Björksalavägen 5

Björksalavägen 5

Utgångspris

4 500 000 kr

Ansvarig mäklare
Sophie Palmstierna Eckhéll
Fastighetsmäklare
Arrow right icon
Extra kontaktperson
Veronica Ek
Fastighetsmäklare
Arrow right icon
Värmdö - Älvsala

Skärgårdspärla med högt och soligt läge ett stenkast från bad i eftertraktade Älvsala!

Välkommen till detta trevliga och väldisponerade fritidshus med direkt närhet till båtplats, badplatser och skärgården. Huvudhuset står placerat på en öppen naturtomt som erbjuder ett soligt, fritt och ogenerat läge. På tomten finns ett stort fristående soldäck om ca 15 kvm med ett fantastiskt söderläge och trevlig pergola. Ytterligare en altan på gaveln som du når från vardagsrummet. På fastigheten finns även ett trevligt gästhus om 14 kvm, ett förråd om 11,5 kvm, friggebod om 4 kvm samt en vedbod. Det charmiga fritidshus erbjuder en välkomnande hall med gott om plats för avhägning. Hallen har ett praktiskt golv, vitlaserad panel på väggar och i tak. Från hallen når du husets samtliga rum. Två sovrum varav det ena har plats för dubbelsäng och garderober. Från fönsterna i sovrummen blickar man ut över den rofyllda tomten. Köket ligger i anslutning till sällskapsdelen i öppen plan och är ett praktiskt fullutrustat litet arbetskök. Intill köket finns det plats för matgrupp. Den trevliga öppna planlösningen gör att det är möjligt att njuta av den sprakande och värmande kaminen från både matplatsen och sällskapsdelen. Från sällskapsdelen nås altanen i rakt söderläge. Husets badrum är utrustat med ett nytt handfat i kommod och ett spegelskåp med integrerad belysning. Ny förbränningstoalett och en duschkabin. En ny detaljplan för området har precis antagits som innebär en generösare byggrätt och att anslutning till kommunalt-VA kommer ske under slutet av 2022. Detaljplanen medger huvudbyggnad om 180 kvm BYA, 240 kvm BTA samt komplementbyggnader om totalt 60 kvm BTA vilket innebär att befintlig huvudbyggnad kan behållas och utgöra ett gästhus, och att även befintligt gästhus bör kunna behållas som friggebod. Utöver detta kan attefallsregeln tillämpas. Kontakta Värmdö kommun för mer information. Det finns flera fina badstränder i närområdet, och på kort promenadavstånd från fastigheten ligger områdets badstrand i Älvsalaviken. En härlig sandstrand med badflotte, omklädningsrum och även klippbad och badbryggor. Ett stenkast därifrån finns båtklubben där en köpare har möjlighet till en båtplats. I hamnen finns mastkran, mastskjul och egen uppläggning samt en bastuflotte. Från Älvsalaviken kommer man snabbt ut i Stockholms mellanskärgård. Inom gångavstånd från fastigheten ligger Bullandö Marina, som är norra Europas största privata marina. Här finns restaurang, café, glassbar och lite butiker. I området finns också fina strövområden med bär- och svampskog. Bussen går ända till Slussen och tar ca 55 min, med bil tar resan ca 35 min.

Value check form

Vill du sälja eller mest nyfiken på värdet av din bostad?

Vi erbjuder dig en kostnadsfri uppskattning av dagsvärdet på din bostad så att du kan hålla stenkoll på marknaden.

boneo banner

Fakta om Björksalavägen 5

Bostaden

Beskrivning

Innehåll:

Information

Boendeform

Fritidshus

Boarea

42 m²
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Upplåtelseform

Friköpt

Antal rum

3 rum, varav 2 sovrum

Tomtarea

2 449 m²

Pris

4 500 000 kr - Utgångspris

Bredband

Mobilt

Uteplats/balkong

Väl tilltaget soldäck med trevlig pergola samt altan i perfekt söderläge.

