Soldathemsgatan 11

Soldathemsgatan 11

ACCEPTERAT PRIS!

2 550 000 kr

Månadsavgift: 3 417 kr
Ansvarig mäklare
Benjamin Akyol
Fastighetsmäklare
Arrow right icon
Extra kontaktperson
Linn Larsson Palmquist
Mäklarassistent
Arrow right icon
Göteborg - Kviberg

Välkommen till en modern och tidlös tvåa, här är det bara att flytta in!

ACCEPTERAT PRIS! Välkommen till denna välplanerade tvåa med stilren design på populära Soldathemsgatan! Här erbjuds en påkostad bostad med modernt kök, golvvärme, sovrum med spegelgarderob samt ett vardagsrum med stora fönsterpartier och balkong i direkt söderläge. Bostaden är belägen i ett expansivt område nära allt från naturområden till trevliga kvarterskrogar. Här promenerar du till närmaste spårvagn och busshållplats, varifrån city nås på ca 10 minuter. Välkommen till en av Göteborgs mest expansiva stadsdelar – Kviberg – och populära och stabila BRF Soldathemmet . Här är det bara att flytta in och trivas med närhet till det mesta. Ett stenkast bort finns Kvibergs arena som idag erbjuder flera olika motionsaktiviteter med både fotbollsplaner, inomhushall, gym, beachvolleyhall, skidtunnel och fin natur. Goda kommunikationer med bil, buss, cykel och spårvagn tar dig snabbt och enkelt in mot centrala Göteborgs innerstadspuls. Nyligen öppnade man upp LIDL samt ett gym som båda ligger inom 5 minuters promenadavstånd från bostaden. En hållplats bort ligger Gamlestaden med sitt rika utbud av restauranger, butiker och service.

Value check form

Vill du sälja eller mest nyfiken på värdet av din bostad?

Vi erbjuder dig en kostnadsfri uppskattning av dagsvärdet på din bostad så att du kan hålla stenkoll på marknaden.

boneo banner

Fakta om Soldathemsgatan 11

Bostaden

Beskrivning

Information

Boendeform

Bostadsrättslägenhet

Boarea

54,5 m²
Enligt mäklarbild

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Antal rum

2 rum, varav 1 sovrum

Pris

2 550 000 kr - ACCEPTERAT PRIS!

Månadsavgift

3 417 kr/månad

Kommentar månadsavgift

I månadsavgiften ingår värme, vatten och Triple Play från Telenor. Obligatoriskt tillägg för el tillkommer för elförbrukning efter förbrukning.

Andel i föreningen

1,26087 %

Andel av årsavgift

1,26087 %

TV och internet

I avgiften ingår triple play från Telenor. Det innebär att TV (grundutbud), bredband och fasta kostnaden för IP-telefoni ingår. Alla lägenheter har 250/100 Mbit/s som ingår i årsavgiften, det går som enskild medlem att betala för högre hastighet. Router för Wifi ingår.

Rumsbeskrivning

Interiör

Välkomnande hall med vitmålade väggar och klinkergolv i anslutning till entrén som sedan går över till ekparkett som löper genomgående i hela bostaden. Ytterkläderna göms undan i hallens garderob med skjutdörrar. Välplanerat kök med praktisk arbetsyta och förvaring. Köket är väl utrustat med inbyggd ugn, induktionsspis, mikrovågsugn, diskmaskin, kyl/frys och fläkt. Ytskikten går i ljusa och stilrena toner med kakel som stänkskydd och mörk bänkskiva i laminat. Den öppna planlösningen mot vardagsrummet skapar ljusa och luftiga ytor, med plats för matbord. I vardagsrummet finns det plats för soffa, TV-möbel och tillhörande möblemang, perfekt plats för att samlas. Stora fönsterpartier med utsikt mot naturen och utgång till balkong. Balkongen ligger ostört och i soligt söderläge. Rofyllt sovrum med plats för dubbelsäng. Inbyggd garderob med spegeldörrar skapar den ultimata förvaringen. Från hallen nås bostadens väldisponerade och rymliga badrum. Stilrent och tidlöst vitt kakel och mörkare klinker på golvet. Badrummets inredning består av handfat med vägghängd kommod och wc, spegelskåp samt dusch. Tvättmaskin och torktumlare är placerade under en praktisk bänkskiva. På väggen hänger två överskåp.

