Mute 9:16

Mute 9:16

Varberg - Rolfstorp
Pris

850 000 kr

Ansvarig mäklare
Patrik Albertsson
Fastighetsmäklare
Arrow right icon

Nu finns möjligheten att förvärva en generös tomt i Obbhult utanför Rolfstorp. Tomten är inte knuten till någon husleverantör vilket ger dig helt fria händer att skapa ditt drömboende. Marken är platt men omgiven av ett böljande landskap och skog vilket ger vacker utsikt och en lättbebyggd tomt som inte kräver så mycket förberedande markarbete. I närområdet erbjuds ett otal små slingriga vägar perfekta för dig som uppskattar att cykla eller rida, stigar och massor av hemliga svampställen. Åkulla fritidsanläggning där man kan bada, paddla och åka skidor på vintern ligger ca 5 minuter bort med bil. För dig som uppskattar guldkant på tillvaron ligger Ästad Vingård ca 15 minuter med bil och de erbjuder hotell, spa och inte mindre än tre restauranger varan en har en stjärna i Guide Michelin. Giltigt förhandsbesked finns för byggnation av ett enbostadshus finns som gäller till 21 december 2023. Möjlighet finns att arrendera ytterligare mark upp till tre hektar. Varmt välkommen att höra av dig för visning!

Fakta om bostaden

Tomtbeskrivning

Tomtarea

1 667 m2

Areakälla

Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Fastighetsbeteckning

Mute 9:16

Övrigt

Anslutningsavgift för el (upp till 25 A) är 56 250 kr enligt Varbergsortens Elkraft.

Vatten/avlopp

Saknas

Servitut och andra rättigheter

Gemensamhetsanläggning: Varberg Mute GA:2, Väg Gemensamhetsanläggning: Varberg Mute GA:3, Avlopp

Övrigt om tomt

Väg upp tilltomten ingår i priset (ägaren kommer att anlägga en grusväg). Möjlighet att arrendera mer mark finns.

Om Rolfstorp

Rolfstorp är ett mindre samhälle beläget ca 15 km öster om Varberg. Här är nära till naturen med fina promenadområden i Gässlösa naturreservat, motionsslinga med elljusspår och i skogen för den som gillar att plocka svamp och bär. Här finns en gammal och fin kyrka där de äldsta delarna, som är byggd i romantisk stil, är det främre och mellersta långhuset som uppfördes under medeltiden, eventuellt 1200-talet. Mer känd än själva kyrkan är sannolikt den ros som växer i ett av kyrkans fönster. Rosen växer mellan de bägge glasen i fönstret vilket gör att den blommar tidigt eftersom glasen gör att utrymmet fungerar som ett växthus.

Kommunikation

Länsväg 153 går genom Rolfstorp på sin väg mellan Varberg och Ullared. Det tar bara ca 15 min in till Varberg och drygt 20 min till Ullared och varuhuset Gekås. Om man hellre föredrar buss så går den mellan de båda orterna.

Tjänster i området

Livsmedelsaffär ICA Nära Rolfstorp. Rolfstorps förskola, Rolfstorps skola F-3 och 7-9 medan årskurs 4-6 går på Göthriks skola i Grimeton. Äldreboende, läkare och distriktsmottagning finns också på orten.

Övrigt om området

Idrottsplats och golfbanor.

Ekonomi

Pris

850 000 kr

Pantbrev

Fastigheten är inte intecknad.

Value check form

Värdera din bostad kostnadsfritt!

Är du redo att sälja din bostad eller mest nyfiken på värdet av din bostad? Vi erbjuder dig en kostnadsfri uppskattning av dagsvärdet på din bostad.

Boneo banner

Läs mer