Norrbyvägen 7

Norrbyvägen 7

Los
Eller högstbjudande

1 250 000 kr

Ansvarig mäklare
Maria Troedsson
Fastighetsmäklare
Arrow right icon

Välkomna till vackra Los och möjligheten att förvärva " Johansson´s grill" i hjärtat av byn. Huset byggdes 1964, och var då ett bageri på nedreplan. Efter det har det varit både pizzeria och grill på samma ställe. Idag huserar "Johansson´s grill" i huset, på nedre plan och på övre plan finns en lägenhet om ca 70m² Grillen startade i juni 2022, och har hunnit med både sommargäster på sin uteservering med musikkvällar och trubadurer, och även julen och julbord med alla dess varierande maträtter. Lokalen där restaurangen är belägen är helt ny renoverad, från golv till tak. Lägenheten har en hall med ingång på baksidan av huset ( ingång finns även restaurangen via en trappa). Två sovrum, vardagsrum med stor balkong, kök och badrum. För Dig eller Er, som vill driva något eget och ha möjlighet att bo nära jobbet eller att hyra ut en lägenhet och driva en resturang, så är detta en toppen möjlighet!! Serveringstillstånd medföljer. Läs gärna: Besiktning, planritning samt energideklaration finns under fliken dokument. Varmt välkomna att höra Er för intresseanmälan!

ld-plus icon

LD-plus

Med Länsdeklarerat Plus får du ökad trygghet. Huset är besiktigat före försäljning och försäkrat mot dolda fel. Besiktningsprotokoll finns hos Länsförsäkringars Fastighetsförmedling. Här kan du läsa mer om Länsdeklarerat Plus.

Fakta om Norrbyvägen 7

Bostaden

Beskrivning

Information

Boendeform

Friliggande villa

Boarea/Biarea

83 m²/140 m²
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Upplåtelseform

Friköpt

Antal rum

3 rum, varav 2 sovrum

Tomtarea

1 335 m²

Pris

1 250 000 kr - eller högstbjudande

Bredband

Fiber

Rumsbeskrivning

Entré

med matrum och disk där man kan beställa.

Wc

med tvättställ och skötbord. Kross pga smala rör.

Matsal

nyrenoverat matsal för 40 personer (rättigheter att ta in 50 personer).

Matlagningsdelen

2 stekbord, 1 fritös, 1 spis, kylbänk, 5 kylar, 2 frysar och ett skafferi. I baren finns kylbänk, ismaskin och kyl.

Övervåning

Hall

med trägolv och avhängningsplats.

Kök

utrustat med spis, fläkt och kyl. Plats för matbord för 4-5 personer.

Badrum

utrustat med wc, tvättställ och badkar.

Sovrum

mot vägen.

Sovrum

Vardagsrum

med trägolv och utgång till balkong.

Övrigt

Serveringstillstånd. Alkohol / tobaksrättigheter ansvarar nuvarande ägare för till ny ägare gått utbildning / kurs hos kommun.

Byggnad

Byggnadstyp

1 ½ plan med källare

Byggår

1964

Fasad

Plåt

Fönster

2-glas fönster

Tak

Plåt

Grundläggning

Källare

Ventilation

Självdrag

Uppvärmning

Bergvärme

Övriga byggnader/utrymmen

Äldre garage

Fastighetsbeteckning

Gruvbyn 5:65

Energideklaration

Energideklaration är utförd 2023-01-26

Energiklass

Energiklass C

Energiprestanda, specifik energianvändning

217 kWh/m2 och år

Energiprestanda primärenergital

86

Renoveringar

Hela nedervåningen är renoverad. Nya element, nya rördragningar. Golv i entré och matsal bytt. Nytt gips i del av tak, putsat upp runt alla dörrar. Panel och träram runt dörr mellan entré och matsal. Väggar rivna i diskrum.

Övrigt

Observera dock att eldstäderna i dagsläget står som obrukade. Det krävs en ny kontroll innan man tar dem i bruk

