Smögengatan 27

Smögengatan 27

Pris ej angivet

Månadsavgift: 3 263 kr
Hampus Hjelm
Fastighetsmäklare
Arrow right icon
Nils Sigurd
Fastighetsmäklare Franchisetagare
Arrow right icon
GÖTEBORG - Björkekärr

Stor tvåa i toppskick med inglasad balkong!

Här erbjuds stor tvåa i toppskick med inglasad balkong i västerläge, möbleringsbart med en stor loungegrupp. Här kan man sitta och njuta av solen från lunch till solnedgång året om. Stort ljust badrum med egen tvättmaskin och torktumlare med stor avlastningsyta. Social planlösning där det bland annat är öppet mellan det toppmoderna köket och det rymliga vardagsrummet. Lägenheten har egen ingång med en uteplats på framsidan. Grönskande Björkekärr är ett behagligt område med naturen precis runt hörnet. I området finns fina motionsspår och badplatser i Skatås, Delsjön och Härlanda Tjärn. I närområdet finns allt som kan tänkas önskas i serviceväg som matbutiker, restaurang, konditori samt vårdcentral och apotek. Vill ni ta er mot centrum finns spårvagn och buss precis i närheten. Svart Express, buss 17, 1:an eller 5:ans spårvagn som tar er dit ni vill. Till centrum tar du dig smidigt även med cykel.

headstart icon

Kommande försäljning (Försprångsbostad)

Den här bostaden ligger ute som en kommande försäljning. Vi kallar det Försprångsbostad. Det innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller läs mer om du också vill sälja med vår tjänst Försprång.

Value check form

Vill du sälja eller mest nyfiken på värdet av din bostad?

Vi erbjuder dig en kostnadsfri uppskattning av dagsvärdet på din bostad så att du kan hålla stenkoll på marknaden.

boneo banner

Fakta om Smögengatan 27

Bostaden

Beskrivning

Information

Boendeform

Bostadsrättslägenhet

Boarea

58 m²
Enligt lägenhetsförteckningen

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Antal rum

2 rum

Månadsavgift

3 263 kr/månad

Kommentar månadsavgift

I avgiften ingår värme. Varm-/kallvatten samt el debiteras separat. Ett obligatoriskt tillägg om 219 kr för informationsöverföring där bredband (100/100) , digital-tv och IP-telefoni ingår.

Andel i föreningen

0,67668 %

Andel av årsavgift

0,67669 %

Rumsbeskrivning

Hall

Välkomna till Smögengatan 27! En bra hall med plats för behövlig förvaring. På golvet ligger det klinkers i en grå ton och vitmålade väggar samt tak som är genomgående i hela lägenheten.

Vardagsrum

Från hallen nås vardagsrummet och köket i en öppen planlösning. Vardagsrummet är klätt i en ekparkett som också fortsätter i resterande rum. Det är luftigt och ger plats för en soffgrupp och tv-möbel. Ljusinsläppet är generöst från de stora fönsterpartierna. Från vardagsrummet når du den mysiga inglasade balkongen.

Kök

Med öppen planlösning från vardagsrummet finnes ett modernt och stilrent ljust kök. Inredningen stämmer överens med lägenheten i sin helhet, ljust och luftigt. Köket är utrustat med ugn, mikrovågsugn, kyl/frys, spisfläkt, induktionshäll och en intrigerad diskmaskin.

Badrum

Badrummet med entré från hallen är inrett med tvättmaskin, torktumlare, kommod med förvaring, badrumsskåp, dusch, handdukstork och WC. Det är vitt kakel och ljusgrå klinkers. Allt får gott om plats och ytan är rymlig.

Sovrum

Från vardagsrummet nås sovrummet. Stor skjutdörrsgarderob och ljusinsläpp från fönster. Den större sängen får här gott om plats med tillhörande sängbord och skrivbord för hemmaarbete.

Uteplats/balkong

Inglasad balkong i västerläge!

Byggnad

Byggår

2018-2020

Energideklaration

Energideklaration är utförd 2020-06-26

Energiklass

Energiklass C

Energiprestanda primärenergital

75

Om Björkekärr

Allmänt om Björkekärr

Välkommen till Björkekärr, en av Göteborgs grönaste stadsdelar! Björkekärr stadsdel och församling har fått sitt namn av Torpet Björkekärr som uppfördes vid pass år 1900, för arbetare på Säveåns Träfabrik. Torpet ligger fortfarande kvar men är numera igenbommat. Området började bebyggas på 1950-talet och består idag av villaområden och låga flerfamiljshus, ofta belägna i närheten av mindre torg. Björkekärr tillhör stadsdelsnämnden Härlanda och är beläget öster om Kålltorp och gränsar till Sävedalen i Partille kommun. Endast ett stenkast ifrån ligger Delsjöområdets naturreservat som erbjuder fina grönområden, stora strövområden och även elljusspår. Här kan man spendera åtskilliga timmar på att strosa omkring och njuta av den fantastiska naturen. Delsjöns badplats och Härlanda tjärn är två barnvänliga badplatser där både toalett och kiosk finns. Vid Västra Långvattnet erbjuds bad för ungdomar/vuxna med dess fantastiska klippavsatser och naturupplevelser. På vintertid finns det möjlighet att åka längdskidor i elljusspåren i Delsjöområdet och Härlanda tjärn erbjuder skridskoåkning. Bor du i Björkekärr har du alltid naturen alldeles i närheten. Vill man göra en utflykt och äta gott kaffebröd, så går man eller cyklar till Bertilsons stuga vid Lilla Delsjön och passerar då förbi Västra Långvattnet på vägen dit. Även en kortare utflykt för att köpa färsk frukt eller äta en god pizza/kebab på en av de tre pizzarestaurangerna i området vid alternativt: Spån-, Trä- eller Stabbetorget kan rekommenderas. För den shoppingintresserade finns busskommunikation till både köpcentret Nordstan i Göteborg och Allum i Partille. Vad gäller skolor finns Rosendalsskolan som är en F-6 skola, förskolan Smörslottsgatan 22 och förskolan Smörslottet som även har en 1-3 års avdelning. På fritidsgården Tallen finns aktiviteter för barn och ungdomar på fritiden. Dessutom finns en ur-och-skur förskola som heter kottar och frön vid Björkekärrs scoutkårs stuga.

