Björklundavägen 24

Björklundavägen 24

Pris

3 450 000 kr

Månadsavgift: 3 393 kr
Ansvarig mäklare
Evelina Karvan
Fastighetsmäklare
Arrow right icon
Extra kontaktperson
Petra von Seth
Fastighetsmäklare
Arrow right icon
HOVÅS - Hovås

Ljus charmig 2:a snart till salu i populära Nya Hovås

Här ges möjligheten att förvärva en rymlig tvåa om 57 kvm belägen på våning tre med stor balkong i rätt väderstreck. Samtliga rummen har stora fönster som skänker ett fint, naturligt ljus! Njut av ett stort sovrum med plats för stor dubbelsäng samt rikligt med förvaring i garderoberna som täcker hela kortväggen. Öppen, social planlösning mellan kök och vardagsrum. Det moderna och stilrena köket erbjuder rikligt med förvaring. Rymlig garderob i hall med spegeldörrar samt väl tilltagen badrum med dusch samt tvätt-/torktumlare. Föreningen har även installerat solceller som kommer gynna föreningen framöver. En trevlig bostad färdig att flytta in i, välkommen hem!

headstart icon

Kommande försäljning (Försprångsbostad)

Den här bostaden ligger ute som en kommande försäljning. Vi kallar det Försprångsbostad. Det innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller läs mer om du också vill sälja med vår tjänst Försprång.

Fakta om Björklundavägen 24

Bostaden

Beskrivning

Information

Boendeform

Bostadsrättslägenhet

Boarea

57 m²

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Antal rum

2 rum, varav 1 sovrum

Pris

3 450 000 kr

Månadsavgift

3 393 kr/månad

Kommentar månadsavgift

I månadsavgiften ingår Tv/bredband samt Vatten

Lägenhetsnummer (föreningen)

1302

Andel i föreningen

0,98091 %

Andel av årsavgift

0,98091 %

TV

ComHem - ingår i månadsavgiften

Bredband

ComHem - Ingår i månadsavgiften

Rumsbeskrivning

Hall

Vi tar oss med hissen upp till fjärde våningen och tar dörren till höger. Direkt i hallen möts man av ett härligt ljus. Bra förvaringsmöjligheter i skjutdörrsgarderoben direkt till vänster med plats för både hängande och liggande förvaring. Grått klinkergolv.

Badrum

WC, handdukstork, tvättställ med kommod, badrumsspegel med förvaring, tvättmaskin och torktumlare. Över maskinerna återfinner vi en praktisk arbetsbänk samt dubbla väggskåp som erbjuder bra förvaring. Modernt och stilrent!

Kök

I köket finner vi kyl och frys, diskmaskin, inbyggd ugn och micro, induktionshäll och spisfläkt! Rikligt med över-/underskåp som ger bra med förvaring.

Vardagsrum

Vardagsrummet har plats för den stora soffgruppen. Här gest rikligt med ljus med stora fönsterpartier samt utgång till balkongen.

Sovrum

Intill vardagsrummet ligger bostadens sovrum. Även detta rum genomsyras av stora ljusinsläpp som får utrymmet att kännas betydligt större. Här erbjuds bra med utrymme för den stora dubbelsängen samt förvaringsmöbel. Bra med förvaringsmöjligheter.

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljhus

Byggår

2017

Övriga byggnader/utrymmen

Lägenhetsförråd finns på källarplanet. Cykelförråd finns på gårds- och källarplanet

Energideklaration

Energideklaration är utförd 2022-06-01

Om Hovås

Allmänt om Hovås

Hovås är ett populärt område i stadsdelen Askim och utgörs av friliggande villor, radhus och lägenheter. En spännande och attraktiv stadsdel växer fram i Nya Hovås. Ett havsnära område med vacker natur och idyllisk lugn. Ett optimalt läge med moderna bostäder som samlas kring ett levande centrum - ett populärt område för både par och barnfamiljer. I närområdet finns vackra naturområden, salta bad, småbåtshamn, kallbadhus, närservice, restauranger, shopping och kultur. För den sportintresserade finns i området Sveriges äldsta golfbana, Göteborgs GK med sin 18-håls runda.

