Kungsviksvägen 22

Kungsviksvägen 22

Nacka - Skuru
Pris

6 595 000 kr

Ansvarig mäklare
Pierre Sundberg
Fastighetsmäklare
Arrow right icon

Fritidshus med panoramautsikt över det skimrande havet med generös bygrätt.

Denna fastighet i Skuru har en fantastisk havsutsikt över Stockholms inlopp och ligger vid Skurusundets mynning. Huset har flera mysiga terrasser och uteplatser som vetter mot den underbara utsikten. Det finns också en nybyggd stuga om ca 18 kvm (2004) med stort skjutbart fönsterparti. Till fastigheten finns egen båtplats med segelbåtsdjup. Huset är i äldre skick och trots sina 35kvm upplevs det rymligt med ett sovrum och badrum på undervåningen och kök samt sociala ytor på övervåningen. Nya detaljplanen medger att bebygga fastigheten med ett tvåplanshus som får uppta max 100 kvm av fastighetens markyta. Husets höjd får uppgå till max 8 meter. Vid frågor gällande byggrätt och detaljplan kontakta Nacka Kommun: 08-718 80 00 Fastigheten är inte ansluten till VA. Samfälligheten har en gemensam förbindelsepunkt vilket är de LPS/LTA-stationer som ligger nedanför fastigheterna vid bryggan. Fastigheten ordnar och bekostar ledningsdragning till förbindelsepunkten, anläggningsavgiften för 2023 är ca 161 563 kronor. Detta är en unik möjlighet att köpa en fastighet nära vattnet i ett naturskönt och attraktivt område med en generös byggrätt. Huset har en hög och solig placering med en härlig kvällssol. Huset har många stora fönster som ger en fin kontakt med havet, himlen och båttrafiken utanför. Utsikten är inte skymd av några träd och det är tyst och nära till naturen eftersom det inte finns några stora vägar i närheten. Skuru är ett attraktiv villaområde nära Stockholm city som kan nås med buss, bil och båt. Fastigheten har flera mysiga uteplatser som binder samman fastighetens olika nivåer. Det är ett underbart ställe att njuta av under vår, sommar och höstkvällar. Det finns också en laddplats för bil vid parkeringen. Välkommen till en fantastisk fastighet med ett oslagbart och unikt läge!

Fakta om Kungsviksvägen 22

Bostaden

Beskrivning

Innehåll:

Information

Boendeform

Fritidshus

Boarea/Biarea

35 m²/10 m²
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Upplåtelseform

Friköpt

Antal rum

2 rum, varav 1 sovrum

Tomtarea

515 m²

Pris

6 595 000 kr

Övrigt

Fastigheten säljs med friskrivningsklausul. Ändring/tillägg, annons: Eventuella ändringar/tillägg i ovanstående annons kan ske. Läs därför alltid noga igenom den objektbeskrivning som ansvarig mäklare överlämnar vid visningstillfället. Försäljning före visning: I vissa fall kan ett bud läggas före planerad visning. Mäklaren är därmed skyldig att framföra budet till säljaren. Säljaren avgör om han/hon skall acceptera budet eller inte. Därför är det att rekommendera, att samma dag som visning sker, gå in på nätet för att försäkra dig om att fastigheten finns kvar. Säljaren avgör om mäklaren, i samband med ett bud som läggs före planerad visning, skall kontakta övriga spekulanter. Säljaren kan även ge mäklaren direktiv att avböja samtliga bud före visning. Lagfartsavgift (stämpelskatt): Avgiften är 1,5 % på köpeskilling och betalas av köparen. Expeditionsavgift tillkommer. Pantbrev: Vid fallet då fastigheten skall belånas och nya pantbrev skall tas ut är avgiften 2 % på pantbrevsbeloppet. Avgift tas dock ej ut för befintliga pantbrev, endast nya. Expeditionsavgift tillkommer.

