innergårdar med plats för såväl vila och lek i en härlig mix för båda gammal och ung! På innergården finns även sittbänkar och grillmöjligheter. Kom och upplev lägenheten och området på plats. Varmt välkommen på visning!

Value check form

Vill du sälja eller mest nyfiken på värdet av din bostad?

Vi erbjuder dig en kostnadsfri uppskattning av dagsvärdet på din bostad så att du kan hålla stenkoll på marknaden.

boneo banner

Fakta om Meteorvägen 18, 3tr

Bostaden

Beskrivning

Information

Boendeform

Bostadsrättslägenhet

Boarea

81 m²

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Antal rum

3 rum, varav 2 sovrum

Pris

2 995 000 kr - Utgångspris

Månadsavgift

4 711 kr/månad

Lägenhetsnummer (föreningen)

195

Andel i föreningen

0,13866 %

Andel av årsavgift

0,13866 %

TV och internet

Leverantör: Telenor. Ingår i avgiften. Bredband. Hastighet: 250/250 Mbit/s. Leverantör: Telenor. Ingår i avgiften.

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall I entrén möts man av ljusa väggar och ett snyggt klinkergolv. Fin övergång från klinkergolvet i hallen till ekparkettgolvet som löper genom hela lägenheten. I hallen finns plats för avhängning i garderober med skjutdörrar. Spotlightsen gör denna hall unik. I anslutning till hallen hittar vi badrummet, sovrummen samt vardagsrummet. Kök Ett stilrent och modernt kök med matlagningsglädje tack vare öppna arbetsytor, påkostade vitvaror samt gott om förvaringsutrymmen. Vita skåpsluckor passar utmärkt till det ljusa parkettgolvet och bänkskivan i ek. Ovanför bänkskivan finner ni ett stänkskydd i glas vilket ger denna lägenhet ett lyft. Under de stilrena väggskåpen sitter en trivsam ledbelysning ner mot arbetsytorna. Köket är utrustat med kyl, frys, inbyggnadsugn, integrerad diskmaskin, led-spotlight i tak samt kolfilterfläkt. I köket finns även en matplats för 6-8 personer med utgång till den fantastiska balkongen. Vardagsrum Ett luftigt och lättmöblerat vardagsrum som kan med fördel möbleras med mycket förvaring, matplats, plats för tv samt sällskapsdel och har en bra kontakt med köket för sociala tillställningar. Väggarna är ljusa och på golvet ligger parkettgolvet som är genomgående i denna lägenhet. Från vardagsrummet når man bostadens underbara och generösa dubbelbalkong med bästa söderäge. Sovrummen Ett sovrum med platsbyggda garderober, vitmålade väggar och parkettgolv. Här finns plats för dubbelsäng samt övrig möblering. Punktbelysning längst ena väggen gör detta sovrum väldigt modernt. Det andra stora sovrummet har plats för rymliga garderober, parkettgolv, ljusmålade väggar. Båda sovrummen vetter mot den härliga innergården. Badrum Från hallen ligger det stora helkaklade och stambytta badrummet. Badrummet är i högsta kvalité med flertalet smarta förvaringslösningar och snygg belysning. Badrummet har ett vitt kakel och grått klinkergolv och är utrustat med rymlig duschhörna, golvvärme, stort handfat, led-spotlights, takdusch, vägghängd toalett. Detta badrum är också utrustad med marknadens Rolls Royse då det kommer till tvättmaskin och torktumlare. Balkong Balkong i bästa läge med trall. Här finns eluttag och plats för större utemöbler. Utgång till balkongen från kök och vardagsrum.

Uteplats/balkong

Balkong, inglasad. Fantastisk balkong med trall och belysning.

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljhus

Byggår

1964

Fönster

3-glasfönster

Ventilation

Mekanisk frånluftsventilation

Uppvärmning

Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen

Det finns Gym, Spa-avdelning och tvättstuga. Till lägenheten ingår källarförråd om c:a 4 kvm samt möjlighet till cykelförvaring både inne och ute.

Energideklaration

Energideklaration är utförd

Om Grindtorp

Allmänt om Grindtorp

Grindtorp är ett ikoniskt område i Täby. De halvmåneformade husen ritades av arkitekten Sune Lindström och byggdes under 60-talet. Idag finns ca 1550 st bostadsrätter fördelade på två HSB föreningar, BRF Venus och BRF Jupiter.

Kommunikation

I Grindtorp har du ypperliga kommunikationer precis utanför dörren där du tar dig snabbt till Stockholm eller norrut via flertalet busslinjer, Roslagsbanan eller tunnelbanans röda linje Mörby C. Du tar dig till Stureplan på ca 15 min.