Byggnad

Byggnadstyp

Fler

Byggår

2014

Energideklaration

Energideklaration är utförd

Föreningen

Information

Föreningens namn

BRF Soldathemmet

Föreningens organisationsnummer

769624-2820

Föreningsform

Bostadsrättsförening

Äkta/oäkta förening

Äkta förening

Tillåter föreningen delat ägande?

Ja

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Nej

Avgift

I månadsavgiften ingår värme, vatten och Triple Play från Telenor. Obligatoriskt tillägg för el tillkommer för elförbrukning efter förbrukning.

Föreningens hemsida

BRF Soldathemmet

Om föreningen

Antal lägenheter

64 st

Antal lokaler

1 st

Byggår

2014

Äger föreningen marken

Ja

Parkering

Det finns totalt 58 st p-platser, varav 6 av dessa är besöksparkering. Kostnad för att hyra är ca 350 kr/mån. Separat kösystem tillämpas (2020-07-01 var det 3 st. i kö).

Allmän information

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening som grundades 2012. I föreningen finns 64 lägenheter, samtliga bostäder är upplåtna med bostadsrätt. Det finns även 1 hyresrättslokal. Till föreningen hör adresserna: Soldathemsgatan 11-17. - Föreningen köpte fastigheten 2014 (äger marken). - Föreningen har ingen gemensam tvättstuga då varje hushåll är utrustad med egen tvättutrustning. - Gemensam innergård med utemöbler och grill. - Föreningen beräknar en årlig höjning på 2%. - En överlåtelseavgift tas ut om ca 1 190 kr (2,5 % av gällande prisbasbelopp) som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om ca 476 kr/pant (1 % av gällande prisbasbelopp). Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2020. Informationen ovan är tagen från styrelsen, föreningens årsredovisning samt stadgar. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. För ytterligare information se: brfsoldathemmet.se Bostadsrättsföreningen registrerades 2012-02-02. Föreningens nuvarande ekonomiska plan registrerades 2013-11-26 och nuvarande stadgar registrerades 2015-11-05 hos Bolagsverket. Föreningen har sitt säte i Göteborg. Föreningen är ett s.k. privatbostadsföretag enligt inkomstskattelagen (1999:1229) och utgör därmed en äkta bostadsrättsförening.

Föreningens ekonomi

Föreningen har sedan start tillämpat en alternativ finansieringsmodell kallad "Andelstal 2". Det innebär kortfattat att vissa medlemmar som valt detta upplägg betalade en lägre insats vid start och betalar nu av en större andel av föreningens lån. Årsavgiftens storlek baseras därför på lägenhetens insats. Avgiften till föreningen beräknas årligen för dessa lägenheter i samband med att räntan fastställs under hösten och justering görs på avgiften i April året efter.

Föreningens planerade och utförda renoveringar

Inga större underhåll är planerade de närmaste åren. Föreningen har fått bygglov för inglasning av balkongerna. Bygglovet gäller ej för översta våningen, men där finns andra lösningar att tillämpa. Planerad ommålning 2025

Gemensamma utrymmen

I husets källare nås lägenhetens förråd samt det gemensamma cykelförrådet och barnvagnsrummet. Sophantering finns på gården utanför huset. Brytskydd och kameraövervakning har installerats i föreningens fastigheter för att förebygga inbrott i förråd och allmänna utrymmen

Försäkring

Fullvärdesförsäkring finns via Trygg-Hansa. I försäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna samt ansvarsförsäkring för styrelsen.

Övrigt om föreningen

Ekonomisk förvaltare - SBC https://www.brfsoldathemmet.se/maeklarinfo

Ekonomi

Pris

2 550 000 kr - Accepterat pris!

Månadsavgift

3 417 kr/månad

Kommentar månadsavgift

I månadsavgiften ingår värme, vatten och Triple Play från Telenor. Obligatoriskt tillägg för el tillkommer för elförbrukning efter förbrukning.

Pantsättning

Bostadsrätten är inte pantsatt.

Pantsättningsavgift

476 kr

Överlåtelseavgift

1 190 kr
Överlåtelseavgift betalas av köpare

Driftkostnad

400 kr/månad

Visa fördelning av driftkostnad

Driftskostnaden fördelas enligt följande:

Elkostnad

250 kr/månad

Försäkring

150 kr/månad

Bild Till Bank Puff

Behöver du lånelöfte?

När du går på visningar är det alltid bra att ha ett lånelöfte klart. Då kan du vara med och buda direkt på bostaden du är intresserad av. Hos Länsförsäkringar Bank kan du ansöka om lånelöfte. Det kostar ingenting och godkänt lånelöfte gäller i tre månader.