Rönnäs Hamnvägen 7104

Rönnäs Hamnvägen 7104

Pris

2 500 000 kr

Ansvarig mäklare
Caroline Lundén
Fastighetsmäklare
Arrow right icon
Extra kontaktperson
Ann-Sofie Wissmar
Fastighetsmäklare
Arrow right icon
Ydre

CHARMIGT HUS MED PERMANENTSTANDARD I SJÖNÄRA RÖNNÄS

I natursköna Rönnäs finner ni detta unika fritidshus med permanentstandard som har kort gångavstånd till bad- och båtplats i sjön Sommen och den vackra båthamnen. Vackra löpturer och skogspromenader erbjuder den omkringgivande naturen. Huset har 84 kvm boyta på mycket väldisponerat vis och innehåller allt man möjligtvis kan kräva av ett modernt semesterboende. Öppen planlösning bjuder på stort och luftigt vardagsrum med svårslagen takhöjd med braskamin och inte minst en bedårande vy mot Sommens glimrande vattenspegel och Norra Vifjärden. Rymligt och fullutrustat kök. WC på övre plan och stort badrum i souterrängplan. Två sovrum samt sovloft och stor och sval gillestuga. Därutöver finns en gäststuga med fyra bäddar som ger gott om utrymme för hela familjen samt släkt och vänner. Vedeldad badtunna med sjöutsikt och charmigt växthus när de något sämre dagarna uppenbarar sig kan man sitta ute men ändå inne. Ser eller hör du ångbåten, Boxholm II, är det verkligen dax att lägga benen på ryggen ner till ångbåtsbryggan om du vill ta båten till Tranås eller Torpön! Fastigheten har del i Rönnäs Samfällighet vilket ger tillgång till bad- och båtplats i Sommen. Kommunalt V/A året om och inom kort installeras fiber i området. Fastigheten kommer visas löpande, så inkom med er intresseanmälan redan idag!

ld-plus icon

LD-plus

Med Länsdeklarerat Plus får du ökad trygghet. Huset är besiktigat före försäljning och försäkrat mot dolda fel. Besiktningsprotokoll finns hos Länsförsäkringars Fastighetsförmedling. Här kan du läsa mer om Länsdeklarerat Plus.

Value check form

Vill du sälja eller mest nyfiken på värdet av din bostad?

Vi erbjuder dig en kostnadsfri uppskattning av dagsvärdet på din bostad så att du kan hålla stenkoll på marknaden.

boneo banner

Fakta om Rönnäs Hamnvägen 7104

Bostaden

Beskrivning

Information

Boendeform

Fritidshus

Boarea/Biarea

84 m²/96 m²
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Kommentar till areakälla

Ytan är fördelad enligt följande: Stora huset 70 m2 boyta 90 m2 biyta Stugan 14 m2 boyta 6 m2 biyta

Upplåtelseform

Friköpt

Antal rum

5 rum, varav 2-3 sovrum

Tomtarea

934 m²

Pris

2 500 000 kr

Bredband

Fiber från VÖKBY

Rumsbeskrivning

Entréplan

Entréhall med klinker med golvvärme(el) och direkt anslutning till köket. Köket är mycket ljust tack vare stora fönsterpartier och öppet upp i nock. Vita köksluckor utrustat med spis, diskmaskin samt fullstor kyl. Den öppna planlösning sträcker sig till vardagsrummet med samma golv och de magiska fönsterpartierna med utsikt över sjön. I vardagsrummet får kaminen i framträdande roll och värmer en gott en ruggig för- eller eftersäsong. Ifrån hallen når man ett mindre sovrum med loftsäng men även det lite större sovrummet med utgång till balkong. Båda har ett ljust laminatgolv och tapetserade väggar. Dem emellan ligger entréplanets badrum med WC och handfat, klinkergolv och delvis kaklade väggar. Loft med laminatgolv som kan användas som kontor eller sovloft när gästerna kommer på besök.

Soutterängplan

Gillestuga med klinkergolv som har gott om plats, både matbord och soffgrupp ryms enkelt här. Generöst badrum med tidlöst kakel o klinker, duschhörna, bubbelbadkar, WC och bastu. Tvättstuga har även den ett lättstädat klinkersgolv utrustat med tvättmaskin, torktumlare, varmvattenberedare och frysskåp. Extra rum för förvaring med garderober.

