Gamlestadstorget 38B

Gamlestadstorget 38B

Pris ej angivet

Månadsavgift: 4 885 kr
Ansvarig mäklare
Benjamin Akyol
Fastighetsmäklare
Arrow right icon
Göteborg - Gamlestaden

Unik trerummare med egen ingång om hela 73 kvm!

Nu ges möjligheten att förvärva en superfin och stor trerummare med härligt ljusinsläpp i ett privat läge i expansiva Gamlestaden. Lägenheten erbjuder en optimal planlösning där man utnyttjat varje kvadratmeter. Stora och fräscha rum i kombination med nyrenoverat kök i toppskick gör denna bostad perfekt. Stora fönsterpartier som ger genomgångsljus i hela lägenheten och med fin utsikt över den prisbelönta innergården med dess kringliggande grönska. Lummig växtlighet ger en härlig oas. Läget är perfekt i ett populärt område med närhet till service, gym, kommunikationer, mysiga kvarterskrogar samt naturen. Välkommen till en av Göteborgs mest expansiva stadsdelar – Gamlestaden– och populära och stabila BRF Gamlestadstorget. Här är det bara att flytta in och trivas med närhet till det mesta. Ett stenkast bort finns Gamlestadens resecentrum där du kan välja mellan pendeltåg, buss och spårvagn som tar dig till centralstationen och populära trädgårdsföreningen på endast sex minuter. På andra sidan ligger grannstadsdelen Kviberg med nordens största multisportanläggning som idag erbjuder flera olika motionsaktiviteter med både fotbollsplaner, inomhushall, gym, beachvolleyhall, skidtunnel och fin natur.

headstart icon

Kommande försäljning (Försprångsbostad)

Den här bostaden ligger ute som en kommande försäljning. Vi kallar det Försprångsbostad. Det innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller läs mer om du också vill sälja med vår tjänst Försprång.

Value check form

Vill du sälja eller mest nyfiken på värdet av din bostad?

Vi erbjuder dig en kostnadsfri uppskattning av dagsvärdet på din bostad så att du kan hålla stenkoll på marknaden.

boneo banner

Fakta om Gamlestadstorget 38B

Bostaden

Beskrivning

Information

Boendeform

Bostadsrättslägenhet

Boarea

73 m²

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Antal rum

3 rum, varav 2 sovrum

Månadsavgift

4 885 kr/månad

Kommentar månadsavgift

Inkl värme, vatten, Tv och bredband

Lägenhetsnummer (föreningen)

604

Andel i föreningen

0,61817 %

Andel av årsavgift

0,63993 %

TV och internet

Via antennuttaget erbjuds marksänd digital-tv från Boxer, vilket kräver en digitalbox eller tv som kan ta emot digital signal med stöd för detta. Ett flertal lagstadgade fria kanaler sänds gratis medan ett större kanalutbud finns att tillgå genom att teckna abonnemang hos Boxer. Genom vårt föreningsavtal får boende rabatt på Boxers ordinarie priser. Det går även bra att teckna fiber-TV för ordinarie priser hos Ownit. Föreningen har en gruppanslutning med Ownit. Genom föreningens gruppavtal får alla boende bredbandsabonnemang med hastigheten 1000 / 1000 Mbit/s inkluderat i avgiften till föreningen. För den som inte vill få bredband via Ownit nätverksuttag går det även bra att få bredband via telefonjacket från de operatörer som erbjudet det i området.

Rumsbeskrivning

Interiör

Egen entré via Gamlestadstorget prisbelönta innergård. Välkomnande hall med generös takhöjd som erbjuder plats för hallmöbel. Det finns gott om förvaringsmöjligheter i hallens inbyggda garderober. På golvet ligger parkett och väggarna är vitmålade. invid dörren ligger stengolv. Vidare in i bostaden möts man av bostaden arbetsrum som ligger intill köket. På golvet ligger parkett och väggarna är vitmålade. Välutrustat kök med diskmaskin, inbyggd ugn, spishäll och fläkt, kyl och frys. Goda ytor för matlagning samt gott om förvaringsmöjligheter. Vita köksluckor i kombination med den mörka bänkskivan och den mönstrade kaklet som stänkskydd skapar ett exklusivt intryck. Matbord med stolar får plats invid köksfönstret. Luftigt vardagsrum med stora fönsterpartier och ett härligt ljusinsläpp från sydväst! Fräscha ytskikt med parkettgolv och ljusa släta väggarna. Rummet är lätt att möblera med plats för stor soffa, tv-möbel och matbord. Sovrummet bjuder in till rofylld vila och har ett underbart ljusinsläpp från det stora fönsterpartiet. Här finns det gott om plats för dubbelsängen med tillhörande möblemang. Förvaring finns i form av garderober som går längst med ena väggen. på golvet ligger parkett och väggarna är målade i ljust beige. Badrummet går i ljusa toner med ljust kakel på väggarna och våtrumsmatta på golvet. Fin inredning i form av wc, spegel och handfat med kommod.

