Barytongatan 16

Barytongatan 16

Pris ej angivet

Månadsavgift: 5 414 kr
Sanna Nyberg
Fastighetsmäklare
Arrow right icon
Emelie Wulff
Fastighetsmäklare
Arrow right icon
VÄSTRA FRÖLUNDA - Kaverös

VÄLPLANERAD 4:A MED TVÅ BADRUM!

Äntligen har vi snart det stora nöjet att presentera en stor och välplanerad familje 4:a med ett lugn och tilltagande läge i populära Kaverös. Läget är perfekt helt utan insyn och med en lummg och grönskande miljö runt om bostaden. Belägen på vån 3/3 med en luftig och rymlig känsla tack vare en optimal planlösning. Den här bostaden erbjuder vackra välbevarade attribut som karakteristisk fiskbensparkett i vardagsrum. För att underlätta vardagen får du dessutom 2 badrum. Ett badrum och en gästtoalett som är renoverat i föreningens regi i samband med stambytet. Rymlig hall med anslutning till två klädkamrar som erbjuder dig gott om förvaring. Socialt och ljust vardagsrum med goda naturliga sällskapsytor som rymmer dels den större soffgruppen men också ett matsalsbord exempelvis, vidare får du tre väl tilltagna och luftiga sovrum. Med ett genomgående ljusinsläpp som flödar i lägenheten upplevs den som otroligt rymlig. För avkoppling får du en fantastisk inglasad balkong i fritt västerläge för hela familjen att trivas på långt inpå sensommaren. Till lägenheten hör också ett större källarförråd. HSB Sörgården är en stabil och mycket omtyckt förening i hjärtat av Kaverös. Omgivningarna kring fastigheten är välskötta och ger dig allt du kan önska för en vacker social samvaro. Här bor du i ett lugnt och familjärt område. Närhet till goda kommunikationer med spårvagnshållplats på 5 minuter promenad bort som tar dig snabbt in till centrala Göteborg och Frölunda Torg. Gångavstånd till Axel Dahlströms Torg och härliga natursköna omgivningar i närheten såsom Ruddalen, Slottsskogen och Botaniska trädgården. Du har cykelavstånd dels till havet med båtliv och flera härliga badplatser men också till Linnéplatsen med sitt stora nöjesutbud. På Barytongatan har hela familjen allt man kan önska sig bara ett stenkast bort,. För mer info kontakta ansvarig mäklare!

headstart icon

Kommande försäljning (Försprångsbostad)

Den här bostaden ligger ute som en kommande försäljning. Vi kallar det Försprångsbostad. Det innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller läs mer om du också vill sälja med vår tjänst Försprång.

Value check form

Vill du sälja eller mest nyfiken på värdet av din bostad?

Vi erbjuder dig en kostnadsfri uppskattning av dagsvärdet på din bostad så att du kan hålla stenkoll på marknaden.

boneo banner

Fakta om Barytongatan 16

Bostaden

Beskrivning

Innehåll:

Information

Boendeform

Bostadsrättslägenhet

Boarea

93,3 m²
Enligt bostadsrättsföreningen

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Antal rum

4 rum

Månadsavgift

5 414 kr/månad

Kommentar månadsavgift

I avgiften ingår värme, vatten och Kabel-tv.

Andel i föreningen

0,56451 %

Andel av årsavgift

0,56451 %

TV och internet

Telia öppen Fiber - välj mellan flertalet olika leverantörer samt ComHem "tre hål i väggen" för kabel-tv och bredband. Föreningen har ett digitalt nät med 14 tv-kanaler som ingår i avgiften.

Byggnad

Byggnadsyp

Flerfamiljhus

Byggår

1967

Energideklaration

Energideklaration är utförd

Om Kaverös

Allmänt om Kaverös

Lummiga Kaverös ligger vackert i västra delen av Göteborg med ett högt, lite avskilt läge med Ruddalens fritidsområde som närmaste granne. I början av förra seklet bodde många så kallade ”Högsbotorpare” i det kuperade landskapet kring Kaverös. De var hantverkare och arbetare som jobbade inne i staden under dagarna och skötte sina små jordbruk på sluttningarna på ledig tid. I mitten av 60-talet växte den nya stadsdelen Kaverös fram. Byggherrarna sparade varken på material eller möda och resultatet blev en gedigen stadsdel i alla avseenden.

Tjänster i området

Mitt i Kaverös finns ett mindre närcentrum med bland annat livsmedelsbutik. På bekvämt promenadavstånd ligger Axel Dahlströms torg med ännu fler butiker och service. Frölunda Torg ligger också nära, vilket gör att i stort sett all upptänklig service finns inom räckhåll. I själva Kaverös finns Montessoriförskola och förskolan Kavåsskolan. Närmsta skola är Flatåsskolan och i Högsbohöjd finns nybyggda Västerhedsskolan. Inpå knuten ligger även en tennisbana och Ruddalens friluftsområde med sina milsvida stigar och elljusspår. Om vintern kan du åka skridskor här.

Föreningen

Information

Föreningens namn

HSB Brf Sörgården

Föreningens organisationsnummer

757200-9087

Föreningsform

Bostadsrättsförening

Äkta/oäkta förening

Äkta förening

Tillåter föreningen delat ägande?

