Wäckareslingan 5

Wäckareslingan 5

Upplands Väsby - Wäckare Äng
Utgångspris

5 995 000 kr

Ansvarig mäklare
Teresa Klintborg
Fastighetsmäklare Franchisetagare
Arrow right icon

Modernt och familjärt på Wäckare äng!!

Ta chansen att förvärva ett av de omåttligt populära husen i Wäckare äng. Ett av Runbys mest omtyckta områden på bekvämt gångavstånd till det mesta!! Här bor men i ett riktigt barnvänligt paradis med naturen, skogen och vackra strövområden runt knuten. Bostäderna är byggde med en unik arkitektur där taken "böljar" över området och övre plan är öppet till nock. Boendet karakteriseras av ljus som flödar genom huset, en modern och öppen planlösning med bekväma byggnadstekniska detaljer. Radhuset ligger i länga som vetter mot söder vilket gör att stora delar av bostaden badar i ljus. Den trevliga uteplatsen öppnar upp mot ett av områdets fria lekytor som barnen lätt kan springa ut till. Läget som denna bostad erbjuder är något av det bästa inom området. Huset är mycket energisnåla och ger en mycket god boendemiljö. Från området når man pendeltåg, bussaanslutning och affärer endast några minuter med bil. Det går även utmärkt att promenera till tåget genom villaområdet bredvid, det tar mindre än 10 minuter. Varmt välkomna att kontakta mäklaren om intresse för visning finns!

headstart icon

Kommande försäljning (Försprångsbostad)

Den här bostaden ligger ute som en kommande försäljning. Vi kallar det Försprångsbostad. Det innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller läs mer om du också vill sälja med vår tjänst Försprång.

Fakta om Wäckareslingan 5

Bostaden

Beskrivning

Information

Boendeform

Radhus

Boarea/Biarea

131 m²/5 m²
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Upplåtelseform

Friköpt

Antal rum

5 rum, varav 3 sovrum

Tomtarea

178 m²

Pris

5 995 000 kr - utgångspris

TV

Ingår i samfällighetsavgiften. Husen är ansluten till Telia med fiber för tv, telefoni och bredband. Uttag i vardagsrum, matplats, sovrum och sällskapsrum på övre plan.

Rumsbeskrivning

Hall

Välkomnande entréhall med klinkergolv och ljusmålade väggar. Här finns gott om förvaringsmöjligheter såsom avhängningsyta för ytterkläder direkt till vänster samt en generös garderob rakt fram i hallen med skjutdörrar. Vidare finns även ett uppskattat förråd under trappan.

Duschrum/tvätt

Till höger i hallen når man ett av bostadens moderna och stilrena duschrum som går i ljust kakel och klinker med golvvärme. Utrymmet används även som tvättavdelning. Duschplats med takdusch samt duschväggar, infällda spottar i taket, wc, handfat samt spegelskåp. Till höger står värmepumpen. Tvättmaskin och torktumlare praktiskt placerade under en arbetsbänk.

Kök

Från hallen når man kök och vardagsrum med en mycket fin öppen planlösning som badar i ljus från söder. Köket går i vitt och passar till bostadens övriga färgval. I köket från Vedum har man extra tillval såsom kakel ovanför arbetsytorna och en tillbyggd förvaringslösning från Ikea med bänk och skåp. Vitvarorna är från byggnadsåret med kyl, frys, induktionshäll, fläkt samt diskmaskin. Vitpigmenterat och slipat parkettgolv 2021 och målade väggar.

Vardagsrum

Ett fantastiskt rum som badar i ljus med stora fönsterpartier i söder och en öppen planlösning mot köket intill. Rummet är stort nog för en generös soffgrupp samt matbord med iläggsskivor. Altandörr ut mot den södervända uteplatsen som erbjuder sol från tidig morgon till kväll. I rummet finns en luftvärmepump som är installerad för dess AC funktion. Vitpigmenterat och slipat parkettgolv 2022 och målade väggar.

Övre hall/allrum

Ljust luftigt rum med två takfönster som ger ett fint ljusinsläpp. Rummet är lämpligt som ett allrum och ger plats för en soffgrupp med tv samt övrigt möblemang.

Badrum

Bostadens andra badrum är stilrent inrett även det och har ett vädringsfönster. Vitt kakel och grått klinkergolv med golvvärme. Badkar, wc, handfat med kommod samt spegel.

Sovrum 1-3

Sovrum 1 Bostadens master bedroom med parkettgolv, målade väggar 2017 och Ikea Paxgarderober längs med ena väggen. Ingång till separat klädkammare/förråd med hyllplan. Sovrum 2 Rymligt rum med parkettgolv, målade samt tapetserade väggar 2020. Sovrum 3 Rymligt rum med parkettgolv och målade väggar.

Uteplats/balkong

Altan behandlad med Sioo:x samt pergola i aluminium.

Byggnad

Byggnadstyp

Radhus i 2-plan

Byggår

2015

Fasad

Puts

Stomme

Trä

Fönster

Isolerglas

Tak

Plåt

Bjälklag

Trä

Grundmur

Betong

Grundläggning

Betongplatta

Utv. plåtarbete

Plåt

Ventilation

Mekanisk frånluftsvärmepump med värmeåtervinning

Uppvärmning

Vattenburen värme via frånluftsvärmepump

Övriga byggnader/utrymmen

Kallförråd på baksidan av huset.

