Galtö södra 99

Galtö södra 99

Utgångspris

7 900 000 kr

Ansvarig mäklare
Joacim Bergman
Fastighetsmäklare Franchisetagare
Arrow right icon
Extra kontaktperson
Camilla Långström
Mäklarassistent
Arrow right icon
Tanumshede - Galtö

Unik arkitektritad villa till salu på vackra Galtö!

Välkomna till Galtö Södra 99, och detta unika arkitektritade hus. Fastigheten består av en smått kuperad och vacker naturtomt om 4 291 kvm, med slånbär, träd och buskar som omgärdar den lummiga och uppväxta trädgården. Huset kännetecknas av dess säregna stil med ett åttakantigt torn och inomhus finns vackra exklusiva breda trägolv i douglasgran samt solfjädersliknande innertak. Huset har genomgående stora fönsterpartier som avger ett makalöst vackert ljusinsläpp i hela huset. Altaner och balkonger finns runt huset där man kan få solens varma strålar hela dagen. Fastigheten som är unik med dess personliga design bör ses och avnjutas på plats. För de som önskar finns möjlighet till ytterligare sovrum på entréplan, se alternativ planlösning i prospektet. Med en kort cykeltur om 7-8 minuter når man Resö och dess vackra hamn, där salta bad kan avnjutas. Resö har livsmedelsaffär och restaurang i vacker skärgårdsmiljö. Med egen- eller chartrad båt kommer man rakt ut i den vackra Bohuslänska arkipelagen och Kosters solsäkra skärgård. Båtplats kan eventuellt erbjudas på Nord Galtö. Med kort bilavstånd når ni sommarpärlorna Strömstad i norr och Grebbestad och Fjällbacka i söder, med trevliga restauranger och butiker. Närmsta ort med allmän service så som livsmedel, apotek och vårdcentral är Tanumshede. Till Oslo respektive Göteborg är det ca 1,5h timma med bil. I närheten finns fyra fina golfbanor Dynekilens-, Strömstads-, Fjällbacka- och Mjölkeröds golfbanor. Varmt välkomna med er intresseanmälan till mäklare Joacim Bergman +46 727-33 90 91. Ägaren har även påbörjat ansökan om solceller och offert finns att tillgå från Vattenfall, kontakta mäklaren för mer information.

ld-plus icon

LD-plus

Med Länsdeklarerat Plus får du ökad trygghet. Huset är besiktigat före försäljning och försäkrat mot dolda fel. Besiktningsprotokoll finns hos Länsförsäkringars Fastighetsförmedling. Här kan du läsa mer om Länsdeklarerat Plus.

Value check form

Vill du sälja eller mest nyfiken på värdet av din bostad?

Vi erbjuder dig en kostnadsfri uppskattning av dagsvärdet på din bostad så att du kan hålla stenkoll på marknaden.

boneo banner

Fakta om Galtö södra 99

Bostaden

Beskrivning

Information

Boendeform

Fritidshus

Boarea/Biarea

340 m²/20 m²
Areauppgifter enligt säljaren

Kommentar till areakälla

340 kvm boarea är säljarens uppgifter. Observera att den taxerade boarean är 150 kvm.

Upplåtelseform

Friköpt

Antal rum

6 rum, varav 2 sovrum

Tomtarea

4 291 m²

Pris

7 900 000 kr - Utgångspris

TV

Fiber

Bredband

Fiber

Tillträde

Enligt överenskommelse

Rumsbeskrivning

Entréplan, våning 1

Denna unika planlösning om ca150 kvm (taxerad som bostadsbyggnad med lokaler, typkod 223) är fantastisk för att forma och göra egna lösningar. Stora fönsterpartier med vackert ljusinsläpp tar andan ur en när man kliver in i rummet. Här kan man ha ateljé, aktivitetsrum, kontor med mottagning, idéerna är många. Planskiss med rumsindelningsförslag har tagits fram av en arkitekt, för den som önskar ytterligare sovrum i entréplanet (se separat planskiss). Huset har genomgående, ett unikt vackert trägolv i douglasgran med breda tiljor. På entréplan finns även helkaklat badrum, öppen spis och luftvärmepump. Vidare kommer vi till tvättstugan som har praktisk utgång till trädgård/altan. Från altanen kommer vi till ett kallförråd. Altanen är byggd i olika väderstreck vilket ger möjligheter till sol under hela dagen och om vinden tar i kan man för det mesta hitta lä på någon sida.

Våning 2

På andra våning om ca 150 kvm boyta har vi återigen ett rum med ljuvligt ljusinsläpp. Här har vi husets hjärta, köket. Öppen och fin planlösning där vi i mitten har en kamin, spis, fläkt, diskmaskin och diskbänk. I de yttre delen av köket finns praktiska bänkar i grekisk marmor och skåp. Kyl/frys och ugn. Plats för köksbord och stolar vid ett av kökets fönster med vacker utsikt. Här är det klinkers på golvet. Vardagsrummet med de vackra trätiljorna och den värmande öppna spisen gör att man lätt kan drömma sig bort eller så går man ut på balkongen och njuter av den vackra utsikten, även här finns en luftvärmepump. På våningen finns sovrum med balkong, stort kaklat badrum med dubbla handfat, WC, dusch och bastu samt en gästtoalett.

