Kapplandsgatan 36

Kapplandsgatan 36

Pris ej angivet

Månadsavgift: 2 286 kr
Emelie Wulff
Fastighetsmäklare
Arrow right icon
Göteborg - Högsbo

PERFEKTA ETTAN MED DRÖMMIG BALKONG!

Välkommen till den perfekta ettan, belägen högst upp i huset på populära Kapplandsgatan. Denna kvadratsmarta lägenhet är en bostad att trivas länge i med fina ytskikt och med balkong i västerläge som verkligen höjer livskvalitén för dig som boende! Allrummet rymmer både säng, soffa och matbord och en vacker fiskbensparkett pryder golvet. Praktiskt kök med bra arbetsyta samt diskmaskin! Förvaringen ryms bakom garderobsväggarna i hallen och badrummet är renoverat i samband med föreningens stambyte. 1 Gbit/s via LAN ingår i månadsavgiften! Här bor du i en stor och stabil HSB förening med låga avgifter. På gångavstånd når du matbutiker, pizzerior, apotek och all annan service man begär av sitt närområde. På knappt 7 minuter når du hållplatserna Axel Dahlströms torg och Marklandsgatan med goda kommunikationsmöjligheter, som tar dig in till city på 10 min och ut till havet i väst. Linnéstan och Slottsskogen når du på bekvämt cykelavstånd! I närområdet finner du även Änggårdsbergen, Ruddalens motionscentrum samt expansiva Frölunda Torg med allt vad det har att erbjuda. Varmt välkommen på visning!

headstart icon

Kommande försäljning (Försprångsbostad)

Den här bostaden ligger ute som en kommande försäljning. Vi kallar det Försprångsbostad. Det innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller läs mer om du också vill sälja med vår tjänst Försprång.

Value check form

Vill du sälja eller mest nyfiken på värdet av din bostad?

Vi erbjuder dig en kostnadsfri uppskattning av dagsvärdet på din bostad så att du kan hålla stenkoll på marknaden.

boneo banner

Fakta om Kapplandsgatan 36

Bostaden

Beskrivning

Information

Boendeform

Bostadsrättslägenhet

Boarea

33,9 m²

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Antal rum

1 rum

Månadsavgift

2 286 kr/månad

Andel i föreningen

0,19559 %

Andel av årsavgift

0,19559 %

TV och internet

Kabel Tv från ComHem. Bredband via Fiber.

Rumsbeskrivning

Hall

Välkommen in i bostaden! I hallen ryms all din förvaring bakom släta garderobsluckor och jackan hängs smidigt av på klädhängaren. På golvet ligger ett gråmålat parkettgolv och väggarna går i vit kulör.

Badrum

Direkt till vänster i hallen nås badrummet. Utrustat med wc, handfat och badkar. Helkaklat från föreningens stambyte och installerad golvvärme för extra komfort.

Allrum

Rakt fram i hallen möts vi av bostadens hjärta. Den vackra fiskbensparketten pryder golvet och väggarna är vitmålade. Här finns god plats att möblera med både säng, soffa och matbord. Från stora fönster väller dagsljus in samtidigt som lägenheten är belägen i ett insynsskyddat läge.

Balkong

Från vardagsrummet kliver vi ut på den underbara balkongen, belägen i perfekt västerläge. Här slår du dig till ro i kvällssolen och njuter av sena kvällar med vänner och familj medan ögonen vilar på den lugna och grönskande innergården.

Kök

Från allrummet nås vi även av ett praktiskt kök med bra plats för matlagning. Maskinparken består av spis med ugn, fläkt, kyl/frys och diskmaskin. Gråa släta köksluckor matchas fint mot det gråmålade trägolvet och de vitmålade väggarna. Rummet får ett naturligt ljusinsläpp från fönstret mot balkongen.

Övrigt

Till lägenheten hör ett stort källarförråd i bottenplan. I samma ingång når du enkelt föreningens gemensamma tvättstuga.

Byggnad

Byggår

1961

Ventilation

Mekanisk frånluft

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Energideklaration är utförd 2020-02-14

Energiklass

Energiklass E

Energiprestanda primärenergital

129

Övrigt

Tvättstugorna finns på Kapplandsgatan 32 - 34 och 66 - 68. Varje tvättstuga har 4 tvättgrupper. Mellan Täppan och Skördens parkeringar finns det 3 stycken tvättplatser för bilen, som de två föreningar delar på. Övernattningslägenheten "Tuvan" hyrs ut till föreningens medlemmar och kan hyras för 200 kr/dygn. Bredvid uthyrningslägenheten ligger föreningens bastu, där finns också ett relaxrum samt tillgång till motionscykel. På Kapplandsgatan 30 finns sedan ett antal år föreningslokalen "Linden".

Om Högsbo

Allmänt om Högsbo

Högsbo är ett genuint 1950-talsområde. De flesta husen är byggda i tegel i tre eller fyra våningar, kompletterade med höga punkthus. På Axel Dahlströms Torg står ett ståtligt höghus som var bland de högsta i Europa när det byggdes 1957. Området är centralt beläget med bara fem minuters cykelväg till Majorna eller Linnéplatsen. Med promenadskorna på når du snabbt slottsskogen med fantastisk natur och grönska. Husen är varsamt inpassade mellan gröna bergsknallar och lummiga träd.

