Höjdgatan 9B

Höjdgatan 9B

GUSTAVSBERG - Höjdhagen
Accepterat pris

5 800 000 kr

Månadsavgift: 6 375 kr
Ansvarig mäklare
Sophie Palmstierna Eckhéll
Fastighetsmäklare
Arrow right icon

Nyrenoverad sekelskifteslägenhet i vackra kulturkvarter i byggnad anno 1904

DETTA ÄR EN KOMMANDE FÖRSÄLJNING. Kontakta ansvarig mäklare, initialt gärna via mail för intresseanmälan. Möjlighet till förhandsvisning finns under första veckan i juni. I Gustavsbergs anrika brukskvarter ligger den här omsorgsfullt nyrenoverade lägenheten med nyttjanderätt till trädgård på husets framsida. Idag en rymlig 4,5:a, tidigare två mindre lägenheter. Föreningen har precis fattat beslut om att möjlighet finns att köpa loss del vinden ovanför för att skapa något helt unikt. I början av förra seklet uppfördes byggnader på Skeviksgatan och Höjdgatan som arbetarbostäder åt porslinsfabrikens anställda. År 2019-2021 har fastigheterna i föreningen genomgått en omfattande renovering. Idag är detta en vacker sekelskiftesbostad, en unik 4,5:a med tidstypiska detaljer, i en fantastisk bruksvilla från tidigt 1900-tal. Bostaden erbjuder välbevarade originaldetaljer såsom spröjsade fönster och vackra trägolv. Ett unikt boende på Gustavsbergs mest anrika bruksgata där känslan av en svunnen tid är påtaglig! Området Höjdhagen ingår i den del av Gustavsberg som har pekat ut som en s k riksintressant kulturmiljö och är enligt många ett av den moderna arkitekturens landmärken i Sverige. Byggnaderna i Höjdhagen ägdes traditionellt av Porslinsfabriken och är till stor del ritade av KF-arkitekten Olof Thunström. Höjdhagens östra del präglas även av äldre bebyggelse bl a innan Thunströms tid. De vackra bruksgatorna Grindstugatan, Skeviksgatan och Höjdgatan är exempel på det. Längs med den gamla landsvägen in till Stockholm finns även det gamla apoteket och det praktfulla torpet Ebbalund. I området finns den anrika och vackra Ekedalskolan (förskoleklass till årskurs 5) också präglad av byggnader från olika årtionden och en storslagen utsikt över Farstaviken. Gå gärna in och titta på www.hojdhagen.se för information om området. Höjdgatan ligger avskilt men ändå nära all service och alla bekvämligheter såsom kommunikationer, affärer, banker, apotek, restauranger, ishall, tennishall, simhall/gym m.m. Gustavsbergs hamn med vårdcentral, flera bra restauranger och butiker. Allt inom gångavstånd. Inom räckhåll finns även fina strövområden och ett elljusspår med utegym i en vacker kuperad natur. Buss till slussen tar 20-25 min.

headstart icon

Kommande försäljning (Försprångsbostad)

Den här bostaden ligger ute som en kommande försäljning. Vi kallar det Försprångsbostad. Det innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller läs mer om du också vill sälja med vår tjänst Försprång.

Fakta om Höjdgatan 9B

Bostaden

Beskrivning

Information

Boendeform

Bostadsrättslägenhet

Boarea

87 m²
Area enligt bostadsrättsförening

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Antal rum

4 rum, varav 3-4 sovrum

Pris

5 800 000 kr - Accepterat pris

Månadsavgift

6 375 kr/månad

Kommentar månadsavgift

inkl. värme, vatten och renhållning.

Lägenhetsnummer (föreningen)

8

Andel i föreningen

11,917 %

TV och internet

Fastigheterna är anslutna till Fiber. Abonnemang tecknas av lägenhetsinnehavaren.

Rumsbeskrivning

Allmänt

In genom den gröna ytterdörren och en trappa upp nås du av denna nyrenoverade sekelskiftespärla. Två vackra mindre lägenheter har med ytterst varsam hand slagits ihop till en större. Bostaden genomsyras av en harmoni och ett skönt lugn mycket tack vare den smakfulla färgsättningen som valts noga. Bostaden karaktäriseras av vacker målade och tapetserade väggar i sobra matta toner, bevarade originalattribut och en smart planlösning. Lägenheten har genomgående stora spröjsade fönster mot söder och öster med härligt ljusinsläpp och vacker utsikt. Gjutjärnskamin och nyttjanderätt på egen trädgårdstäppa med odlingsmöjligheter.

