Hagvägen 6B

Hagvägen 6B

FAST PRIS

2 050 000 kr

Månadsavgift: 3 493 kr
Ansvarig mäklare
Joel Degerth
Fastighetsmäklare
Arrow right icon
Upplands Väsby - Runby

I ett av Runbys charmiga stjärnhus finner ni denna trivsamma 3:a högst upp i huset!

*** NYTT LÄGRE PRIS *** I ett av Runbys charmiga stjärnhus finner ni denna trivsamma 3:a högst upp i huset med perfekt pendlarläge! Här bor du i ett centralt läge med låg avgift. Lägenheten är belägen högst upp i huset med en mysig balkong med utsikt mot den lugna innergården. Lägenheten disponerar en yteffektiv planlösning med två till storleken bra sovrum, ett modernt och ljust kök i hemtrevlig stil, stort vardagsrum med utgång till balkong och ett badrum med kakel och klinker som stambyttes 2006/2007. Bostadsrättsföreningen har under 2017 renoverat upp fasaden och bytt fönster på lägenheterna och under 2018 installerade föreningen även bergvärme vilket drar ner uppvärmningskostnaderna. Under 2021 renoverades trappuppgångarna upp och nu är mer eller mindre större delen av fastighetens renoveringsbehov tillgodosedda. Perfekt pendlarläge bara ett par minuters promenad från pendeltågsstationen, varifrån du kan ta dig till både Stockholm, Arlanda och Uppsala inom 30 min. Mysiga Runby har natursköna omgivningar kring Edssjön och Mälaren med tillhörande motionsspår. Varmt välkomna på visning!

Fakta om Hagvägen 6B

Bostaden

Beskrivning

Information

Boendeform

Bostadsrättslägenhet

Boarea

65 m²
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Antal rum

3 rum, varav 2 sovrum

Pris

2 050 000 kr - FAST PRIS

Månadsavgift

3 493 kr/månad

Lägenhetsnummer (föreningen)

00027

Andel i föreningen

1,70569 %

Andel av årsavgift

1,66059 %

TV och internet

Föreningen har en gruppanslutning till Bredbandsbolaget/Telenor, detta är en obligatorisk kostnad om 333 kr/mån och ger dig tillgång till bredband, IP-telefoni samt IP-TV T-1 bas. För dig som önskar snabbare bredband eller fler kanaler är det även mycket förmånliga villkor för att uppgradera till andra paket.

Rumsbeskrivning

Entréhall

Ljus hall där väggar och tak är vitmålade och golvet består av klinker närmast dörren som sedan övergår till ekparkett. I hallen finns en stor skjutdörrsgarderob som ingår i köpet. Från hallens nås lägenhetens duschrum till vänster.

Badrum

Badrummet är inrett i ljust kakel och klinker. Utrustat med tvättställ med kommod, spegelskåp, vägghängd WC, badkar och ett vädringsfönster. Här finns även en tvättmaskin , dock har föreningen även en fin tvättstuga bakom huset.

Kök

Renoverat kök i öppen och modern planlösning mellan arbetsytor och matplats. Vita luckor, träbänkskiva och kaklat stänkskydd sätter färgerna i köket tillsammans med ett ljust ekparkettgolv och de vita ytskikten på väggarna. I utrustningsväg finns här stor kyl och stor frys, diskmaskin, spishäll och ugn. I köket finns en bra yta intill fönstret att placera matplatsen på.

Sovrum

I bostaden finns två stycken sovrum i ordentliga storlek med plats för både förvaring och större säng i båda rummen. Ljust målade väggar och tak, i det rummet inrett med säng ligger ekparkettgolv och i det som är inrett med matsalsmöbler ligger ett laminatgolv.

Vardagsrum

Lättmöblerat och ljust vardagsrum tack vare stora trevliga fönster. Här finns utgången till lägenhetens balkong som vetter i sydost. Väggar och tak i vitt och golvet är ett ljust laminatgolv.

Uteplats/balkong

Balkong i sydost.

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggår

1956

Fönster

2-glasfönster isoler + 1-glas

Ventilation

Självdrag

Övriga byggnader/utrymmen

Det finns källarförråd till varje lägenhet. Tvättstuga och källsorteringsrum i separata byggnader runt huset. Cykel- och barnvagnsförråd finns i nära anslutning till huset.

Energideklaration

Energideklaration är utförd 2020-03-06

Energiklass

Energiklass D

Energiprestanda primärenergital

88

Renoveringar

2007 - Stambyte 2017 - Renovering av fasad samt byte av fönster 2018 - Bergvärme

Om Runby

Allmänt om Runby

Runby är ett äldre uppvuxet villaområde naturskönt beläget mellan gammal åkermark och stora Runbyskogen som erbjuder fina strövområden samt bär- och svampskog. Via en vacker gång- och cykelväg når man Mälaren och den populära badplatsen "Kairo", båt- och kanotklubb samt kommunens ridskola "Sättra gård". På bekvämt gångavstånd når man Väsbys centrala delar med dess utbud av affärer och restauranger samt pendeltågstation samt bussanslutning. I Runby finns det två förskolor, Regnbågen och Skogsdungen. Närmsta skola heter Runby skola (F-9). Gångavstånd till närmsta mataffär (Hemköp). I närbelägna områdena Eds Allé och Prästgårdsmarken finns fler förskolor att välja mellan.

Föreningen

Information

Föreningens namn

Brf Runby-Ingrid

Föreningens organisationsnummer

769626-1432

Föreningsform

Bostadsrättsförening

Äkta/oäkta förening

Äkta förening

Tillåter föreningen delat ägande?

Ja

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Nej

Avgift

I avgiften ingår värme, kallvatten, kabel-TV och BR-tillägg.

