Briljantgatan 91

Briljantgatan 91

Pris

2 395 000 kr

Månadsavgift: 5 794 kr
Ansvarig mäklare
Sara Holm
Fastighetsmäklare
Arrow right icon
VÄSTRA FRÖLUNDA

VÄLPLANERAD OCH TREVLIG FAMILJELÄGENHET HÖGT UPP MED HISS!

Välkommen att förvärva en trevlig 4:a med två toaletter! Bostaden genomsyras av fina ytor på både väggar och golv. Ett smakfullt kök med goda arbetsytor och med matplats för flera intill fönster. Härifrån når du även balkongen med utsikt mot grönskande innergård sommartid. Vardagrummet är stort, socialt och rymmer med enkelhet önskat möblemang. Tre rymliga sovrum, två av dem nås från hallen och det tredje från köket. Helkaklat badrum från stambytet med dusch. Den mindre toaletten har wc, handfat och spegelskåp med belysning. I samma trappuppgång nås även tvättstugan. Välkommen till ett hem som erbjuder det mesta och som ni kan bo länge i! Trevligt område med gröna innergårdar och lekplatser för de minsta. Föreningen har också en trevlig grillplats som endast medlemmarna har tillgång till. Optimalt läge mellan stad och hav, med närhet till kommunikationer, affärer och centrala Göteborg. Expansiva Frölunda Torg, med fler än 200 butiker och all tänkbar service, ligger på sju minuters promenadväg. Fina cykelvägar leder dig snabbt in till stan eller ut till havet och Göteborgs vackra skärgård.

Value check form

Vill du sälja eller mest nyfiken på värdet av din bostad?

Vi erbjuder dig en kostnadsfri uppskattning av dagsvärdet på din bostad så att du kan hålla stenkoll på marknaden.

boneo banner

Fakta om Briljantgatan 91

Bostaden

Beskrivning

Information

Boendeform

Bostadsrättslägenhet

Boarea

92 m²

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Antal rum

4 rum

Pris

2 395 000 kr

Månadsavgift

5 794 kr/månad

Kommentar månadsavgift

Inkl värme, VA och Kabel-Tv

Lägenhetsnummer (föreningen)

512

Andel i föreningen

0,7967 %

TV

Kabel-Tv via Comhem - ingår i avgiften

Bredband

Internet via Com hem

Rumsbeskrivning

Hall

Välkomnande hall med goda avhängningsmöjligheter och förvaring i form av ett flertal garderober. Plastmatta och ljusa väggar.

Kök

Ett smakfullt kök i klassisk vit kulör med goda arbetsytor att jobba på. Bra plats för matplats. Här finns utrustning som spis, ugn, fläkt, kyl, frys och diskmaskin. Plastmatta och ljusa väggar.

Vardagsrum

Socialt och stort vardagsrum med fri och grönskande utsikt. Här finns gott om plats för soffa, bord och förvaring. fint golv och ljusa väggar.

Badrum 1 och extra wc

Två snygga och fräscha badrum. Badrum 1 erbjuder dusch, wc, handfat och indraget för tvättmaskin. Extra toaletten erbjuder wc med handfat. Vita väggar och svart klinkergolv.

Balkong

Här erbjuds även en under och härlig balkong. Tack vare inglasningen så går den att användas nästan hela året om.

Sovrum 1,2 och 3

Bostaden erbjuder tre rymliga och hemtrevliga sovrum. I radera sovrum finns gott om plats för säng med tillhörande sängbord och bra förvaringsmöjligheter med garderober.

Uteplats/balkong

JA

Byggnad

Byggår

1967

Övriga byggnader/utrymmen

Till lägenheten hör en privat grillplats som endast föreningens medlemmar har tillgång till. Källarförråd, cykelförråd och barnvagnsförråd finns också.