Hall

Den rymliga möblerbara hallen öppnar upp mot lägenheten på ett förträffligt sätt. Här finns plats för förvaring och avhängning i garderober.

Tvättstuga

Från hallen nås den lilla tvättstugan med tvättpelare (från 2022) och handfat. Ursprungligen ett helkaklat duschrum men nuvarande ägare nyttjar det som tvättstuga. Det finns även en gemensam tvättstuga i föreningen.

Kök med matplats

Välplanerat, fullutrustat kök med plats för ordentligt matbord. Via det stora fönstret blickar du ut över föreningens trädgård och över grannskapet.

Sovrum/kontor

Mindre rum med snedtak som kan nyttjas som barnrum, hemmakontor eller gästrum.

WC

Separat wc.

Vardagsrum

Ljusa, matta väggar och snickerier harmonierar vackert med trägolvet. Här finns plats för rejäl soffgrupp. Vacker gjutjärnskamin och fönster i två väderstreck från vilka har man en fin överblick över den välskötta och vackra trädgården.

Sovrum

Vidare in från vardagsrummet nås ett av de större sovrummen med fönster i öster som släpper in vackert ljus.

Kontor/klädkammare/barnrum

Idag nyttjas detta utrymme som hemmakontor men dina behov styr användningen. Möjligheterna är många.

Sovrum

Stort ljust sovrum med walk-in closet.

Badrum

Litet helkaklat duschrum.

WC

Ytterligare en separat wc.

Uteplats/balkong

Från lägenheten är det bara en trappa ned till den mysiga trädgården, med nyttjanderätt, som erbjuder en grön och härlig utemiljö. Här ligger solen på under sommarhalvåret. Det finns plats för sittgrupper, grillplats och odlingar om så önskas. Det är mycket barnvänligt, men samtidigt rofyllt för den som vill sitta och njuta av solen och perfekt för grillfester och kalas.

Övrigt

Värmdö: Vill du bo i skärgården men ändå ha närhet till stan? Då kan Värmdö vara något för dig! I Gustavsbergs hamn, som är hjärtat av Värmdö, finns både caféer, restauranger och mysiga promenadstråk. Restaurang Kattholmen är en ny favorit som är väl värd ett besök. Förutom den fantastiska säsongsanpassade menyn finns även under sommartid aktiviteter som boule och minigolf att roa sig med mellan maten och drinkarna. Om du sedan, efter en god lunch eller middag, vill ta en vacker promenad så rekommenderas ”Tjustviksrundan” längs vattnet ut mot Baggensfjärden. På Värmdö finns flera stora köpcentrum med fria parkeringar. Värmdö köpcentrum i Mölnvik och Värmdö marknad är de två största. Värmdö köpcentrum erbjuder ca 60 butiker. Allt från ICA Maxi, Systembolaget, Apoteket, H&M till SATS och Jula. Vid Värmdö Marknad finns bl a Coop, Jysk, Mio och Plantagen. Åker du bil tar du väg 222 från Stockholm ut mot Nacka och Värmdö. Ca 20 minuter senare befinner du dig i Gustavsberg. Avfarten mot Gustavsberg tar dig även till Ingarö. Längre ut mot skärgården finner du bl a Fågelbrolandet, Djurö och Vindö och därefter kör du vidare mot de andra skärgårdsöarna. Vill du åka kommunalt går bussarna från Slussen var 5:e minut i rusningstrafik. Ändring/tillägg, annons Eventuella ändringar/tillägg i ovanstående annons kan ske. Läs därför alltid noga igenom den objektbeskrivning som ansvarig mäklare överlämnar vid visningstillfället. Försäljning före visning: I vissa fall kan ett bud läggas före planerad visning. Mäklaren är därmed skyldig att framföra budet till säljaren. Säljaren avgör om han/hon skall acceptera budet eller inte. Därför är det att rekommendera, att samma dag som visning sker, gå in på nätet för att försäkra dig om att fastigheten finns kvar. Säljaren avgör om mäklaren, i samband med ett bud som läggs före planerad visning, skall kontakta övriga spekulanter. Säljaren kan även ge mäklaren direktiv att avböja samtliga bud före visning. Tilläggstjänst: I vissa fall kan ersättning till Länsförsäkringar Fastighetsförmedling förekomma. Eventuell ersättning för en tilläggstjänst är dock alltid inkluderat i priset.