Ja

Avgift

I avgiften ingår värme, vatten och Kabel-tv.

Föreningens hemsida

HSB Brf Sörgården

Om föreningen

Antal lägenheter

216 st

Antal lokaler

3 st

Äger föreningen marken

Nej

Parkering

Föreningen har 154 st garageplatser i kallgarage och 117 st p-platser på p-däck. Det är för närvarande kö till garageplats men parkeringsplatser finns på däck ovanför de 2 garagelängorna. Även gästparkering finns, dessa platser är avgiftsbelagda. Nytt från 2017 är att du måste ha nyckel och fjärrkontroll för att komma in med bilen på P-däcken, du behöver nyckel både för att komma in och ut från P-däcken.

Allmän information

Bostadsrättsförening HSB Sörgården med adresserna Barytongatan, Soprangatan och Tenorgatan omfattar 216 st lägenheter mellan 1-5 rok. Föreningen har 6 st tvättstugor, fritidslokal, bastu med relaxavdelning, gym, hobbyrum, gästlägenhet, cykelrum, barnvagnsrum och soprum med kompostering. HSB Brf Sörgården är en välskött förening med god ekonomi. Föreningen följer en långsiktig underhållsplan enligt HSBs rekommendationer.

Föreningens ekonomi

Stabil ekonomi med bra underhållsplan. Se årsredovisningen för vidare ekonomisk data. Tomträttsavtal till 2024, inget besked om ev höjning av avgälden finns men en höjning kan förväntas.

Föreningens planerade och utförda renoveringar

Föreningen följer en långsiktig underhållsplan enligt HSB:s rekommendationer. Några större renoveringar som utförts de senaste åren i enlighet med underhållsplanen är: 2001: Balkonger renoverades och inglasning av balkonger kunde beställas av medlemmarna till egen kostnad. 2004: Genomfördes ett stambyte och under samma renovering drogs ny el samt alla elcentraler i lägenheterna byttes till moderna centraler med jordfelsbrytare. I samband med detta stambyte renoverades samtliga badrum/våtrum i föreningen. 2005: Telia bredbandsfiber drogs in i alla lägenheter samt 'tre hål i väggen' bredbandslösning från ComHem installerades i alla lägenheter. 2008: Fritidslokalen renoveras och nytt kök med tillhörande vitvaror installerades. 2009: Trapphus, tvättstugor, källargångar och entrépartier renoverades och säkerhetsdörrar installerades i alla ingångar från trapphus till källare, medlemmarna kunde beställa säkerhetsdörrar för sin bostad till egen kostnad. 2010-2011: Två av föreningens lekplatser totalrenoverades och ny lekutrustning installerades. 2012-2013: Fönster av de äldsta modellerna byts ut 2013-2014: Garagen repareras 2014-2015: P-däck samt fasader renoveras, Gästlägenhet färdigställs. 2016: Fasadrenoveringar fortsatte enligt underhållsplan, utemiljön sågs över. 2017: Säkerheten på P-däcken höjdes med fjärrstyrd grind samt staket, gammal belysningsarmatur byts ut mot led-armaturer samt kompletteras med ny led-belysning på vissa ställen. Fasadrenoveringar fortsatte till hösten 2017 enligt underhållsplanen med 'I-huset' dvs Barytongatan 9-15. 2017: Utemiljön på Z-husets gård rustas upp och lekplatsen byggs om helt och hållet. 2017, Ytskikt renoveras i lokalen (samma lokal som bastun) där gymmet placeras, efter sommaren installerades gym-utrustning. 2018: Fasadrenoveringar fortsatte enligt underhållsplan, utemiljön sågs över och åtgärdades. 2019-2020: Relining/renovering av avloppsrör i bottenplattan/källaren och tvättstugor utfördes i alla huskroppar, detta arbete var klart 2020 och finansierades med egna medel utan nya lån. Ett stort projekt som höll tidsplanen. Några avloppsrör ut mot gatan renoverades under senare delen av 2020 i separat projekt som också finansierades med egna medel utan nya lån. 2020: IMD-el installerades i föreningen och finansierades med egna medel utan nya lån. 2021: Kollektivt bredband ifrån Telia installeras per den 1/10-2021. 2021 Garagerenovering och Fasadrenovering är under planläggning och upphandling, finansieras med egna medel utan nya lån enligt underhållsplan.

Gemensamma utrymmen

Gästlägenhet kan hyras av föreningens medlemmar. Lägenheten har max 4-5 sovplatser fördelat på två sängar och en bäddsoffa.Går att hyra för 300kr/dygn. Fritidslokal (utrustad för 30 personer) som kan hyras av medlemmar. Bastu med relaxavdelning Hobbyrum (Barytongatan 9) Cykelrum och barnvagnsrum Soprum med kompostering 6 st tvättstugor, med 2-3 tvättmaskiner i varje Gym, får användas 07-21 alla dagar.

Försäkring

Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad i Länsförsäkringar.

Ekonomi

Månadsavgift

5 414 kr/månad

Kommentar månadsavgift

I avgiften ingår värme, vatten och Kabel-tv.

Pantsättning

Bostadsrätten är pantsatt.

Pantsättningsavgift

476 kr

Överlåtelseavgift

1 190 kr
Överlåtelseavgift betalas av säljare