Byggnad

Byggnadstyp

flerfamiljshus

Byggår

1916-1919

Energideklaration

Energideklaration är utförd

Om Gamlestaden

Allmänt om Gamlestaden

Att Gamlestaden seglar upp som en av de allra hetaste stadsdelarna i Göteborg råder det inga tvivel om. Här satsas det på ett nytt resecentrum och det finns planer för ett nytt affärscentrum. Det innebär att ännu fler människor kommer att röra sig i den här nygamla stadsdelen. Göteborgs centrum ligger knappt fem kilometer bort, vilket tar några minuter med spårvagn och inte mycket längre tid med cykel. Hela gamla garnisonsområdet Kviberg med sina vidsträckta gröna ytor är bara några hållplatser bort. Här kan du motionera året runt, till exempel finns populära längdåkningsspår inne i Skidome på aktivitetscentret Prioritet Serneke Arena. De har två klassiska spår i en 1,2 km-slinga året runt. Här finns även beachvolleyanläggning, gym och idrottshall. Utby med sina 180 klättringsleder ligger också nära. Eftersom Gamlestaden är en stadsdel som funnits så länge, finns det en välfungerande infrastruktur i form av förskolor, skolor, cykelstråk och kommunikationer.

Föreningen

Information

Föreningens namn

Brf Gamlestadstorget

Föreningens organisationsnummer

769614-3853

Föreningsform

Bostadsrättsförening

Äkta/oäkta förening

Äkta förening

Tillåter föreningen delat ägande?

Ja

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Nej

Avgift

Inkl värme, vatten, Tv och bredband

Föreningens hemsida

Brf Gamlestadstorget

Om föreningen

Antal lägenheter

165 st , varav 6 st hyresrätter

Antal lokaler

3 st

Byggår

1917-1919

Äger föreningen marken

Ja

Parkering

Som boende behöver man oftast stå längre än de 2 timmar som man kan stå gratis utmed gatorna i stora delar av Gamlestaden. För detta behöver man ett boendeparkeringstillstånd, som gäller runt om hela Gamlestaden. Tillstånden utfärdas av Trafikkontoret och där finns även mer information om vad som krävs för att få tillståndet samt aktuella priser. Utöver boendeparkering finns det även förhyrda platser i området. Dessa platser är dock färre, vilket leder till kötider för att få en plats. Den parkeringsplats som ligger närmast fastigheten förvaltas av P-Bolaget och är belägen vid Götaholmsgatan

Allmän information

Bostadsrättsföreningen Gamlestadstorget bildades år 2006 för att i början av 2007 ombilda kvarteret Laken, beläget i Gamlestaden i nordöstra Göteborg, till bostadsrätter. Fastigheten är av typen landshövdingehus och kvarteret omsluter en stor innergård som bland annat innehåller lekplats, stora gräsytor och ett flertal grillplatser. Föreningen har en fin gemenskap och sammanhållning. Det arrangeras konserter på innergården, loppis, gårdsfest, cykelfest för dem som är sugna. På fastigheten finns Ist flerbostadshus innehållande 165 lägenheter och 4 lokaler (varav I st cykelrum), varav 6 lägenheter och 3 lokaler är hyresrätter.

Föreningens ekonomi

Föreningen höjde 2018-01-01 sina avgifter med 1%. Ingen planerad hyreshöjning 2021. Det finns fortfarande 6 hyresrätter kvar i huset som tillfaller föreningen när de nuvarande bostadsinnehavarna flyttar ut, vilket kommer att inbringa ett tillskott till föreningens kassa.