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggår

1904

Energideklaration

Energideklaration är inte utförd.

Renoveringar

Under 2018-2021 har fastigheten genomgått en omfattande renovering. Samtliga yttertak är bytta med papp, läkt och återanvänt chamottetegel (lertegelpannor). Samtliga husfasader är ommålade. Samtliga fönster utvändigt ommålade/renoverade. Samtliga hus och lägenheter har nya avloppsledningar. För elen är servis och serviscentral utbytta. Huvudledningar fram till alla lägenheter utbytta och i alla lägenheter sitter nya elcentraler. 2022 Renovering duschrum 2023 målning ytskickt på toaletter samt barnrum, lilla barnrummet och sovdel

Övrigt

Möjlighet finns, för den som vill, att köpa loss vinden ovanför. På så sätt kan man kreera något helt unikt och utöka boendeytan.

Föreningen

Information

Föreningens namn

Brf Gustavsbergsvillorna

Föreningens organisationsnummer

769638-3285

Föreningsform

Bostadsrättsförening

Äkta/oäkta förening

Äkta förening

Tillåter föreningen delat ägande?

Ja

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Om föreningen

Antal lägenheter

15 st

Byggår

1904

Äger föreningen marken

Ja

Parkering

Det finns 5st gemensamma parkeringsplatser att nyttja. Dessutom har lägenheterna i markplan med egna ingångar parkeringar intill entrén på respektive gavel.

Allmän information

Brf Gustavsbergsvillorna äger fastigheten Östra Ekedal 1:48 som är 3 149 kvm. På fastigheten Östra Ekedal 1:48 finns tre bostadshus uppförda 1904. Totalt inrymmer fastigheten Östra Ekedal 1:48, 15 st bostadslägenheter fördelat på ca 785 kvm. Alla byggnader är anslutna till fjärrvärmenätet och värms upp via vattenfyllda radiatorer. Vissa lägenheter har el-golvvärme i badrum/dusch/wc.

Föreningens planerade och utförda renoveringar

Under 2019-2021 har fastigheterna genomgått en omfattande renovering. Samtliga yttertak är bytta med papp, läkt och återanvänt chamottetegel (lertegelpannor). Hus nr 11 år 2017/2018 och hus 7 och 9 år 2020. Samtliga husfasader är ommålade. Samtliga fönster ommålade/renoverade. Samtliga hus och lägenheter har nya avloppsledningar. För elen är servis och serviscentral utbytta. Huvudledningar fram till alla lägenheter utbytta och i alla lägenheter sitter nya elcentraler.

Gemensamma utrymmen

I hus nr 11 på gaveln ner mot Skeviksgatan finns en gemensam tvättstuga med 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare, 1 torkskåp. Klinkers på golv samt målade väggar och tak. Tvättstugan renoverades 2005 och väggarna målades upp 2020. För sopor har föreningen gemensamma sopkärl.

Ekonomi

Pris

5 800 000 kr - Accepterat pris

Månadsavgift

6 375 kr/månad

Kommentar månadsavgift

inkl. värme, vatten och renhållning.

Pantsättning

Bostadsrätten är pantsatt. Uppgifterna kontrollerades den 2023-04-19

Pantsättningsavgift

473 kr

Överlåtelseavgift

1 183 kr

Driftkostnad

600 kr/månad

Visa fördelning av driftkostnad

Driftskostnaden fördelas enligt följande:

Elkostnad

600 kr/månad

Kommentar till nettoskuldsättningen

Nettoskuldsättningen i föreningen går ej att räkna fram då föreningen ej redovisar andel av årsavgift i mäklarbilden

Value check form

Värdera din bostad kostnadsfritt!

Är du redo att sälja din bostad eller mest nyfiken på värdet av din bostad? Vi erbjuder dig en kostnadsfri uppskattning av dagsvärdet på din bostad.

Boneo banner

Läs mer