Kommunikation

Från knuthållplatsen Marklandsgatan kan du ta dig med buss och spårvagn till stora delar av Göteborg med täta avgångar.

Tjänster i området

Axel Dahlströms Torg är Högsbos eget centrum. Här finns bank, vårdcentral, restauranger och butiker av olika slag. Allt du behöver i närheten av ditt boende!

Föreningen

Information

Föreningens namn

HSB Brf Täppan

Föreningens organisationsnummer

757200-9046

Föreningsform

Bostadsrättsförening

Äkta/oäkta förening

Äkta förening

Tillåter föreningen delat ägande?

Ja

Lägenhetsnummer (skatteverket)

1302

Föreningens hemsida

HSB Brf Täppan

Om föreningen

Antal lägenheter

289 st

Antal lokaler

12 st

Äger föreningen marken

Nej

Parkering

Täppan har 17 st varmgarage. Det finns även ett större antal p-platser, 154 st med elstolpe. Utöver detta hyr vi utav Skörden ett MC garage med totalt 5 st platser samt 25 p-platser utan elstolpe på deras p-däck. Varmgarage: 883 kr/mån. P-plats: 370 kr/mån MC: 250 kr/mån

Allmän information

HSB Täppan, innefattar adresserna: Kapplandsgatan 2-82 och består av 289 st. lägenheter och 12 lokaler. 155 parkeringsplater och 17 garager. Det finns cykel- och barnvagsförråd, bastu. Det finns även tillgång till samlingslokal och övernattningslägenhet med fyra bäddar som man kan hyra till en låg kostnad. Föreningen är mycket aktiv och det ordnas bl.a. pub- och grillkvällar tillsammans med föreningen Täppan. Det finns tre biltvätthallar i föreningen. Nyckeln kostar 100 kronor. I närområdet ligger Axel Dahlströms Torg med bank, apotek, mataffär, café m.m. Du har nära till Ruddalens motionsområde, Slottsskogen, Botaniska Trädgården samt Frölunda Torg med dess enorma utbud av affärer. De goda kommunikationerna gör det snabbt och enkelt att ta sig till centrala Göteborg eller ut till havet. De olika spårvagnslinjer 1,2, 3, 7, 8 och 13 går till knutpunkten Marklandsgatan;. Här passerar även ett antal busslinjer.

Föreningens ekonomi

Föreningen har bra ekonomi och de flesta större renoveringar är gjorda. Stammarna byttes 2002 då alla badrum totalrenoverades och man glasade även in balkongerna då. Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av HSB. Tomträttsavgälden löper till 2040-03-21. Avgifterna höjdes med: 2,5% 2019-07-01 3 % 2020-07-01 4 % 2021-07-01 Höjningarna beror på flera orsaker. Dels så har föreningen ett omfattande byte av tak pågående samt övrigt kommande underhåll. Dels så påverkas föreningen även av den kraftigt ökade tomträttsavgälden som började gälla för ca 2 år sedan, detta gäller både tomträtten för fastigheterna och parkeringsplatserna.

Föreningens planerade och utförda renoveringar

2000-2004: Stamrenovering. Elsystem renoverade och moderniserade 2007: Förnyelse av körgårdar påbörjad. Ny bastu samt övernattningslägenhet tilläggsisolering vind 40 cm 2008: Nya dörrar till källare och soprum. Renovering värmekulvert 2009: Förnyelse innergårdar påbörjad. Nya torktumlare. Branddörrar i entréplan 2010: Gruppanslutning bredband 2011: Ombyggnation av lokaler till lägenheter och ny fastighestskötarexpedition samt styrelse expedition. Termostatbyte. Nya ytterdörrar till marklägenheter. Entreér - Målning samt byte av belysning 2012: Nya maskiner tvättstugor. Bokningstavlor tvättstugor. Radonmätning. Översyn av elluttag i källare. Ny lekställning utanför föreningslokalen. Ny belysning parkering. Asbestsanering lokal Kapplandsgatan 48 2013: Nya fönster i lokaler källarplan. Byte trasiga fönsterbalkar och omfogning av fasad där det behövdes. Rörelsestyrd belysning i gemensamma utrymmen 2016: Målade golv källare och cykelrum. Fasadarbete påbörjat. 2017: Fasadarbete avslutat. Uppgradering av bredband. Nytt avtal för fjärrvärme 2018: Målning av entredörrar och träfasader. Breddning av parkeringsplatser. Gästlägenhet, föreningslokalen och bastu kan nu bokas via aptus. 2021: Slamspolning har utförts. 2021: Planerat en heltäckande takrenovering och i samband med det planeras solceller monteras. I övrigt utförs renoveringar och underhåll enligt underhållsplanen.

Gårdsplats

Trevliga innergårdar med två grillar samt bord och stolar för mysiga grillkvällar!

Ekonomi

Månadsavgift

2 286 kr/månad

Pantsättning

Bostadsrätten är inte pantsatt.

Pantsättningsavgift

476 kr

Överlåtelseavgift

1 190 kr
Överlåtelseavgift betalas av säljare

Driftkostnad

275 kr/månad

Visa fördelning av driftkostnad

Driftskostnaden fördelas enligt följande:

Elkostnad

75 kr/månad

Försäkring

200 kr/månad