Fräntorpsgatan 86

Fräntorpsgatan 86

Pris ej angivet

Månadsavgift: 4 346 kr
Nils Sigurd
Fastighetsmäklare Franchisetagare
Arrow right icon
Nicolina Dellhage
Fastighetsmäklare
Arrow right icon
Göteborg - Fräntorp

FÖRHANDSVISNING! Fint trea med balkong belägen intill naturen

Nu erbjuds en mycket fin genomgångstrea i nybyggda Brf Västersol. Bostaden har en rymlig balkong i sydväst som erbjuder sol nästan hela dagen, morgonkaffet avnjuts med fördel vid entrén där det istället erbjuds morgonsol. Invändigt finner vi en attraktiv och social planlösning där det är öppet mellan kök och vardagsrum. Helkaklat och rymligt badrum med golvvärme samt egen tvättmaskin och torktumlare. Möjlighet till parkering eller carport direkt utanför entrén. Här bor ni i ett lugnt och tryggt område med närhet till naturen alldeles utanför dörren. Allt detta i en nybyggd lägenhet med bra månadsavgift där bredband ingår. I direkt närhet finns bra kommunikationer, skola, förskola och lekplatser. Spårvagn 1 & 5 och Svart Express går från Tingvallsvägen som ligger 5 min promenad från huset. Torpaskolan som i en nygjord mätning utsetts till en av Göteborgs bättre skolor finns på gångavstånd. Även Östra sjukhuset finns på gångavstånd och likaså den lugna naturen. Tillträde är beräknat i början av april.

headstart icon

Kommande försäljning (Försprångsbostad)

Den här bostaden ligger ute som en kommande försäljning. Vi kallar det Försprångsbostad. Det innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller läs mer om du också vill sälja med vår tjänst Försprång.

Value check form

Vill du sälja eller mest nyfiken på värdet av din bostad?

Vi erbjuder dig en kostnadsfri uppskattning av dagsvärdet på din bostad så att du kan hålla stenkoll på marknaden.

boneo banner

Fakta om Fräntorpsgatan 86

Bostaden

Beskrivning

Information

Boendeform

Bostadsrättslägenhet

Boarea

74 m²
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Antal rum

3 rum, varav 2 sovrum

Månadsavgift

4 346 kr/månad

Kommentar månadsavgift

I månadsavgiften ingår värme och Telia Triple-Play (100/10Mbit/s fiberinternet, Telia Lagom ca 30 kanaler och nätavgift för IP-telefoni).

Andel i föreningen

1,93006 %

Andel av årsavgift

1,88661 %

Rumsbeskrivning

Interiörbeskrivning

Hall | Via hissen tar vi oss upp till våning 2 av 3. Utanför lägenhetsentrén finner vi en möblerbar loftgång perfekt för morgonkaffet. Väl innanför säkerhetsdörren möts vi av ett praktiskt klinkergolv i svart kulör som sedan övergår till ett fint parkettgolv som är enhetligt för bostaden. Vidare in i hallen finner vi rejäla förvaringsmöjligheter i form av en klädkammare till höger samt en skjutgarderob till vänster. Sovrum | Lägenhetens huvudsovrum nås direkt till vänster innanför entrén. Rummet har ett mycket lugnt läge och erbjuder gott om plats för den stora dubbelsängen med tillhörande sängbord samt en arbetshörna eller förvaringsmöbler vid behov. Förvaring erbjuds i en praktisk skjutdörrsgarderob samt ett linneskåp. Ljusinsläpp via fönster i nordost. Sovrum | Lägenhetens andra sovrum har även det ett fint parkettgolv och en garderob. Här finns plats för en säng, arbetshörna och förvaringsmöbel. Ljusinsläpp från fönster i sydväst. Vardagsrum | Vardagsrummet nås från hallen med en öppen social yta mot köket. Väl inne i vardagsrummet finner vi samma enhetliga parkettgolv. Från vardagsrummet når vi balkongen och även det mindre av de två sovrummen. Rikligt med ljusinsläpp åt sydväst. Balkong | Bostadens balkong erbjuder ljuvliga solstunder större delen av dagen med sitt sydvästläge. Kök | Köket har en öppen planlösning mot vardagsrummet och en naturlig plats för matbordet finns intill fönstret i sydväst. Köket går i ljusa toner och är utrustat med moderna och integrerade vitvaror från Electrolux. Luckor och snickerierna går i vitt vilket bryts av snyggt mot den laminerade bänkskivan i träimitation och det vita kaklet som skyddar väggen vid matlagningen. Den maskinella utrustningen består av: induktionshäll, varmluftsugn, fläkt med FTX-system för låg energiförbrukning (Swegon Casa), kyl i fullhöjd, frys i fullhöjd, inbyggd mikrovågsugn samt integrerad diskmaskin. Badrum | Badrummet är helkaklat med mörkgrått klinkergolv och vitt kakel på väggarna. Ytan är rejält tilltagen samtidigt som vi även finner faciliteter så som golvvärme, elektrisk handdukstork samt tvättmaskin och torktumlare. Dusch-delen omsluts av vikbara duschväggar i glas och arbetsytor erbjuds på bänken ovan tvätt utrustningen samt att vi finner väggskåp för förvaring. Vid handfatet finner vi förvaring i en underliggande kommod samt en spegel med spotlight-belysning. Inredningen kommer från Vedum.

