Mellanvägen 5

Mellanvägen 5

Utgångspris

5 500 000 kr

Ansvarig mäklare
Emma Ekberg
Fastighetsmäklare Franchisetagare
Arrow right icon
Blentarp

Exklusiv poolvilla med integrerat dubbelgarage på fint läge i Blentarp

För att se film på fastigheten, klicka på videoikonen under bilden. Unikt och påkostat boende på lugnt och fint läge i natursköna Blentarp. Här finns bostaden för er som vill ha hög standard och gott om plats. Nuvarande ägare har de senaste åren gjort en omfattande renovering med blanda annat exklusivt kök från 2021, nytt tak från 2020 och samma år putsades även fasaden om. Ett badrum från 2020 och ett badrum från 2017, fönster och tilläggsisolering av vind 2018. I detta boende kan vi njuta av en öppen planlösning, generösa sällskapsytor, vackra fönsterpartier, väl valda material och möjlighet för sex till sju sovrum. Dessutom finns fiber redan indraget. Stort integrerat dubbelgarage som renoverades 2020. Garaget är isolerat och uppvärmt med vattenburen golvvärme. Underbar utemiljö med nyanlagd trädgård, pool från 2018, SPA-bad från 2019, flera uteplatser, vackra stensättningar och fina planteringar. Luft/vatten-värmepump och nyinstallerade solceller från 2021 håller driftkostnaden nere trots de generösa kvadratmetrarna. Här bor ni med gångavstånd till både skola, förskola och mataffär. Sövdesjöns mysiga badstrand nås inom fem minuter, likaså Snogeholms härliga vandringsleder och fantastiska natur. Sjöbo och Veberöd med fullservicesamhälle nås på 10-15 minuter. Dessutom bra pendlingsavstånd till Lund, Malmö och Ystad.

ld-plus icon

LD-plus

Med Länsdeklarerat Plus får du ökad trygghet. Huset är besiktigat före försäljning och försäkrat mot dolda fel. Besiktningsprotokoll finns hos Länsförsäkringars Fastighetsförmedling. Här kan du läsa mer om Länsdeklarerat Plus.

Value check form

Vill du sälja eller mest nyfiken på värdet av din bostad?

Vi erbjuder dig en kostnadsfri uppskattning av dagsvärdet på din bostad så att du kan hålla stenkoll på marknaden.

boneo banner

Fakta om Mellanvägen 5

Bostaden

Beskrivning

Information

Boendeform

Friliggande villa

Boarea/Biarea

250 m²/150 m²
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Upplåtelseform

Friköpt

Antal rum

9 rum, varav 6-7 sovrum

Tomtarea

1 001 m²

Pris

5 500 000 kr - Utgångspris

Bredband

Fiber finns indraget.

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Välkomna in i denna stora familjevilla. Direkt när vi kliver in i hallen så ser vi att detta boende är något utöver det vanliga. Vi välkomnas direkt av stora ytor och gott om plats för ytterkläder. Direkt till höger har vi ett nyrenoverat gäst-wc från 2022. På vänster sida har vi först trappan ner till källaren och därefter ett av bostadens alla sovrum, detta sovrum har dessutom egen klädkammare. Vi fortsätter rakt fram från hallen, här öppnas planlösningen upp med ett fantastiskt kök och matplats. Köket är smakfullt renoverat med noggrant utvalda material i exklusiv standard, bänkskiva i Dekton och härligt fönsterparti. Utrustningen består av dubbla ugnar, inbyggnadsmikro, kyl, frys, diskmaskin, dubbla diskhoar, vin-kyl och spishäll med inbyggd fläkt. Här finns bra förvaring, gott om skåp och generösa arbetsytor. Matplatsen rymmer ett rejält matbordsmöblemang och här finns även utgång mot trädgårdens baksida och en av de stensatta uteplatserna. Innanför köket har vi ett helkaklat badrum från 2017, här finns dusch och självklart golvvärme (el-buren) för bästa komfort. Vidare har vi två sovrum i bra storlek. Båda med garderober och plats för dubbelsäng. Tillbaka i köket tar vi istället åt höger, här är planlösningen fortsatt öppen mot det härliga vardagsrummet med plats för stor soffgrupp, vänner och familj. Även vardagsrummet bjuder på stora fönster och fint ljusinsläpp. Intill vardagsrummet har vi matsalen med plats för matmöblemang och loungedel, ett trevligt rum som bjuder in till härliga middagar och trevligt umgänge. I anslutning till matsalen finns ett mindre genomgångsrum som i sin tur tar oss vidare till ytterligare ett sovrum som även kan fungera som kontor eller förråd. Från genomgångsrummet når vi även det integrerade garaget. I källaren har vi ett stort allrum med öppens spis med nyinsatt insats. Åt höger har vi även en platsbyggd bar med en möjlig vinkällare intill. Går vi rakt fram när vi kommer ner för trappan så har vi ett sovrum och ett nyrenoverat badrum från 2020. Längst bort har vi en rejäl tvättstuga i väl tilltagen storlek, här finns bra utrymme förklädvård och egen utgång till trädgården. Från tvättstugan når vi ytterligare ett sovrum/kontor. I anslutning till det sovrummet ligger ytterligare ett rum, detta rum saknar dock fönster men kan fungera bra som kontor eller förvaring. På detta våningsplan finns även pannrum.