Byggnad

Byggnadstyp

1 plan med Sutterräng samt loft

Vinterbonat

Ja

Byggår

2006

Fasad

Träpanel

Stomme

Trä

Fönster

3-glas, isolerglasfönster

Tak

Tegelpannor över papp

Grundläggning

Platta på mark

Ventilation

Självdrag

Uppvärmning

Luft/luftvärmepump, direktverkande el och vedeldning

Övriga byggnader/utrymmen

GÄSTSTUGA Byggnadsår 2004. 14 kvm boyta enl taxeringsinformationen. Gäststugan står på plintar och är byggd i träkonstruktion med papptak. Uppvärmt med elelement. Byggnaden innehar 1 ROK med kokvrå. Duschrum med våtrumsmatta, våtrumstapeter med duschväggar och WC. VÄXTHUS 40 kvm växthus med till stor del stensatt mark samt gjutjärnskamin.

Fastighetsbeteckning

Rönnäs 7:104

Energideklaration

Energideklaration är utförd 2022-05-03

Energiklass

Energiklass F

Energiprestanda, specifik energianvändning

97 kWh/m2 och år

Energiprestanda primärenergital

175

Allmänt om fastigheten

Adress

Rönnäs Hamnvägen 7104

Kommun

Ydre

Område

Ydre

Möjligt tillträdesdatum

01-03-2023

Boendeform

Fritidshus

Boendeform

Fritidshus - Friköpt

Tomtarea

934 m2

Övrigt om tomt

Tomten är för området stor och har ett gediget växtrike bestående av bl.a. rabarber, hallonbuskar, blommande buskar samt frukt- och bärträd. I trädgården finns ett stort växthus, separat utekök med trall och plats för grillar, matplats och dessutom ett vedeldat SPA-bad. I trädgårdsskötseln får du hjälp av robotgräsklipparen som medföljer fastigheten.

Vatten & avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Servitut och andra rättigheter

Gemensamhetsanläggning: Ydre Rönnäs GA:2 ändamål: Vägar Gemensamhetsanläggning: Ydre Rönnäs GA:3 ändamål: Grönområden, Bad och/eller båtanläggning, Gemensamhetsanläggning: Ydre Rönnäs GA:4 ändamål: Vägar, Garage och/eller parkering, Bad och/eller båtanläggning, Samfällighet: Ydre Rönnäs FS:2, FISKE I SOMMEN Samfällighet: Ydre Rönnäs S:1, GRÖNOMRÅDE OCH VÄGMARK Läs mer hos föreningen http://xn--rnnssam-7wa3n.se/

Planbestämmelser

Byggnadsplan

Ekonomi

Pris

2 500 000 kr

Typ

220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsvärde

1 480 000 kr

Taxeringsvärde för byggnad

1 228 000 kr

Taxeringsvärde för mark

252 000 kr

Taxeringsår

2021

Pantbrev

6 st om totalt 1 426 000 kr

Driftkostnad

48 271 kr/år

Visa fördelning av driftkostnad

Driftskostnaden fördelas enligt följande:

Elkostnad

31 850 kr/år

Vatten & avlopp

5 000 kr/år

Sotning

225 kr/år

Väg/Samfällighet

900 kr/år

Renhållning

2 800 kr/år

Försäkring

7 496 kr/år

Utöver drift tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt: 9 819 kr.

Driftkostnad inkl. ovan avgift: 58 090 kr

Kommentar driftkostnad

Driftskostnaderna avser två personer i permanentboende och under posten el ingår även uppvärmning. Kostnaderna kan variera mellan antal personer och levnadsvanor.

Personer i hushållet

2 st

Bild Till Bank Puff

Behöver du lånelöfte?

När du går på visningar är det alltid bra att ha ett lånelöfte klart. Då kan du vara med och buda direkt på bostaden du är intresserad av. Hos Länsförsäkringar Bank kan du ansöka om lånelöfte. Det kostar ingenting och godkänt lånelöfte gäller i tre månader.