Byggnad

Byggnadstyp

1 plan i souterräng

Vinterbonat

Nej

Byggår

1969

Fasad

Trä

Stomme

Trä

Tak

Plåt

Uppvärmning

El

Övriga byggnader/utrymmen

Gäststuga om 18kvm, byggt 2004.

Fastighetsbeteckning

Sicklaön 12:30

Energideklaration

Energideklaration behövs ej.

Renoveringar

Badrum 2008

Om Skuru

Allmänt om Skuru

Skuru är ett av Nackas populäraste områden då man som Skuru-bo har närhet till Skurusundets klipphällar och båtliv samt Nyckelvikens naturområde som bjuder på fina promenader, grill- och badplatser. Nära huset ligger Rudsjöparken/Cirkusparken har fotbollsplan med konstgräs, basketplan, tennisbana, boulebana, utegym och styrkebana, samt en cykelbana och en lekplats med cirkustema. Promenadavstånd till populära Bastusjön. Området är populärt bland Nackas barnfamiljer men besöks också flitigt av kommunens motionärer som gärna tar en tur i löparspåren. Bostaden har kort gångavstånd till närmsta busshållplats med bussar och direktbussar som når in till Slussen. 409 (Slussen) och 449 (Medborgarplatsen) trafikerar hållplatsen. Är man bilburen tar det ca 15 min till Slussen utan trafik och det går snabbt via södra länken vidare runt i Stockholm. I området finns förskolor och Borgvallaskolan (F-3) och inom en radie om 1,5 km erbjuds ytterligare tiotal förskolor och skolor. Matbutiker och annan service finns i närbelägna Ektorp Centrum. Nära även till Ica Maxi intill Nacka Forum.

Allmänt om fastigheten

Adress

Kungsviksvägen 22

Kommun

Nacka

Område

Skuru

Boendeform

Fritidshus - Friköpt

Tomtarea

515 m2

Vatten & avlopp

Kommunalt/enskilt sommarvatten, Avlopp saknas.

Servitut och andra rättigheter

Gemensamhetsanläggning: Nacka Sicklaön GA:143 ändamål: Garage och/eller parkering, Kvartersanläggning, Elledning och/eller belysning, Gemensamhetsanläggning: Nacka Sicklaön GA:144 ändamål: Avloppsanläggning, Vattenförsörjning, Elledning och/eller belysning, Radio- TV och/eller tele, Gemensamhetsanläggning: Nacka Sicklaön GA:145 ändamål: Grönområden, Elledning och/eller belysning

Planbestämmelser

Detaljplan Fastighetsplan

Ekonomi

Pris

6 595 000 kr

Typ

220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsvärde

5 521 000 kr

Taxeringsvärde för byggnad

521 000 kr

Taxeringsvärde för mark

5 000 000 kr

Taxeringsår

2021

Pantbrev

8 st om totalt 190 000 kr

Driftkostnad

18 050 kr/år

Visa fördelning av driftkostnad

Driftskostnaden fördelas enligt följande:

Uppvärmning

6 000 kr/år

Elkostnad

1 500 kr/år

Väg/Samfällighet

5 550 kr/år

Försäkring

5 000 kr/år

Utöver drift tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt: 9 287 kr.

Driftkostnad inkl. ovan avgift: 27 337 kr

Kommentar driftkostnad

Aktuella driftskostnader har inte gått att få fram av fastighetsägaren på ett tillförlitligt sätt då fastigheten endast används på sommarmånaderna. Köparen måste därför själv uppskatta och utreda framtida kostnader på fastigheten. I samfällighetsavgiften ingår renhållning.

Personer i hushållet

2 st

Value check form

Värdera din bostad kostnadsfritt!

Är du redo att sälja din bostad eller mest nyfiken på värdet av din bostad? Vi erbjuder dig en kostnadsfri uppskattning av dagsvärdet på din bostad.

Boneo banner

Läs mer