Övrigt

Ändring/tillägg, annons Eventuella ändringar/tillägg i ovanstående annons kan ske. Läs därför alltid noga igenom den objektbeskrivning som ansvarig mäklare överlämnar vid visningstillfället. Försäljning före visning: I vissa fall kan ett bud läggas före planerad visning. Mäklaren är därmed skyldig att framföra budet till säljaren. Säljaren avgöra om han/hon skall acceptera budet eller inte. Därför är det att rekommendera, att samma dag som visning sker, gå in på nätet för att försäkra dig om att fastigheten finns kvar. Säljaren avgör om mäklaren, i samband med ett bud som läggs före planerad visning, skall kontakta övriga spekulanter. Säljaren kan även ge mäklaren direktiv att avböja samtliga bud före visning. Lagfartsavgift (stämpelskatt): Avgiften är 1,5 % på köpeskilling och betalas av köparen. Expeditionsavgift tillkommer. Pantbrev: Vid fallet då fastigheten skall belånas och nya pantbrev skall tas ut är avgiften 2 % på pantbrevsbeloppet. Expeditionsavgift tillkommer.

Byggnad

Byggnadstyp

Fritidshus

Vinterbonat

Ja

Byggår

1976

Fasad

Trä

Stomme

Trä

Fönster

2-glas

Tak

Betongpannor alt tegelpannor

Bjälklag

Trä

Grundläggning

Plintar

Ventilation

Självdrag

Uppvärmning

Luft/luftvärmepump samt braskamin

Övriga byggnader/utrymmen

Gästhus 14 kvm Förråd 11,5 kvm Friggebod 4 kvm Vedbod

Fastighetsbeteckning

Älvsala 1:150

Energideklaration

Energideklaration behövs ej.

Renoveringar

2021 - Ny panel, tilläggsisolering samt exteriör ommålning. - Nya stuprör. - Nya bänkskivor i kök, ny spis och fläkt samt ommålade köksluckor. - Luft/luftvärmepump. - Interiör ommålning av båda sovrummen samt nytt golv i den större. - Ny ytterdörr samt förrådsdörr. 2020 - Byggnation av trappa mellan gäststuga och uteplats. - Byggnation av ramp samt trappa till förråd. - Renovering av stenkista, nya godkända (70mm) avrinningsrör samt helomgrävd stenkista. - Byte av takpapp och underlagspapp på gäststuga samt montering av ny hängränna och stuprör. - Renovering av stenkista. 2019 - Byggnation av förråd 11,5 kvm inkl takläggning, hängränna och golv invändigt. 2018 - Byggnation av uteplats / altan med pergola, blomlåda och repstaket. - Målning samt kittning av fönster, huvudbyggnad samt gäststuga

Allmänt om fastigheten

Adress

Björksalavägen 5

Kommun

Värmdö

Område

Älvsala

Boendeform

Fritidshus

Boendeform

Fritidshus - Friköpt

Tomtarea

2 449 m2

Övrigt om tomt

Trevlig, lätt kuperad naturtomt av skärgårdskaraktär.

Vatten & avlopp

Egen brunn. Förbränningstoalett, BDT stenkista (renoverat 2020, nya rör och ny omgrävd stenkista).

Parkering

Uppfart med plats för flera bilar.

Servitut och andra rättigheter

Gemensamhetsanläggning: Värmdö Älvsala GA:1 ändamål: Vägar, Gemensamhetsanläggning: Värmdö Älvsala GA:2 ändamål: Vägar

Last: Avtalsservitut: Ledning, 01-IM4-71/3145.1

Avtalsservitut Ledning

Planbestämmelser

Byggnadsplan

Ekonomi

Pris

4 500 000 kr - Utgångspris

Typ

220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsvärde

1 506 000 kr

Taxeringsvärde för byggnad

434 000 kr

Taxeringsvärde för mark

1 072 000 kr

Taxeringsår

2018

Pantbrev

9 st om totalt 1 870 000 kr

Driftkostnad

11 000 kr/år

Visa fördelning av driftkostnad

Driftskostnaden fördelas enligt följande:

Uppvärmning

6 000 kr/år

Väg/Samfällighet

3 500 kr/år

Väg/snöröjning

1500 kr/år

Utöver drift tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt: 8 874 kr.

Driftkostnad inkl. ovan avgift: 19 874 kr

Kommentar driftkostnad

Kostnaden för uppvärmning inkluderar kostnaden för hushållsel.

Personer i hushållet

4 st

Nätbolag

Vattenfall

Elförbrukning

5000 kWh /år

Bild Till Bank Puff

Behöver du lånelöfte?

När du går på visningar är det alltid bra att ha ett lånelöfte klart. Då kan du vara med och buda direkt på bostaden du är intresserad av. Hos Länsförsäkringar Bank kan du ansöka om lånelöfte. Det kostar ingenting och godkänt lånelöfte gäller i tre månader.