Uteplats/balkong

Poolområde med flera uteplatser, SPA-bad och uteplats under tak.

Byggnad

Byggnadstyp

1 plan med källare

Byggår

1979

Fasad

Puts

Stomme

Siporex

Fönster

3-glas isolerfönster.

Tak

Tegelpannor

Bjälklag

Siporex (vindsbjälklag av trä).

Grundläggning

Källare

Ventilation

Självdrag

Uppvärmning

Luft/vatten-värmepump.

Övriga byggnader/utrymmen

Integrerat dubbelgarage.

Fastighetsbeteckning

Blentarp 10:35

Energideklaration

Energideklaration är utförd 2022-06-17

Energiklass

Energiklass D

Energiprestanda, specifik energianvändning

48 kWh/m2 och år

Energiprestanda primärenergital

94

Renoveringar

Löpande underhåll med målning och ytskikt. Totalrenovering av kök, nytt golv i stort sett hela entréplan samt wc entréplan 2022. Solceller, radiatorer entréplan 2021. Badrum källare, kassett kaminen, tak, putsning fasad, renovering garage 2020. Tvättstuga, SPA-bad 2019. Fönster och tilläggsisolering, pool och poolhus, anläggning trädgård 2018. Badrum entréplan 2017.

Om Blentarp

Allmänt om Blentarp

I mysiga Blentarp finns livsmedelsbutik som även är ombud för posten. Här finns byakrog, flera förskolor, skola F-6 och friskolan Boken. Ett par minuter bort ligger Sövdesjön med badplats, bastubåt och småbåtshamn. Malmö, Lund och Ystad nås på mellan 30-45 minuter.

Allmänt om fastigheten

Adress

Mellanvägen 5

Kommun

Sjöbo

Område

Blentarp

Boendeform

Friliggande villa

Boendeform

Friliggande villa - Friköpt

Tomtarea

1 001 m2

Övrigt om tomt

Underbar utemiljö med nyanlagd trädgård, pool från 2018, SPA-bad från 2019, flera uteplatser, vackra stensättningar och fina planteringar.

Vatten & avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Parkering

Isolerat och uppvärmt dubbelgarage med golvvärme och fjärrstyrda portar. Uppfart med plats för flera bilar.

Servitut och andra rättigheter

Förmån: Officialservitut Väg, 12-BLE-365.1

Planbestämmelser

Stadsplan

Ekonomi

Pris

5 500 000 kr - Utgångspris

Typ

220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsvärde

2 671 000 kr

Taxeringsvärde för byggnad

2 321 000 kr

Taxeringsvärde för mark

350 000 kr

Taxeringsår

2021

Pantbrev

8 st om totalt 3 000 000 kr

Driftkostnad

53 664 kr/år

Visa fördelning av driftkostnad

Driftskostnaden fördelas enligt följande:

Uppvärmning

40 000 kr/år

Vatten & avlopp

10 000 kr/år

Sotning

500 kr/år

Renhållning

3 164 kr/år

Utöver drift tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt: 8 874 kr.

Driftkostnad inkl. ovan avgift: 62 538 kr

Kommentar driftkostnad

I uppvärmningskostnaden ingår även hushållsel samt uppvärmning av pool och SPA-bad. Säljarens kostnad för försäkring har varit 13396 kr/år.

Personer i hushållet

8 st

Nätbolag

Eon

Elleverantör

Göta energi

Elförbrukning

32000 kWh /år

Bild Till Bank Puff

Behöver du lånelöfte?

När du går på visningar är det alltid bra att ha ett lånelöfte klart. Då kan du vara med och buda direkt på bostaden du är intresserad av. Hos Länsförsäkringar Bank kan du ansöka om lånelöfte. Det kostar ingenting och godkänt lånelöfte gäller i tre månader.