Energideklaration

Energideklaration är utförd

Föreningen

Information

Föreningens namn

Brf Briljanthöjden

Föreningens organisationsnummer

769618-0756

Föreningsform

Bostadsrättsförening

Äkta/oäkta förening

Äkta förening

Tillåter föreningen delat ägande?

Ja

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Nej

Om föreningen

Antal lägenheter

63 st , varav 12 st hyresrätter

Antal lokaler

2 st

Byggår

1967

Äger föreningen marken

Ja

Parkering

P-plats 180:-/mån P-plats under tak 275:-/mån P-plats i bur 400:-/mån Separat kö.

Allmän information

Brf Briljanthöjden bildades 2008 och upplåter 50 stycken lägenheter med bostadsrätt, samt 13 stycken lägenheter och 2 stycken lokaler med hyresrätt. För mer ekonomisk data, vänligen se årsredovisningen. Föreningen består av adresserna: Briljantgatan 86-92 med fastighetsbeteckning Göteborg Järnbrott 164:13. Bostäderna fördelas enligt följande: 17 st 2:or, 27 st 3:or, 16 st 4:or och 3 st 5:or. Föreningen är medlem i samfällighetsföreningen Profiljärnet GA32 och GA31, där föreningens andel är 17,7%. Samfälligheten förvaltar utemiljö och parkeringsdäck. Föreningen har avtal med SBC som sköter den ekonomiska samt tekniska förvaltning

Föreningens ekonomi

Brf Briljanthöjden förvärvade fastigheten under våren 2008. 2006 - Nya porttelefoner installerades 2009 - Föreningen målade om balkongerna och fräschade upp samtliga tvättstugor. Södra gaveln renoverades. 2012 - Alla badrum renoverades och stammarna byttes. Föreningens samlingslokal hyrs ut för att få in ytterligare intäkter. 2014 Ny uteplats 2015 Byte av takpapp, hängrännor och översyn av taksäkerhet

Föreningens planerade och utförda renoveringar

2018: Nybyggd gemensam grillplats. 2016: Byggde fyra nya lägenheter. 2015: Byte av takpapp, hängrännor och stuprör 2013-2014: Installering av nya sopkärl på gården. 2012-2013: Renovering av styrelselokalen 2012: Genomfört ett stambyte. 2009: Rörstambyte, renovering av tvättstugor, renovering av balkonger

Gemensamma utrymmen

Cykelrum, barnvagnsrum, två tvättstugor och föreningslokal. Föreningen har även en privat grillplats som nås med tagg som medlemmarna i föreningen kan nyttja.

Övrigt om föreningen

Närmsta spårvagnshållplats är Briljantgatan som ligget inom 250 meter. Från Frölunda Torg knappt 500 meter från bostaden finns en stor knutpunkt där bussar och spårvagnar avgår med täta avgångar mot hela Göteborg.

Ekonomi

Pris

2 395 000 kr

Månadsavgift

5 794 kr/månad

Kommentar månadsavgift

Inkl värme, VA och Kabel-Tv

Pantsättning

Bostadsrätten är pantsatt.

Pantsättningsavgift

473 kr

Överlåtelseavgift

1 825 kr
Överlåtelseavgift betalas av köpare

Driftkostnad

450 kr/månad

Visa fördelning av driftkostnad

Driftskostnaden fördelas enligt följande:

Elkostnad

300 kr/månad

Försäkring

150 kr/månad

Kommentar driftkostnad

Driftskostnaden är en schablon och baserad på en person i hushållet. Kostnaden kan variera efter personlig förbrukning och personligt behov och skall således ses som en uppskattning.

Bild Till Bank Puff

Behöver du lånelöfte?

När du går på visningar är det alltid bra att ha ett lånelöfte klart. Då kan du vara med och buda direkt på bostaden du är intresserad av. Hos Länsförsäkringar Bank kan du ansöka om lånelöfte. Det kostar ingenting och godkänt lånelöfte gäller i tre månader.