Runnehällsvägen 30

Runnehällsvägen 30

Pris

3 595 000 kr

Ansvarig mäklare
Ewonne Hultkvist
Fastighetsmäklare
Arrow right icon
Extra kontaktperson
Lena Kechagia
Mäklarassistent
Arrow right icon
Kalmar - Krafslösa

Rymlig familjevilla i omtyckta Krafslösa!

På en barnvänlig och populär adress stoltserar denna gedigna familjevilla i bästa hörnläge. Ekonomiskt förmånligt med bergvärme som uppvärmning, där en ny bergvärmepump kommer att ingå. Huset bjuder på hela sju rum varav fyra används som sovrum. Entréplanet består av hall, sovrum, gästtoalett, vardagsrum med utökat sällskapsutrymme, kök med utgång till baksidan av tomten och i anslutning till köket ligger ett rum som används som matsal idag. Extra bonus är den tillbyggda inglasade verandan som är säljarnas favoritrum, ett fantastiskt rum för sociala sammankomster eller när du vill koppla av. På övre plan presenteras ett badrum, ett större sovrum med garderobsvägg och utgång till balkong samt två mindre sovrum. Källardelen erbjuder gott om förvaringsutrymme, verkstad kombinerat pannrum, hobbyrum och tvättstuga med duschmöjlighet Det finns även plats för förvaring, fritid och verktyg i garaget. Här bor ni på ett lugnt läge i en naturskön omgivning nära till nästan allt man kan önska sig. Trädgården ligger mysigt insynsskyddad på hörnet och erbjuder odlingsmöjligheter i växthuset samt en härlig gräsmatta som gärna bjuder in till lek eller yta för studsmatta alternativt pool. Det finns även en friggebod på tomten som agerar extra sovplats när ni får gäster. Närhet till vackra Värsnäs med sin natur, sin golfbana och mysiga bad. Hansa City når du bara på ett par minuter och Kalmar stad ligger inte längre bort än att det går att cykla eller ta en kort bilfärd om ca 8-10 minuter. Fastigheten är ansluten till fiber, huset är besiktigat och försäkras mot dolda fel. Varmt välkommen på visning!

ld-plus icon

LD-plus

Med Länsdeklarerat Plus får du ökad trygghet. Huset är besiktigat före försäljning och försäkrat mot dolda fel. Besiktningsprotokoll finns hos Länsförsäkringars Fastighetsförmedling. Här kan du läsa mer om Länsdeklarerat Plus.

Value check form

Vill du sälja eller mest nyfiken på värdet av din bostad?

Vi erbjuder dig en kostnadsfri uppskattning av dagsvärdet på din bostad så att du kan hålla stenkoll på marknaden.

boneo banner

Fakta om Runnehällsvägen 30

Bostaden

Beskrivning

Information

Boendeform

Friliggande villa

Boarea/Biarea

139 m²/96 m²
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Upplåtelseform

Friköpt

Antal rum

7 rum, varav 4 sovrum

Tomtarea

1 207 m²

Pris

3 595 000 kr

Rumsbeskrivning

ENTRÈPLAN

Hall

Välkomnas av en luftig hall, gott om avhängningsmöjligheter, förvaring och möblerbar yta.

Vardagsrum

Vardagsrummet erbjuder fönster i två väderstreck vilket skänker ett fint ljusinsläpp och i förlängningen ingår också ett härligt sällskapsrum. I hörnet mellan dessa två rum ligger hjärtat i huset - kaminen! Mysfaktor!

Kök

Hemtrevligt och funktionellt med gott om arbetsyta, kvadratsmart nyttjas varenda utrymme i form av extra förvaring längs väggen mot matsalsrummet. Den maskinella utrustningen består av spis/ugn, kylskåp (frys placerad i källaren) och diskmaskin. Plats för mindre matgrupp vid fönster.

Matsal

Ljus och tilltalande sällskapsrum med tre olika passage, idag används rummet som en matsal och nås via ena sovrummet, köket eller den inglasade altanen. Ett socialt rum där ni gärna spenderar spelkvällarna med vännerna eller söndagsmiddagarna med familjen. Extra bonus är den inbyggda förvaringen - mycket praktiskt!

Sovrum

Generöst sovrum i anslutning till hall och matsal. Kan med fördel även användas som ett hemmakontor om ni så önskar.