Kommunikation

Goda kommunikationer leder dig med enkelhet in till Göteborgs citykärna med expressbuss. För aktuell tidtabell med lokaltrafiken vänligen besök www.vasttrafik.se

Tjänster i området

I Nya Hovås har det växt fram ett fint handelscentrum med brett utbud som ex. livsmedelsbutik, trevliga restauranger, cafeér och butiker. Ligger lättillgängligt efter väg 158.

Övrigt

I Hovås finns flera skolor och förskolor som Brottkärrsskolan F-6, Fenestra Nya Hovås 6-9 och Hovåsskolan F-6, 7-9 och grundsärskola Läsö.

Föreningen

Information

Föreningens namn

Brf Solgränd

Föreningens organisationsnummer

769627-4955

Föreningsform

Bostadsrättsförening

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Om föreningen

Antal lägenheter

76 st

Byggår

2017

Parkering

Föreningen disponerar 58 garageplatser i det gemensamma garaget. Parkering i varmgarage kan hyra för 1200kr/mån. Kösystem tillämpas. Det finns möjlighet att ansöka om parkeringsplats i P-huset vid Ica. Se informationsblad nedan. Det finns även möjlighet att parkera på den tillfälliga SMS-parkeringen vid infarten till Björklundavägen. Administration och uthyrning av parkeringsplatser hanteras via Q-park.

Allmän information

Föreningen har 76 lägenheter fördelat på 1 rok: 5 st 2 rok: 10 st 3 rok: 43 st 4 rok: 17 5 rok: 1 Bostadsrättsföreningen Solgränd: 76 nyproducerad och högkvalitativa lägenheter byggda av Skanska Nya Hem. Lägenheterna färdigställdes under 2017 i Nya Hovås, ett nytt expansivt område med direkt närhet till allmän service, salta bad och goda kommunikationer. Föreningen innehar en miljömärkning, Svanen.

Gemensamma utrymmen

Lägenhetsförråd finns på källarplanet. Cykelförråd finns på gårds- och källarplanet.

Övrigt om föreningen

Nya Hovås är en attraktiv stadsdel med närhet till både kust och skog. Längs kusten ligger flera friluftsbad som är välkända för göteborgarna, där finns också flera hamnar för fritidsbåtar. Ett bra sätt att lära känna kustremsan är att cykla på den tidigare banvallen för Säröbanan. Den sträcker sig längs större delen av kusten och bjuder på många vackra vyer. För den som vill vandra och vistas i ett vackert skogs- och hedlandskap finns Sandsjöbackareservatet. Billdals park är ett trevligt område för både lek och motion, i anslutning till parken ligger det en ridskola. Billdal har en ishall och närhet till Askims sim- och sporthall. Nybyggd skola Fenestra Nya Hovås. Vid Origohuset finns ICA-Kvantum, blomsterhandel, apotek, restauranger, fiskhandel, konditori och flertalet mer butiker.

Ekonomi

Pris

3 450 000 kr

Månadsavgift

3 393 kr/månad

Kommentar månadsavgift

I månadsavgiften ingår Tv/bredband samt Vatten

Pantsättning

Bostadsrätten är pantsatt. Uppgifterna kontrollerades den 2022-06-01

Pantsättningsavgift

455 kr

Överlåtelseavgift

1 138 kr
Överlåtelseavgift betalas av köpare

Driftkostnad

119 kr/månad

Visa fördelning av driftkostnad

Driftskostnaden fördelas enligt följande:

Försäkring

119 kr/månad

Personer i hushållet

1 st

Nätbolag

ComHem

Value check form

Värdera din bostad kostnadsfritt!

Är du redo att sälja din bostad eller mest nyfiken på värdet av din bostad? Vi erbjuder dig en kostnadsfri uppskattning av dagsvärdet på din bostad.

boneo banner
Bild Till Bank Puff

Behöver du lånelöfte?

När du går på visningar är det alltid bra att ha ett lånelöfte klart. Då kan du vara med och buda direkt på bostaden du är intresserad av. Hos Länsförsäkringar Bank kan du ansöka om lånelöfte. Det kostar ingenting och godkänt lånelöfte gäller i tre månader.