Bergkristallsgatan 34

Bergkristallsgatan 34

Pris

1 895 000 kr

Månadsavgift: 4 471 kr
Ansvarig mäklare
Sara Holm
Fastighetsmäklare
Arrow right icon
Västra Frölunda

RYMLIG OCH VÄLPLANERAD 2:A MED SOLIG BALKONG!

Snart finns möjligheten att förvärva denna ljusa och trevliga 2:a med utsikt från två väderstreck. Ett smakfullt kök i klassisk vit kulör som är välutrustat med stilfull design. Mysig matplats vid fönstret som rymmer 4-6 personer och har utsikt över innergården. Bostaden erbjuder ett hemtrevligt sovrum som ligger lugnt beläget. Bostadens hjärta och naturliga samlingsplats är vardagsrummet som ger en ljus och rymlig känsla. Här finns gott om plats för både soffgrupp, matsalsbord samt förvaring. Tack vare sina stora fönsterpartier bidrar det till ett naturligt och härligt ljusinsläpp. Den smarta planlösningen i vardagsrummet skapar möjligheter att få ytterligare ett sovrum. Goda förvaringsmöjligheter i form av en praktisk klädkammare. Ett trevligt helkaklat badrum och relining av avloppsstammar gjordes av föreningen 2010. Härlig balkong i fint läge med lugnt läge mot gården. Sammantaget en fin, välplanerad och ljus lägenhet i lugna, fina omgivningar. Bara att flytta in! Perfekt läge mellan stad och hav, med närhet till kommunikationer, service, skola och förskola. Omgivningarna är välskötta och innergårdarna har ytor för social samvaro. På bara några få minuter tar buss 50 dig till expansiva Frölunda Torg åt ena hållet, och en av Göteborgs största knutpunkter, Brunnsparken, åt andra hållet. Fina cykelvägar leder dig smidigt in till stan eller ut till havet och Göteborgs vackra skärgård. Välkommen att kontakta ansvarig mäklare för mer information!

headstart icon

Kommande försäljning (Försprångsbostad)

Den här bostaden ligger ute som en kommande försäljning. Vi kallar det Försprångsbostad. Det innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller läs mer om du också vill sälja med vår tjänst Försprång.

Value check form

Vill du sälja eller mest nyfiken på värdet av din bostad?

Vi erbjuder dig en kostnadsfri uppskattning av dagsvärdet på din bostad så att du kan hålla stenkoll på marknaden.

boneo banner

Fakta om Bergkristallsgatan 34

Bostaden

Beskrivning

Information

Boendeform

Bostadsrättslägenhet

Boarea

66 m²

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Antal rum

2 rum

Pris

1 895 000 kr

Månadsavgift

4 471 kr/månad

Kommentar månadsavgift

I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv.

Lägenhetsnummer (föreningen)

1202/346

Andel i föreningen

0,98737 %

Andel av årsavgift

0,98737 %

TV

Comhem

Bredband

Fiber via Bredbandsbolaget

Rumsbeskrivning

Hall

Du välkomnas in i bostaden genom en öppen och rymlig hall. Bra avhängningsmöjligheter direkt till vänster i form av en garderob. Praktiskt svart klinker på golvet och ljusa väggar. Intill hallen når du bostadens uppskattade och rymliga klädkammare.

Kök

Bostaden erbjuder ett smakfullt kök som renoverades 2010. Vita skåpsluckor med rostfria handtag, arbetsbänk i mörkt laminat med grått kakel ovan samt diskbänk i rostfritt. Spishäll (2020), fläkt, kyl/frys, ugn i ståhöjd och diskmaskin. Matplats för 4-6 personer intill fönstret. Här har du goda arbetsytor att jobba på och en trevlig utsikt mot innegården. Parkettgolv och tapetserade väggar.

Vardagsrum

Bostadens hjärta och naturliga samlingsplats är vardagsrummet som ger en ljus och rymlig känsla. Här finns gott om utrymme för en större soffgrupp, extra matplats eller arbetsplats om man så vill. Den smarta planlösningen i vardagsrummet skapar möjligheter att få ytterligare ett sovrum. Tack vare sina stora fönsterpartierna bidrar det till ett naturligt och härligt ljusinsläpp. Laminatgolv i träimitation och tapetserade väggar.