Uteplats/balkong

Uteplats 1: Balkong om ca 8kvm, läge sydväst. Uteplats 2: Möblerbar loftgång med morgonsol, läge nordost.

Byggnad

Byggnadsyp

Flerfamiljhus

Byggår

2015-2016

Ventilation

FTX-system för låg uppvärmning

Energideklaration

Energideklaration är utförd

Om Fräntorp

Allmänt om Fräntorp

Fräntorp är ett lugnt område endast 10 minuters bilfärd in till Göteborg centrum. Ännu närmare är det till köpcentrumet Allum i Partille med över 100 butiker, dit kommer du utan att åka igenom vägtullarna. Ännu närmare så finner du Sävedalen, med ett brett utbud. På behagligt avstånd nås även Skatås som, utöver härliga bad i Delsjön och Härlanda Tjärn, även bjuder på trevliga motionsstråk.

Kommunikation

I Fräntorp bor ni i ett idylliskt, grönskande område där radhus blandas med villor. Utanför huset finns en cykelbana som tar er in till centrala Göteborg på cirka 15 minuter. - Svart Express tar ca 10 min till centrum utan byte. - Spårvagn 1 & 5 går ifrån Östra sjukhuset. Busslinjer: 513 mot Heden, byt till spårvagn 1 vid Svingeln.

Tjänster i området

- Skolor: Torpaskolan med årskurser från förskola till klass nio. - Förskolor och dagis: Fräntorpsgatan 57 förskola samt flertalet förskolor i närliggande områden.

Föreningen

Information

Föreningens namn

HSB Brf Västersol i Göteborg

Föreningens organisationsnummer

769627-1043

Föreningsform

Bostadsrättsförening

Äkta/oäkta förening

Äkta förening

Tillåter föreningen delat ägande?

Ja

Avgift

I månadsavgiften ingår värme och Telia Triple-Play (100/10Mbit/s fiberinternet, Telia Lagom ca 30 kanaler och nätavgift för IP-telefoni).

Om föreningen

Antal lägenheter

62 st

Antal lokaler

1 st

Byggår

2015-2016

Äger föreningen marken

Ja

Allmän information

HSB Brf Västersol i Göteborg äger fastigheten Sävenäs 179:1 med adress Fräntorpsgatan 80-86. Föreningen består av fyra lamellhus i 2-5 våningar med totalt 62 lägenheter. Byggnadsår 2015-2016. Den totala bostadsarean uppgår till 3 787 m² och fördelar sig på: 13 st- 1:or 22 st- 2:or 17 st- 3:or 10 st- 4or Ekonomi: Avgiften höjs 2020-01-01, detta för att bygga på kassan för yttre fond. Föreningen har en god ekonomi. Garantier: På alla vitvaror finns garanti 5 år (från hösten 2016). Uppvärmning: Fjärrvärme. Man har även ett FTX-fläktsystem vilket innebär att värmen som produceras i lägenheterna återvinns. TV- och internetanslutning: I månadsavgiften ingår en helhetslösning från Telia Triple-play som avser bredband, tv och IP-telefoni. Fiberinternet 100/100 mbit/s, Telia Lagom med ett grundutbud av tv-kanaler samt nätavgift för IP-telefoni. Bilplats: Föreningen förfogar över 34 parkeringsplatser i carport med förråd, 19 parkeringsplatser samt 6 gästparkeringar. Kostnad för att hyra en plats i carport är 575 kr/månad med el och 525 kr/månad utan el. Vanlig parkeringsplats kostar 350 kr/månad. Gemensamma utrymmen: Utrymmen som barnvagnsrum och gemensamhetslokal med övernattningsrum finns att förfoga över. Någon gemensam tvättstuga finns inte då samtliga lägenheter har tvätt- och torkmöjligheter direkt i lägenheten. Övrigt: Föreningen har solcellsanläggning. Föreningen tecknar elavtal och bostadsrättsinnehavarna debiteras för el och vatten på månadsaviseringarna med cirka 5 månaders fördröjning. Bostadsrättsinnehavarna kan följa lägenhetens förbrukning via inloggning på hemsida om så önskas. För att bli medlem i bostadsrättsföreningen krävs medlemskap i HSB mot en kostnad av 525 kr/person. Årsavgiften är 300 kr. För mer information besök gärna föreningens hemsida: https://www.hsb.se/goteborg/brf/vastersol/ Informationen är inhämtade från årsredovisningen, säljarens upplysningar samt kontakt med föreningens styrelsemedlem.

Ekonomi

Månadsavgift

4 346 kr/månad

Kommentar månadsavgift

I månadsavgiften ingår värme och Telia Triple-Play (100/100Mbit/s fiberinternet, Telia Lagom ca 30 kanaler och nätavgift för IP-telefoni).

Pantsättning

Bostadsrätten är pantsatt.

Pantsättningsavgift

476 kr

Överlåtelseavgift

1 190 kr
Överlåtelseavgift betalas av säljare

Driftkostnad

300 kr/månad

Visa fördelning av driftkostnad

Driftskostnaden fördelas enligt följande:

Elkostnad

200 kr/månad

Försäkring

100 kr/månad

Personer i hushållet

3 st