Ryd

Ryd

Utgångspris

1 200 000 kr

Ansvarig mäklare
Krister Hempel
Fastighetsmäklare Franchisetagare
Arrow right icon
Stensjön - Ryd

Bygga nytt vid Nömmen!

Nu är 2 tomter sålda, passa på - först till kvarn! Nu erbjuds tomter med det idylliska läget vid sjön Nömmen. Här ges man möjligheten att välja och bebygga sitt drömboende med valfri leverantör. Ett perfekt läge med utsikt över sjön och tillgång till brygga. För den som är hästintresserad så finns tillgång till stall och ridbana. Här finns de fördelar som gör det här boendet unikt. Välkomna till en idyll!

Value check form

Vill du sälja eller mest nyfiken på värdet av din bostad?

Vi erbjuder dig en kostnadsfri uppskattning av dagsvärdet på din bostad så att du kan hålla stenkoll på marknaden.

boneo banner

Fakta om Ryd

Tomtbeskrivning

Tomtarea

1 800 m2

Fastighetsbeteckning

Del av Ryd 1:33

Övrigt

Fastigheterna är belägna med vacker sjöutsikt intill byn Ryd, strax utanför samhället Stensjön. NÖMMEN, vars västra del är en del av Nässjö kommun och den östra delen en del av Vetlanda kommun, är en av de större sjöarna i Jönköpings län. Det finns många öar, holmar och skär som sticker upp som klippor i sjön. Nömmen är en populär sjö för bad- och båtliv, paddling och sportfiske. Fiskbeståndet är artrikt. Fågellivet skyddas genom att flera öar i sjön utgör fågelskyddsområde. Här finns en stor population av fiskgjuse. Sjön är även ytvattentäkt i Vetlanda kommun. Samhället STENSJÖN är beläget i Nässjö kommun, tolv kilometer sydöst om Nässjö. Orten är belägen vid den större sjön NÖMMEN (i norra änden). Orten har cirka 250 invånare och utgör en av stationerna utmed järnvägslinjen Nässjö-Vetlanda. I Stensjön finns några mindre industriverksamheter. Nybyggd förskola finns, Regnbågen som har barnomsorg för de yngsta i samhället. Helt nybyggd lekplats finns i anslutning.. I Stensjön finns en bra lanthandel och nära centrum finns en populär badplats med sand och gräs, brygga och hopptorn. Stensjöns samhällsförening värnar om ortens utveckling och stärker gemenskapen mellan invånarna.

Servitut och andra rättigheter

Vattenbrunn, Avlopp, Brygga.

Övrigt om tomt

Tomtarea ca 1400-1 800 kvm m² (friköpt). Tomten: Sjöutsikt och strandnära. Möjlig Byggarea: 300 kvm varav Boarea 200 kvm VA: Eget vatten: Eget avlopp. (ingår ej) Se bifogade kartor, strandskyddsdispens och områdesplan.

Ekonomi

Pris

1 200 000 kr - Utgångspris

Pantbrev

Fastigheten är inte intecknad.

Bild Till Bank Puff

Behöver du lånelöfte?

När du går på visningar är det alltid bra att ha ett lånelöfte klart. Då kan du vara med och buda direkt på bostaden du är intresserad av. Hos Länsförsäkringar Bank kan du ansöka om lånelöfte. Det kostar ingenting och godkänt lånelöfte gäller i tre månader.