Föreningens planerade och utförda renoveringar

Utförda/planerade renoveringar Övriga större planerade händelser under år 2021/2022: • Renovering av föreningshuset, bygga om till en bokningsbar övernattningslägenhet/ samlingslokal • Renovering av trappuppgångarna Övriga större planerade händelser under år 2023- • Renovering av trapphus 2022- snickeri/hobbyrum samt en lastcykelpool ska byggas 2021 Gruppanslutning av elabonnemang 2020 - Renovering av föreningshuset 2019 - Renovering av bastun 2019 - Gruppanslutning av eleabonnemang 2019 - Byte av bredbandsleverantör till Ownit Föreningen har nyligen gjort stora renoveringar som dränering, grundförstärkning, fasad, delar av tak etc. 2018 - Spolning av samtliga avloppsstammar 2018 - OVK besiktning av lokaldelen 2016 - Slutförande av takomläggningen 2013/2014 - Konditionsbesiktning 2013/2014 - OVK besiktning 2011 - totalrenoverades bastun i föreningsbyggnaden och snörasskydd monterades på taken. 2010/2012 - har grundförstärkning och pålning utförts på föreningens fastigheter. Dessutom har tvättstugan fått ett nytt bokningssystem, som går att boka via en app. Nytt sopsystem och nytt låssystem. Renoverade balkonger 2008 - Nya maskiner i tvättstugan 1986 - Stambyte i kök och badrum, tilläggsisolering fasad, fönsterbyten samt omläggning av tak.

Gemensamma utrymmen

Det finns bastu, cykelförråd, tvättstuga och vindsförråd. I fastigheten finns 4 st tvättstugor samt ett mangelrum, allt i en separat byggnad i mitten av innergården. Till varje lägenhet finns (minst) ett tvättchip som kan användas för att boka tvättpass. Detta sker i tvättstugan, via internet eller med Aptus bokningsapp, som finns tillgänglig för iPhone och Android.

Gårdsplats

Stor innergård som bland annat innehåller lekplats, stora gräsytor och ett flertal grillplatser.

Övrigt om föreningen

Tidigare hade varje lägenhet ett eget elabonnemang och betalade avgifter till nätleverantören och elleverantören både för elförbrukningen och fasta avgifter för abonnemanget. Utöver detta hade föreningen 6 abonnemang för den el som används till belysning, tvättstuga etc. Med gemensam el kopplas alla lägenheterna istället via föreningens elabonnemang. Detta betyder att de enda fasta avgifterna mot elbolagen blir för föreningens abonnemang. 165 abonnemang blir istället bara 5. Föreningen har installerat egna elmätare för att mäta förbrukningen till varje lägenhet som sedan debiteras medlemmarna på samma avi som månadsavgiften till föreningen. Ett eget mätsystem har så klart en kostnad, men den kostnade är mycket lägre än att ha separata elabonnemang för varje lägenhet. Gamlestaden är ett hett område 2021 och utan tvekan en av de stadsdelar i Göteborg där det händer mest just nu, området runt Gamlestadstorget har rustas upp under året och är fortfarande i sin utvecklingsfas till att bli ett helt nytt torg med knutpunkt för kollektivtrafik. I Gamlestaden bor man centralt med närhet till både Göteborgs stad, Partille och till närliggande Utby samt den nya stadsdelen i Kviberg. På några minuter tar du dig från lägenheten till flera hållplatser och spårvagnen tar dig därifrån på 7 minuter till Centralen. Alependeln från Gamlestadstorget tar en dryg halvtimme till Trestadsområdet och med bil når man snabbt de stora lederna E6/E20/E45. I SKF:s gamla fina lokaler finns långt gångna planer för en galleria, men redan nu finns närhet till all tänkbar service med apotek, mataffär och systembolag runt knuten. Odlingslotter i området är under uppförande och närheten till natur och terräng för motion och rekreation är god.

Ekonomi

Månadsavgift

4 885 kr/månad

Kommentar månadsavgift

Inkl värme, vatten, Tv och bredband

Pantsättning

Bostadsrätten är inte pantsatt.

Pantsättningsavgift

470 kr

Överlåtelseavgift

1 190 kr
Överlåtelseavgift betalas av köpare

Driftkostnad

400 kr/månad

Visa fördelning av driftkostnad

Driftskostnaden fördelas enligt följande:

Elkostnad

250 kr/månad

Försäkring

150 kr/månad

Bild Till Bank Puff

Behöver du lånelöfte?

När du går på visningar är det alltid bra att ha ett lånelöfte klart. Då kan du vara med och buda direkt på bostaden du är intresserad av. Hos Länsförsäkringar Bank kan du ansöka om lånelöfte. Det kostar ingenting och godkänt lånelöfte gäller i tre månader.