Föreningens hemsida

Brf Runby-Ingrid

Om föreningen

Antal lägenheter

92 st , varav 22 st hyresrätter

Antal lokaler

2 st

Byggår

1960

Äger föreningen marken

Ja

Parkering

9 garageplatser. Går att hyra för 775 kr/mån. 31 parkeringsplatser. Går att hyra för 300 kr/mån. Separat kö till parkeringsplatser och garageplatser. För mer information om parkeringsplatserna och kösystemet, kontakta SBC.

Allmän information

Bostadsrättsföreningen Runby-Ingrid är en förening som består av 92 stycken lägenheter och är belägen på fastigheten Upplands Väsby Övra Runby 2:181 (Hagvägen 6A-G). Själva flerbostadshuset byggdes 1960 och är ett så kallat stjärnhus. Föreningen registrerades 2012-04-02 och tillträdde fastigheten i slutet på 2014. OMRÅDET Hagvägen 6A-G är beläget på ett stenkast från de centrala delarna av Upplands Väsby. Här är ett bra läge mellan dels Runbys natursköna områden med mycket skog och mark, fina strövområden, elljusspår enda bort till Mälarens badplats "Kairo". På ett väldigt kort gångavstånd når man Väsbys centrala delar med dess utbud av affärer och restauranger samt pendeltågstation och bussanslutningar. I föreningen finns en pizziera och på gångavstånd på Runbysidan finns även en matvarubutik. Närmsta skola heter Runby skola och har förskola och grundskola från årskurs 1-9. Föreningens mail: info@runbyingrid.se Föreningens hemsida: https://runbyingrid.se/

Föreningens ekonomi

Föreningen har inga planerade avgiftshöjningar i nuläget (kontrollerat: 2022-11-18). Föreningen höjde avgiften med 5% i juni 2022.

Föreningens planerade och utförda renoveringar

2017 Målning av plåttak på uthus. 2017 Fasadbelysning. 2017 Passersystem installeras samt tvättstugebokning över internet. 2017 OVK Ventilationsanalys, rensning av ventilationer och eventuella justeringar. 2017 Cykel och barnvagnsrum ombyggnad av återvinningsrummen av Hagvägen. 2017 Makadam runt huskroppen, bättre dränering, mindre risk för putsen. Ingår i fasadprojektet. 2017 Fasadrenovering och fönsterbyten. Fas två och tre, med slutbesiktning hösten 2017. 2017 Klotterskydd, klotterskydd ska påföras på fasaden och uthusen. 2017 Målning av tvättstugan. 2017 Lekpark, besiktning. 2017 Byte av garageportar, ingår i fasadprojektet. 2017 Byte av undercentral, eventuellt installation av bergvärme. 2018 Skaldörrar renoveras. Källardörrar av plåt målas, entrédörrar inklusive bakdörrar renoveras. 2018 Renovering räcken ledstänger och murar. 2018 Allt plåt och stål samt stenmurar och betongtrappor såväl som betongmurar behöver rengöras och i tillämpliga fall målas respektive lagas. 2018 Satsning på utomhusmiljön 2018 Parkeringsområdet. 2018 Installering bergvärme. 2019 Nya termostater behöver installeras på samtliga radiatorer i huset, för att säkerställa en jämnare uppvärmning i alla lägenheter. 2021 Trapphus Uppfräschning av trapphusens väggar, golv och tak. 2021 Helhetsgrepp för trivsel. 2021 Upprustning av parkeringsområdet. 2021 Renovering av tvättstuga. 2022 Nya portar kommer på plats i början av året. Planeras även att göra om i utemiljön. Samtliga lägenheter i föreningen har stambytts mellan 2006-2007. En teknisk besiktning gjordes av Projektledarhuset AB den 17 januari 2014.

Gemensamma utrymmen

Det finns källarförråd till varje lägenhet. Tvättstuga och källsorteringsrum i separata byggnader runt huset. Cykel- och barnvagnsförråd finns i nära anslutning till huset. Ett mindre gym finns i källaren.

Försäkring

För dig som har bostadsrätt krävs ett bostadsrättstillägg till hemförsäkringen. Detta tillägg har föreningen tecknat gemensamt för alla bostadsrättsinnehavare.

Ekonomi

Pris

2 050 000 kr - Fast pris

Månadsavgift

3 493 kr/månad

Kommentar månadsavgift

I avgiften ingår värme, kallvatten, kabel-TV och BR-tillägg.

Pantsättning

Bostadsrätten är pantsatt. Uppgifterna kontrollerades den 2022-05-30

Pantsättningsavgift

483 kr

Överlåtelseavgift

1 208 kr
Överlåtelseavgift betalas av köpare

Driftkostnad

950 kr/månad

Visa fördelning av driftkostnad

Driftskostnaden fördelas enligt följande:

Elkostnad

450 kr/månad

Försäkring

167 kr/månad

Övrigt

333 kr/månad

Kommentar driftkostnad

Föreningen har två obligatoriska tillägg, det ena är 333 kr/mån för bredband och det andra är 66 kr/mån för VA.

Value check form

Värdera din bostad kostnadsfritt!

Är du redo att sälja din bostad eller mest nyfiken på värdet av din bostad? Vi erbjuder dig en kostnadsfri uppskattning av dagsvärdet på din bostad.

boneo banner
Bild Till Bank Puff

Behöver du lånelöfte?

När du går på visningar är det alltid bra att ha ett lånelöfte klart. Då kan du vara med och buda direkt på bostaden du är intresserad av. Hos Länsförsäkringar Bank kan du ansöka om lånelöfte. Det kostar ingenting och godkänt lånelöfte gäller i tre månader.