Om Los

Allmänt om Los

Los, en pärla i utkanten av Ljusdals kommuns västra delar. Här finns naturen ständigt närvarande, och trots att det ligger ungefär sex mil från centralorten Ljusdal, så finns det mesta du kan tänkas behöva i Los, eller i närliggande byar och samhällen. I Los finns anrika Wilmars Bagarbod, med fantastiska munkar och saftiga matbröd, besöksmålet Loos Koboltgruva där du kan uppleva en orörd gruvmiljö sedan 1700-talet, Lottaboden, som ständigt vinner nya guldmedaljer i Mathantverks-SM, och skidbacke för utförsåkning. Med mycket mera. Området kring Los erbjuder goda möjligheter till fiske, skoteråkning och friluftsliv i stort. För den aktive finns elljusspår, Nickelvallen och milsvida skogar att ströva i. Bara 15 kilometer bort har du dessutom Hamra, med Hamra Nationalpark i spetsen. Nationalparken går att besöka året om, och den kan upplevas på många olika vis. Ta dig fram till fots en vacker sommardag, eller njut av utsikten bakom ett ivrigt hundspann. Med sina orörda myrar och lavbehängd gammelskog, med träd som i vissa fall överstiger 400 år, är det verkligen ett unikt äventyr som väntar. I Hamra finns också en restaurang- och konferensanläggning med fokus på vildmark. Även för den kulturtörstige har området i stort mycket att erbjuda. Fågelsjö Gammelgård Bortom Åa är en av de sju hälsingegårdar som 2012 kom med på UNESCOs världsarvslista. Under sommaren anordnas bland annat olika hantverkskurser, och i kaféet kan besökare njuta av hembakt fikabröd och lättare luncher.

Kommunikation

Mellan Los och Ljusdal går bussar några gånger om dagen, och det tar en dryg timme mellan orterna. Till Färila kan man ta sig med buss på ungefär 40 minuter, där bland annat kommunens simhall är belägen. På under timmen kan du också ta dig med bil till Sveg.

Tjänster i området

I Los finns en Tempo-butik, bibliotek, hälsocentral, äldrevård, skola och förskola. Kyrkan i Los erbjuder kyrkisverksamhet för barn upp till årskurs 2. Utlämning från Systembolaget finns att tillgå via Lotta-Boden, och pumpstation för bensin och diesel finns invid matbutiken i centrum. För den hungrige finns bland annat Johanssons grill i Los, som serverar á la carte och hamburgare, samt innehar fullständiga rättigheter. När det kommer till boende för besökare finns Värdshuset Lokatten, det går att bo på Hälsingegård och på Hamra Vildmarkscenter. Även i Fågelsjö finns det möjlighet till boende, dels i stugor, men också på vandrarhem i anslutning till Gammelgården Bortom Åa.

Övrigt

Två gånger om året anordnas Loosveckan, där aktiviteter och festligheter anordnas i Los och i närliggande byar. I Los finns även Loos Skytteförening som fostrat många duktiga skyttar genom åren, och bara Los Kyrka är ett besöksmål i sig. Det är otroligt vacker landsortskyrka byggd på tidiga 1800-talet. Strax norr om Tandsjöborg finns Börningsbergets skogsmuseum, vilket är ett friluftsmuseum med kojor, mila och åkdon med mera. Skogsmuseet är belägen intill ett litet urskogsområde. Ännu ett bevis på det verkligt naturnära läget är byn Tackåsen utanför Los, där det finns en fältstation som utgör basen för Skandinaviska björnprojektet. Det är ett nordiskt forskningssamarbete inom vilket man gör beteendestudier, undersöker björnarnas näringsval och studerar hur de påverkas av människor.

Allmänt om fastigheten

Adress

Norrbyvägen 7

Kommun

Ljusdal

Område

Los

Boendeform

Friliggande villa - Friköpt

Tomtarea

1 335 m2

Vatten & avlopp

Kommunalt vatten och avlopp.

Planbestämmelser

Byggnadsplan Vattenskyddsområde

Ekonomi

Pris

1 250 000 kr - Eller högstbjudande

Typ

220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsvärde

182 000 kr

Taxeringsvärde för byggnad

170 000 kr

Taxeringsvärde för mark

12 000 kr

Taxeringsår

2021

Pantbrev

2 st om totalt 500 000 kr

Driftkostnad

40 000 kr/år

Visa fördelning av driftkostnad

Driftskostnaden fördelas enligt följande:

Uppvärmning

15 000 kr/år

Elkostnad

15 000 kr/år

Försäkring

10 000 kr/år

Utöver drift tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt: 1 365 kr.

Driftkostnad inkl. ovan avgift: 41 365 kr

Kommentar driftkostnad

Resterande kostnader upptas i verksamheten.

Nätbolag

Ellevio

Elleverantör

Fortum

Value check form

Värdera din bostad kostnadsfritt!

Är du redo att sälja din bostad eller mest nyfiken på värdet av din bostad? Vi erbjuder dig en kostnadsfri uppskattning av dagsvärdet på din bostad.

Boneo banner

Läs mer