Våning 2 1/2

Detta våningsplan har vi garderober. Stora rymliga garderober med speglar på garderobsdörrarna och resten av garderobslöningen har en öppen planlösning. Även här finns WC, handfat med kommod och spegel.

Tornet våning 3

Tornet om ca 40 kvm måste upplevas på plats. Vilken vidunderlig utsikt. Magiskt. Här kan man ha allt ifrån sovrum, kontor, ateljé, låt fantasin flöda. Balkong runt del av tornet. Även här det vackra trägolv med breda tiljor.

Uteplats/balkong

Träaltaner i alla väderstreck.

Byggnad

Byggnadstyp

2 plan med ytterligare 2 mindre tornplan

Vinterbonat

Ja

Byggår

1992

Fasad

Stående träpanel

Stomme

Trä

Fönster

2-glas isolerfönster

Tak

Plåt

Bjälklag

Trä

Grundmur

Betongplatta på mark

Grundläggning

Betongplatta

Utv. plåtarbete

Lackerad plåt

Ventilation

Självdrag med mekanisk köksfläkt, spaltventiler.

Uppvärmning

Luftvärmepumpar, golvvärme, 3 eldstäder, element

Övriga byggnader/utrymmen

Vidbyggt kallförråd, Vedbod i direkt anslutning till huset.

Fastighetsbeteckning

Galtö 2:128

Energideklaration

Energideklaration är utförd 2019-07-15

Energiklass

Energiklass D

Energiprestanda, specifik energianvändning

68 kWh/m2 och år

Energiprestanda primärenergital

106

Renoveringar

2021 Renovering av fönster i tornet

Allmänt om fastigheten

Adress

Galtö södra 99

Kommun

Tanum

Område

Galtö

Boendeform

Fritidshus

Boendeform

Fritidshus - Friköpt

Tomtarea

4 291 m2

Övrigt om tomt

Naturtomt

Vatten & avlopp

Enskilt vatten (djupborrad brunn), Enskilt avlopp (anläggningen ligger på grannfastigheten Tanum Galtö 2:105, servitut finns).

Parkering

Med plats för flera bilar.

Servitut och andra rättigheter

Last: Officialservitut Väg, 14-LUR-660.3

Förmån: Officialservitut Vattenledning, 14-LUR-660.1 Förmån: Officialservitut Vattenledning,Avlopp, 1435-92/78.1 Förmån: Officialservitut Vattentäkt, Vattenledning, 14-LUR-660.2 Förmån: Officialservitut Väg, 1435-92/78.2 Förmån: Officialservitut Väg, 1435-92/78.3

Vägbeskrivning

Från E6, ta avfart 108, Resö. Fortsätt mot skylt Tanumshede/Resö. Där vägen delar sig, fortsätt i ca 3,7 km. Sväng höger där det står skyltat, Galtö N 133-139 och Galtö S 67-123 och fortsätt ca 350 m. Följ skyltning mot Galtö Södra 99.

Ekonomi

Pris

7 900 000 kr - Utgångspris

Typ

223, Småhusenhet, bostadsbyggnad med lokaler

Taxeringsvärde

3 874 000 kr

Taxeringsvärde för byggnad

2 274 000 kr

Taxeringsvärde för mark

1 600 000 kr

Taxeringsår

2021

Pantbrev

3 st om totalt 3 650 000 kr

Driftkostnad

48 707 kr/år

Visa fördelning av driftkostnad

Driftskostnaden fördelas enligt följande:

Uppvärmning

32 272 kr/år

Vatten & avlopp

2 000 kr/år

Sotning

400 kr/år

Väg/Samfällighet

1 000 kr/år

Renhållning

1 800 kr/år

Försäkring

6 295 kr/år

Övrigt

4 940 kr/år

Utöver drift tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt: 8 874 kr.

Driftkostnad inkl. ovan avgift: 57 581 kr

Kommentar driftkostnad

Under posten uppvärmning ingår även hushållsel samt inköp av ved (ca 4 kbm). Under posten övrigt avser kostnad för fiber- och Tv.

Personer i hushållet

2 st

Nätbolag

Ellevio

Elleverantör

Vattenfall

Elförbrukning

10700 kWh /år

Bild Till Bank Puff

Behöver du lånelöfte?

När du går på visningar är det alltid bra att ha ett lånelöfte klart. Då kan du vara med och buda direkt på bostaden du är intresserad av. Hos Länsförsäkringar Bank kan du ansöka om lånelöfte. Det kostar ingenting och godkänt lånelöfte gäller i tre månader.