Gästtoalett

Toaletten perfekt placerad i hallen så att den är lättåtkomlig från entréplanets alla rum. Utrustad med toalettstol och handfat på våtrumsmatta.

Inglasad veranda

Här avnjuter ni gärna morgonkaffet eller bjuder dina gäster på fika. Mycket omtyckt och harmoniskt sällskapsrum inklädd i trevlig panel.

ÖVRE PLAN

Badrum

Halvkaklat badrum utrustad med duschkabin, kommod, bidé och toalettstol placerad på våtrumsmatta. Rymligt och behagligt med takfönster som bjuder in ljuset.

Sovrum

Tilltaget sovrum med inbyggd garderobsförvaring längs hela väggen. Utgång till mindre balkong, perfekt för vädring av sängkläder eller så inreder ni den, sätter er tillrätta och blickar ut över er trädgård.

Sovrum 1-2

Dessa två sovrum är likvärdiga storleksmässigt och med varsitt fönster med ingång genom ena rummet. Plats för säng och byrå.

KÄLLARE

Källarplanet öppnar upp för goda utrymmen med stor potential. För er som drömmer om en egen relaxavdelning, bastu, hemmagym, hobbyrum eller varför inte den där enorma och ordentliga tvättstugan? Bara fantasin sätter gränser. Idag inrymmer källaren flertalet hobbyrum/redskapsrum som ännu inte nått sin fulla potential. Tvättstugan idag är utrustad med tvättmaskin, diskho och generöst med utrymme för upphängning på tvättlina. En duschkabin är även placerad här.

Byggnad

Byggnadstyp

1 ½ plan med källare

Byggår

1909

Fasad

Träpanel

Stomme

Trä

Fönster

Isolerglas; 2-glas kopplade bågar i källaren

Tak

Betongpannor

Grundläggning

Källare

Ventilation

Självdrag

Uppvärmning

Bergvärme, vattenburet system. Kompletterande eldstad

Övriga byggnader/utrymmen

Friggebod samt redskapsbod

Fastighetsbeteckning

Kvarnvinden 1

Energideklaration

Energideklaration är utförd 2022-06-01

Energiklass

Energiklass E

Energiprestanda primärenergital

136

Renoveringar

1997: Friggebod byggdes till 1998: Bergvärmepump installerades 2002: Tilläggsisolering vind 2003: Tillbyggnad Inglasad veranda 2007: Våtrum övre plan 2009: Utbyggnad friggebod 2010: Braskamin 2011/2012: Fönsterbyte 2022: Borttagning Farstukvist

Allmänt om fastigheten

Adress

Runnehällsvägen 30

Kommun

Kalmar

Område

Krafslösa

Boendeform

Friliggande villa

Boendeform

Friliggande villa - Friköpt

Tomtarea

1 207 m2

Vatten & avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Parkering

Asfalterad biluppfart samt garage

Planbestämmelser

Stadsplan Tomtindelning

Ekonomi

Pris

3 595 000 kr

Typ

220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsvärde

2 111 000 kr

Taxeringsvärde för byggnad

1 370 000 kr

Taxeringsvärde för mark

741 000 kr

Taxeringsår

2021

Pantbrev

5 st om totalt 237 500 kr

Driftkostnad

41 967 kr/år

Visa fördelning av driftkostnad

Driftskostnaden fördelas enligt följande:

Uppvärmning

28 867 kr/år

Vatten & avlopp

6 300 kr/år

Sotning

400 kr/år

Renhållning

2 000 kr/år

Försäkring

4 400 kr/år

Utöver drift tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt: 8 874 kr.

Driftkostnad inkl. ovan avgift: 50 841 kr

Kommentar driftkostnad

I uppvärmningskostnaden ingår uppvärmning + hushållsel. Årsförbrukningen låg på ca 20,000 kw/h under 2021. Observera att hög förbrukning berodde på defekt värmepanna. 14-dagars tömning på renhållning. Uppgifter enligt säljaren.

Personer i hushållet

1 st

Bild Till Bank Puff

Behöver du lånelöfte?

När du går på visningar är det alltid bra att ha ett lånelöfte klart. Då kan du vara med och buda direkt på bostaden du är intresserad av. Hos Länsförsäkringar Bank kan du ansöka om lånelöfte. Det kostar ingenting och godkänt lånelöfte gäller i tre månader.