Tjänster i området

En av Europas största gallerior, Täby C, finns på endast några hundra meters avstånd från Grindtorp. Här finns över 200 butiker, mer än 30 restauranger och caféer, två stora livsmedelsbutiker, en biograf, banker, vårdcentral samt flertalet andra tjänster. Lika kort promenad har du till ICA Näsbydal, en närbutik med bra öppettider och sortiment. Där hittar du även bageri, låssmed, servicepunkt för paketutlämning samt kvarterskrog.

Parkering

I Grindtorp finns flera olika parkeringar där parkeringarna är belagda med avgift och vissa utan.

Föreningen

Information

Föreningens namn

HSB Brf Venus i Täby

Föreningens organisationsnummer

716000-1009

Föreningsform

Bostadsrättsförening

Äkta/oäkta förening

Äkta förening

Tillåter föreningen delat ägande?

Ja

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Nej

Avgift

Värme, vatten, kabel-TV, bredband och IP-telefoni samt bostadsrättstillägg.

Om föreningen

Antal lägenheter

704 st

Antal lokaler

11 st

Byggår

1961

Byggår kommentar

Klar byggt 1964

Äger föreningen marken

Ja

Parkering

Garageplats. Till garageplatsen är det separat kö. 500 kr/mån Parkeringsplats med elstolpe. Till parkeringsplatsen är det separat kö. 250 kr/mån Parkeringsplats. Till parkeringsplatsen är det separat kö. 150 kr/mån Möjlighet till laddstolpe för ytterligare 250 kr/månaden. Ytterligare kostnad om 1,48 kr/kwh tillkommer ovan den kostnaden.

Allmän information

Föreningen omfattar Meteorvägen 2-64 och Kometvägen 1-23.

Föreningens ekonomi

Planer på renovering av balkonger och fasader. Minst ägarandel 10%.

Föreningens planerade och utförda renoveringar

Hissar (2002-03) Trädgården (2002-04) Låsbyten (2002-03) Stamspolningar (2005) Nya parkeringsplatser (2004) Målning av förbindelsegångar (2006-07) Ny papp & målning av taken på Meteorvägen (2007) Fasad- & bakongreparationer (-2008) Reparation av fasadsprickor (2007) Asfaltering av parkeringsytor (2007) Renovering av soprummen (2007) Renovering av varmvattencirkulationen (2008-09) Fläktbyten (2009) Isolering med lösull på vinden, Meteorv. (2010) Byte galvade kallvattenrör (2010) Stamrenovering genom reliningmetoden (2009-11) Asfaltering av trottoarerna (2011) Galaxen (ombyggnad till fritidscenter 2011) Fönsterbyte 2014-2015 Stamspolning (2016) Markytor kring våra husgavlar och på innergård har renoverats med ny belysning, fasadbelysning, nya grillplatser och nya växter (2015-2017) Byte av termostatventiler på Meteorvägen (2017) Ny belysning längs med hela parkeringen på Kometvägen (2017) Renovering av garage (2017) Ny utrustning i föreningens gym (2018) Kommande renoveringar: Fasadrenovering Renovering av samtliga balkonger och ev allmän inglasning Entrérenovering

Gemensamma utrymmen

Det finns Gym, bordtennislokal och spa-avdelning med bastu. Till varje lägenheten ingår förråd om c:a 3 kvm med galler samt möjlighet till cykelförvaring både inne och ute. I källaren finns generös tvättstuga med dubbla tvättmaskiner, torkskåp och torktumlare samt mangel. Ytterligare tvättstuga för grovtvätt finns i husen.

Övrigt om föreningen

För mer information se föreningens hemsida: http://www.hsb.se/stockholm/venus Föreningen kräver medlemsskap i HSB Stockholm. Medlemsskap kan tecknas via deras hemsida: http://www.hsb.se/medlemsskap/medlemsansokan

Ekonomi

Pris

2 995 000 kr - Utgångspris

Månadsavgift

4 711 kr/månad

Kommentar månadsavgift

Värme, vatten, kabel-TV, bredband och IP-telefoni samt bostadsrättstillägg.

Pantsättning

Bostadsrätten är pantsatt.

Pantsättningsavgift

714 kr

Överlåtelseavgift

1 666 kr
Överlåtelseavgift betalas av säljare

Driftkostnad

500 kr/månad

Visa fördelning av driftkostnad

Driftskostnaden fördelas enligt följande:

Elkostnad

300 kr/månad

Försäkring

200 kr/månad

Bild Till Bank Puff

Behöver du lånelöfte?

När du går på visningar är det alltid bra att ha ett lånelöfte klart. Då kan du vara med och buda direkt på bostaden du är intresserad av. Hos Länsförsäkringar Bank kan du ansöka om lånelöfte. Det kostar ingenting och godkänt lånelöfte gäller i tre månader.