Kommunikation

Det finns bra kommunikationer till Göteborgs centrum: busslinje 17 eller en bit längre bort går spårvagn 1 vid Östra sjukhuset, vilka båda leder till Göteborgs centralstation/Drottningtorget. Dessutom går spårvagn 5 från Östra sjukhuset till Korsvägen. Den som vill undvika bilköer och trängselskatter kan istället för att använda bilen cykla direkt genom naturreservatet, via Härlanda skogsväg, för att sedan svänga av mot Sankt Sigfridsplan, och via Liseberg och Korsvägen, nå Götaplatsen, vilket tar ca 25-30 minuter.

Tjänster i området

Storhandla gör du enklast på ICA kvantum vid Munkebäcksmotet. Vill man handla lite mindre finns ett flertal olika alternativ: vid Trätorget, Stabbetorget, Vallhamra torg eller Studiegången.

Föreningen

Information

Föreningens namn

HSB Brf Torpaterrassen

Föreningens organisationsnummer

769627-1035

Föreningsform

Bostadsrättsförening

Äkta/oäkta förening

Äkta förening

Tillåter föreningen delat ägande?

Ja

Lägenhetsnummer (skatteverket)

1001

Avgift

I avgiften ingår värme. Varm-/kallvatten samt el debiteras separat. Ett obligatoriskt tillägg om 219 kr för informationsöverföring där bredband (100/100) , digital-tv och IP-telefoni ingår.

Om föreningen

Antal lägenheter

125 st

Byggår

2018-2020

Äger föreningen marken

Ja

Allmän information

Fastigheterna Sävenäs 181:1 i Göteborgs kommun upplåts med äganderätt. På tomterna finns 10 flerfamiljshus som uppförts 2018-2020. I föreningen finns 125 lägenheter med flera gemensamhetsanläggningar. Förvaltare: HSB Göteborg biträder föreningen med administrativ förvaltning, teknisk förvaltning, förvaltartjänst och underhållsplanering enligt särskilda avtal. Gemensamma utrymmen: Till varje lägenhet upplåts ett källarförråd med nyttjanderätt. I källaren finns även två stycken gemensamma tvättstugor samt flertal cykelrum samt barnvagnsrum. Ett bokningsbart övernattningsrum finns för medlemmarna att nyttja samt en gemensamhetslokal med uteplats som kan hyras av medlemmar för enskilda aktiviteter och styrelse/föreningsmöten. Sophus: Sopsugsanläggning. Det finns sopnedkast både på den södra och den norra delen. Sopnedkasten på den södra delen ligger mellan hus 4 och hus 5. Sopnedkasten på den norra delen ligger i under hus 2. I brf Torpaterrassen finns två fraktioner för avfall – brännbart och restavfall. Det finns även sophus där man kan sopsortera plats, papper, metall, glas osv. Bilplats: I föreningen finns 75 garageplatser samt 19 parkeringsplatser utomhus att hyra. Garaget nås med hiss från husen och ligger i källarplan. Det finns endast möjlighet att hyra en p-plats per hushåll. Kostnad för p-plats i garage är 1250 kr/månad och utomhusparkering kostar 450 kr/månad. För besökare kommer föreningen att anlägga besöksparkering utmed Smögengatan. Kabel-TV/Bredband: Bredband via fiber, IP-telefoni och tv från Telia. Uppvärmning: Fjärrvärme Hushållsel: I årsavgiften ingår inte kostnaden för hushållsel, utan debiteras efter förbrukning hos vald elleverantör. Månadskostnaden bedöms vara cirka 300-500kr. Andrahandsuthyrning: Kräver styrelsens samtycke och beviljas med max ett år i taget om godtagbara skäl föreligger. All information gällande andrahandsuthyrning finns på föreningens hemsida: https://www.hsb.se/stockholm/brf/matkilen1/ditt-boende/andrahandsuthyrning/ Föreningen har en egen hemsida: https://www.hsb.se/goteborg/sok-boende/projekt/?projektlan=vastra-gotaland&projektkommun=goteborg&projektnamn=torpaterrassen För att bli medlem i bostadsrättsföreningen krävs medlemskap i HSB och skall för medlemskapet erlägga minst en andel.

Ekonomi

Månadsavgift

3 263 kr/månad

Kommentar månadsavgift

I avgiften ingår värme. Varm-/kallvatten samt el debiteras separat. Ett obligatoriskt tillägg tillkommer om 219 kr för informationsöverföring där bredband (100/100) , digital-tv och IP-telefoni ingår.

Pantsättning

Bostadsrätten är inte pantsatt.

Pantsättningsavgift

476 kr

Överlåtelseavgift

1 190 kr
Överlåtelseavgift betalas av säljare

Driftkostnad

635 kr/månad

Visa fördelning av driftkostnad

Driftskostnaden fördelas enligt följande:

Elkostnad

245 kr/månad

Vatten & avlopp

190 kr/månad

Försäkring

200 kr/månad

Kommentar driftkostnad

Driftkostnaden är schablon och varierar beroende på egen förbrukning.