Fastighetsbeteckning

Övra Runby 1:170

Energideklaration

Energideklaration är utförd 2014-08-21

Energiklass

Energiklass C

Energiprestanda, specifik energianvändning

45 kWh/m2 och år

Renoveringar

- Luftvärmepump med AC funktion. - Altan med inbyggda spotlights. Behandlad med Sioo:x vilket har - en hållbarhet på ungefär 10 år. - Staket på baksidan av tomten. - Inredning med hyllplan i det utvändiga kallförrådet. - Pergola i aluminium lämnas kvar om intresse finns. - Persienner på alla fönster som vetter ut mot baksidan på huset. - Mörkläggningsgardiner i sovrumsfönster. - Mattläggning i innertrappa.

Övrigt

Bostaden är mycket energisnål. Uppvärmning sker via en energieffektiv frånluftsvärmepump (Nibe F750). Vattenburen golvvärme på entréplan samt i bad och tvättstuga på övre plan, vattenburna radiatorer på övre plan. Ventilationen styrs av mekanisk frånluft i våtrum och kök. Separat spisfläkt. Tilluft via friskluftsventiler. Larm finns installerat.

Om Wäckare Äng

Allmänt om Wäckare Äng

Wäckare äng ligger långt ner mot Runbys natursköna ängar och öppna landskap men ändå väldigt nära pendeltågsstation och övrig kommunikation som det endast tar några minuter till. På kort promenadavstånd eller via en fin cykelväg når man två förskolor samt Runbyskolan (F-9). Inom området finns en lekpark och längs med Oxundavägen finns fler. En kort promenadstig bort ligger en populär pulkabacke som är välbesökt under vintertid. Vill man ströva i skog och mark eller leta sig ner till Väsbyån eller Barockparken ligger även dessa i närheten. Vid Runbyskola finns en fin konstgräsplan samt elljusspår med skidspår vintertid. Härifrån finns även en trevlig promenad- och cykelväg mot Mälaren och Kairobadet vilka är två välbesökta utflyktsmål sommartid.

Allmänt om fastigheten

Adress

Wäckareslingan 5

Kommun

Upplands Väsby

Område

Wäckare Äng

Boendeform

Radhus

Boendeform

Radhus - Friköpt

Tomtarea

178 m2

Övrigt om tomt

Plan tomt med uteplats i fritt söderläge och sol från morgon till kväll. Huset är placerat med ett fint läge i området som ger möjlighet för barnfamiljen att släppa ut sina barn direkt utanför huset med tillgång till lekplatsen och fina Runbyskogen bredvid. Några meter från huset breder Runbyskogen ut sig där äventyrliga små utflykter kan varvas med kojbygge eller pulkaåkning. Wäckare äng ligger långt ner mot Runbys natursköna ängar och öppna landskap men ändå väldigt nära pendeltågsstation och övrig kommunikation som det endast tar några minuter till. Bakom huset breder sig Runbyskogen ut med dess fina bär och svampmarker. På kort promenadavstånd eller via en fin cykelväg når man två förskolor och Runbyskolan (F-9). Inom området finns en lekpark och längs med Oxundavägen finns fler. En kort promenadstig bort ligger en populär pulkabacke som är välbesökt under vintertid. Vill man ströva i skog och mark eller leta sig ner till Väsbyån eller Barockparken ligger även dessa i närheten. Vid Runbyskola (F-9) finns en fin konstgräsplan samt elljusspår med skidspår vintertid. Från området finns en trevlig promenad och cykelväg mot Mälaren och Kairobadet vilka är två välbesökta utflyktsmål sommartid.

Vatten & avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Parkering

Bilparkering framför huset. Gästparkering finns på flera ställen inom området.

Servitut och andra rättigheter

Gemensamhetsanläggning: Upplands Väsby Övra Runby GA:16 ändamål: Vägar, Avloppsanläggning, Radio- TV och/eller tele, Elledning och/eller belysning, Grönområden, Garage och/eller parkering, Övrigt

Planbestämmelser

Detaljplan

Ekonomi

Pris

5 995 000 kr - Utgångspris

Typ

220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsvärde

3 813 000 kr

Taxeringsvärde för byggnad

2 621 000 kr

Taxeringsvärde för mark

1 192 000 kr

Taxeringsår

2021

Pantbrev

4 st om totalt 5 100 000 kr

Driftkostnad

33 952 kr/år

Visa fördelning av driftkostnad

Driftskostnaden fördelas enligt följande:

Uppvärmning

13 000 kr/år

Vatten & avlopp

3 832 kr/år

Väg/Samfällighet

8 100 kr/år

Renhållning

1 820 kr/år

Försäkring

7 200 kr/år

Personer i hushållet

3 st

Elförbrukning

8000 kWh /år

Value check form

Värdera din bostad kostnadsfritt!

Är du redo att sälja din bostad eller mest nyfiken på värdet av din bostad? Vi erbjuder dig en kostnadsfri uppskattning av dagsvärdet på din bostad.

boneo banner

Läs mer