Rubingatan 16

Rubingatan 16

Pris

2 295 000 kr

Månadsavgift: 4 709 kr
Ansvarig mäklare
Sara Holm
Fastighetsmäklare
Arrow right icon
VÄSTRA FRÖLUNDA

LJUS OCH VÄLPLANERAD 3:A MED INGLASAD BALKONG

Nu finns möjligheten att förärva denna ljusa och trevliga 3:a med utsikt från två väderstreck. Bostaden har genomgående fina och ljusa ytskikt samt parkettgolv som löper tröskelfritt i alla rummen förutom i badrummet och i ena sovrummet. Ett snyggt och välutrustat kök med goda arbetsytor att jobba på och med öppen planlösning mot vardagsrummet. Högt och fint läge med bra ljusinsläpp och en inglasad balkong i soligt söderläge samt utsikt mot den härliga innergården. Två trevliga sovrum med bra utrymme och en praktisk hall med bra förvaringsmöjligheter. Ett stamrenoverat badrum från 2018. Dessutom har bostaden en stor walk in closet som går att nyttja på ett flertal sätt. Här erbjuds en ljus och charmig lägenhet med hög trivselfaktor som erbjuder det mesta! Riksbyggen Brf Göteborgshus nr 31 är en mycket god och stabil förening. Här bor du i ett lugnt område med gröna innergårdar och mysiga grillplatser. Optimalt läge mellan stad och hav, med närhet till kommunikationer, affärer och centrala Göteborg. Expansiva Frölunda Torg, med fler än 200 butiker och all tänkbar service, ligger endast ett stenkast bort. Fina cykelvägar leder dig snabbt in till stan eller ut till havet och Göteborgs vackra skärgård. En bostad att trivas i! Varmt välkommen att kontakta ansvarig mäklare för mer information.

Value check form

Vill du sälja eller mest nyfiken på värdet av din bostad?

Vi erbjuder dig en kostnadsfri uppskattning av dagsvärdet på din bostad så att du kan hålla stenkoll på marknaden.

boneo banner

Fakta om Rubingatan 16

Bostaden

Beskrivning

Innehåll:

Information

Boendeform

Bostadsrättslägenhet

Boarea

79,5 m²

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Antal rum

3 rum

Pris

2 295 000 kr

Månadsavgift

4 709 kr/månad

Kommentar månadsavgift

I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv

Andel i föreningen

0,23018 %

Andel av årsavgift

0,22996 %

TV och internet

Bredband via ComHem eller Bredbandsbolaget. Ansluten till kabelnät via ComHem eller Bredbandsbolaget.

Byggnad

Byggår

1968

Övriga byggnader/utrymmen

Det finns källarförråd om ca 5-6 kvm. Boende i föreningen har dessutom tillgång till cykelförråd, barnvagnsförråd, mopedförråd, fritidslokal, aktivitetslokal, bastu samt tvättstuga med torkrum och mattvättmaskin.

Energideklaration

Energideklaration är utförd

Föreningen

Information

Föreningens namn

Riksbyggens BRF Göteborgshus nr 31

Föreningens organisationsnummer

757201-7536

Föreningsform

Bostadsrättsförening

Äkta/oäkta förening

Äkta förening

Tillåter föreningen delat ägande?

Ja

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Nej

Avgift

Inklusive värme, vatten och Kabel-TV

Om föreningen

Äger föreningen marken

Nej

Parkering

Det finns 430 st garage-platser som går att hyra för ca 400 kr/mån.Till dessa är det separat kö. Det finns även tvättmöjligheter för bilar i garaget. Förutom ordinarie besöksparkering finns besöksparkeringar i garage 1 och 3. Dessa kan hyras av medlemmar som har gäster som stannar lite längre.

Allmän information

På Rubing 23 finns aktivitetslokal om ca 400 kvm som bla erbjuder gym, biljard, styrketräning, pubaftnar, utställningar etc. På Rubing 4 finns en mindre fritidslokal som rymmer ca 30 personer, gratis att hyra för tex barnkalas eller andra mindre tillställningar. Föreningen erbjuder en uthyrningslägenhet, utrustad för 5 personer, som medlemmarna kan hyra vid behov av extra sängplatser. Kostnad 150 kr/natt. På de prisbelönta, vackra innergårdarna finns även en boulebana, pergola med grill på åtskilliga ställen i föreningen. Det finns även en aktivitetslokal som kan användas kostnadsfritt av föreningens medlemmar.

Föreningens planerade och utförda renoveringar

Utförda renoveringar: 2008-2009 skedde balkongrenovering. 2009-2010 högtrycksspolades avloppssystemet, cykelrummen målades och upprensning samt ersättningsplantering av utemiljön på gårdarna fortsatte. 2010-2011 skedde renovering av bastu och tvättanläggningar, samtliga takfläktar sågs över och fel åtgärdades samt fortsatta planteringar i utemiljön. 2011-2012 skedde renovering av expeditionen, radonsanering avslutades, upprensning och ersättningsplantering gällande träd och buskar samt renovering/byte av markrör. 2012-2013 blev närvarostyrd belysning i alla garage klar, fortsatt plattsättning längs fasaderna, samtliga tvättmaskiner byttes ut mot tysta, energisnåla maskiner och uthyrningslägenheten fräschades upp. Våtrums -och stamrenovering avslutades med slutbesiktning januari 2019 och nu kvarstår 5 års garanti på material och 10 års garanti på tätskikt. Målning av trapphusen startades våren 2019. Planerade renoveringar: Utredningar och studier startar kring solceller på taken, vilket sannolikt kommer ske gemensamt med renoveringar av taken. Troligtvis runt år 2025. 2021-2022 blir det nya elsystem i samtliga lägenheter. Fortsatt utbyte av gårdsbelysning mot LED-armaturer i takt med att de befintliga tar slut. Fortsatt renovering av bersåer/grillplatser. Underhåll och reparationer i föreningen sköts löpande. För mer info gå in på föreningens hemsida Riksbyggen Göteborgshus 31

Gemensamma utrymmen

Det finns källarförråd som hör till lägenheten. Boende i föreningen har dessutom tillgång till cykelförråd, barnvagnsförråd, mopedförråd, fritidslokal, aktivitetslokal, bastu samt tvättstuga med torkrum och mattvättmaskin.

Övrigt om föreningen

På Rubingatan bor du med både havet och staden på 10 minuters bilavstånd och på promenadavstånd från Frölunda Torg med sitt stora shopping- och serviceutbud. Med närhet till spårvagnar (nr 1 och 7) och bussar tar du dig enkelt även till centrum och andra delar av Göteborg. Flertalet förskolor och skolor finns i området.

Ekonomi

Pris

2 295 000 kr

Månadsavgift

4 709 kr/månad

Kommentar månadsavgift

Inklusive värme, vatten och Kabel-TV

Pantsättning

Bostadsrätten är inte pantsatt.

Pantsättningsavgift

483 kr

Överlåtelseavgift

1 208 kr
Överlåtelseavgift betalas av köpare

Bild Till Bank Puff

Behöver du lånelöfte?

När du går på visningar är det alltid bra att ha ett lånelöfte klart. Då kan du vara med och buda direkt på bostaden du är intresserad av. Hos Länsförsäkringar Bank kan du ansöka om lånelöfte. Det kostar ingenting och godkänt lånelöfte gäller i tre månader.