Sovrum

Ett hemtrevligt och rofyllt sovrum med fint ljusinsläpp. Här finns gott om plats för dubbelsäng och har bra yta för förvaringsmöjligheter. Laminatgolv i träimitation och tapetserade väggar.

Balkong

Från sovrummet tar du dig ut till den mysiga balkongen som ligger i härligt läge. Här kan du njuta av sena kvällar och bara slå dig till ro. Trevlig utsikt mot den härliga innegården. Här finner du även ett praktiskt förrådsutrymme.

Badrum

Ett trevligt och helkaklat badrum. Här finns handfat, spegel, wc, badkar och tvättmaskin. Relining av avloppsstammar gjordes av föreningen 2010. Välkommen till ett hem att trivas i!

Byggnad

Övriga byggnader/utrymmen

Det finns ett källarförråd

Energideklaration

Energideklaration är inte utförd.

Föreningen

Information

Föreningens namn

Brf Bergkristallen i Tynnered

Föreningens organisationsnummer

769615-3225

Föreningsform

Bostadsrättsförening

Tillåter föreningen delat ägande?

Nej

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Nej

Avgift

I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV

Föreningens hemsida

Brf Bergkristallen i Tynnered

Om föreningen

Antal lägenheter

96 st

Äger föreningen marken

Nej

Allmän information

Byggnaderna är uppförda 1967. Föreningen Brf Bergkristallen innehar 96 st lägenheter och förvärvade fastigheten 2007 (se årsredovisning). Marken innehas med tomträtt (omförhandlas 2026). Gemensamma tvättstugor finns i uppgång 40 och 48. I tvättstugan på nr 40 finns 4st tvättmaskiner och 1 torktumlare samt torkrum. I tvättstugan på 48 som är totalrenoverad i början på 2012 finns 3st tvättmaskiner, centrifug samt torkrum. Det finns garage samt p-plats på parkeringsdäck. Separat kö, som är mycket kort.

Föreningens ekonomi

Inga beslutade avgiftshöjningar i dagsläget.

Föreningens planerade och utförda renoveringar

2015 var det fasadrenovering. 2017 installeras nya säkerhetsdörrar samt renovering av trapphus. Fönster har blivit utbytta och balkongdörrrna bytta 2013. Då dränerades det om på Bergkristallsgatan 40-48. Underhåll av tvättstugorna i nr 48 samt nr 40 har utförts 2011/2012. I samband med detta har det utförts dränering på utsidan mot parken. Relining av alla stammar i fastigheten har genomförts.(2010/2011) Föreningen har även satt in nya ytterdörrar samt porttelefoner. Under 2008 isolerades taket och det sattes in en kamera i garaget och ett nytt låssystem. Föreningen har även iordningställt ett cykelrum vid uppgång 40 och håller på att iordningställa en lokal för ex. större kalas, barnkalas, hobbyverksamhet etc. 2007 Installerades nya entréportar och porttelefoni.

Övrigt om föreningen

Brf Bergkristallen är en mycket trevlig förening som lägger mycket energi på att medlemmarna ska trivas vilket inte minst uttrycker sig på föreningens trivsamma innergård. Här samlas medlemmar i alla åldrar för att umgås och inte minst utnyttja de trevliga grillarna som finns. Här finns även en lekplats för barnen vilket gör att man inte behöver ta sig någonstans för att barnen ska kunna leka.

Ekonomi

Pris

1 895 000 kr

Månadsavgift

4 471 kr/månad

Kommentar månadsavgift

I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV

Pantsättning

Bostadsrätten är inte pantsatt.

Pantsättningsavgift

453 kr

Överlåtelseavgift

1 190 kr

Driftkostnad

350 kr/månad

Visa fördelning av driftkostnad

Driftskostnaden fördelas enligt följande:

Elkostnad

200 kr/månad

Försäkring

150 kr/månad

Kommentar driftkostnad

Driftskostnaden är en schablon och baserad på en person i hushållet. Kostnaden kan variera efter personlig förbrukning och personligt behov och skall således ses som en uppskattning.

Bild Till Bank Puff

Behöver du lånelöfte?

När du går på visningar är det alltid bra att ha ett lånelöfte klart. Då kan du vara med och buda direkt på bostaden du är intresserad av. Hos Länsförsäkringar Bank kan du ansöka om lånelöfte. Det kostar ingenting och godkänt lånelöfte gäller i tre månader.