Ängsgatan 16

Ängsgatan 16

Pris

2 500 000 kr

Ansvarig mäklare
Anton Rönning
Fastighetsmäklare
Arrow right icon
Säffle

Hemtrevlig familjevilla med vackra vyer i det populära villaområdet Tuva!

Nu har vi nöjet att presentera denna rymliga familjevilla med ett vackert läge nära älven! Från fastigheten finns promenadstig längst vattnet som leder till en välordnad fritidsmarina inklusive båtbrygga. Säffle har en välplanerad och vacker stadskärna som erbjuder allt från restauranger, matbutiker, köpcentrum och idrottsanläggning. Från villan färdas du med bil till den populära bad -och campingplatsen Duse udde med sandstrand och närhet till fina vandringsleder i naturen! Huset är uppfört 1967 och utgörs av en 1-plans souterrängvilla med praktisk tegelfasad, betongpannor på taket och två fina uteplatser som har vackra vyer mot älven som mynnar ut i Vänern. Fastigheten har en hörntomt om 1 274 kvadratmeter med fina rabatter, asfalterad uppfart och väl tilltagna gräsytor som avgränsas via stenmur mot trottoaren. Från uppfarten når du entrén via prydligt placerade skifferplattor som ansluter till den gedigna stentrappan. Väl inne i huset möts du av sällskapliga ytor och stora fönsterpartier som ger gott ljusinsläpp samt vacker utsikt från kök och vardagsrum. Lättskötta fönsterbräden i blankslipad sten. Här bjuds på tre sovrum, stora sällskapsytor, kök med matplats och vardagsrum med utgång till balkong i syd-väst. Duschrum på båda våningsplanen samt gästtoalett intill entréhallen. Nedervåning med ett rymligt allrum och utgång till en stenlagd uteplats, delvis under tak. Utöver det finns även två gästrum, pannrum, förråd och bastu. Stort plus är den praktiska tvättstugan som rymmer arbetsbänk, tvätt -och tork samt goda möjligheter att hänga tvätt. Fiber är installerat! Varmt välkomna på visning!

ld-plus icon

LD-plus

Med Länsdeklarerat Plus får du ökad trygghet. Huset är besiktigat före försäljning och försäkrat mot dolda fel. Besiktningsprotokoll finns hos Länsförsäkringars Fastighetsförmedling. Här kan du läsa mer om Länsdeklarerat Plus.

Value check form

Vill du sälja eller mest nyfiken på värdet av din bostad?

Vi erbjuder dig en kostnadsfri uppskattning av dagsvärdet på din bostad så att du kan hålla stenkoll på marknaden.

boneo banner

Fakta om Ängsgatan 16

Bostaden

Beskrivning

Information

Boendeform

Friliggande villa

Boarea/Biarea

125 m²/125 m²
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Upplåtelseform

Friköpt

Antal rum

7 rum, varav 3-5 sovrum

Tomtarea

1 274 m²

Pris

2 500 000 kr

TV

Via fiber.

Bredband

Fiber.

Rumsbeskrivning

Entréhall

Välkomnande entréhall med golv i granitsten och tapetserade väggar som har gästtoalett alldeles intill. Här finns goda möjligheter att hänga av sig ytterkläder och skor.

Kök

Hemtrevligt kök med fina skåpluckor från Ballingslöv i körsbär. Här erbjuds slitstark bänkskiva i laminat, gott om förvaringsmöjligheter och vitt kakel som stänkskydd vid matlagningen. Med stora fönsterpartier i söderläge ges ett ljust och fint utrymme som har vacker utsikt från köksbordet. Vitvaror: Electrolux kyl/frys inbyggda med matchande skåpluckor. Gorenje glaskeramikspis. köksfläkt.

Vardagsrum

Stort och sällskapligt vardagsrum med fin ekparkett, tapetserade väggar och utgång till balkong som vetter i syd-väst. Här finns öppen spis, gott om plats för både soffgrupp och matsalsbord, perfekt för trevliga kvällar i gott sällskap.

Sovrum

Sovrum intill köket med parkettgolv, tapetserade väggar och goda förvaringsmöjligheter i form av klädkammare samt garderober. Här finns även övervåningens badrum i direkt anslutning.

Kontor/sovrum

Sovrum som i dagsläget används som kontor. Ytskikt i form av ekparkett och tapetserade väggar. Här finns även en praktisk skjutdörrsgarderob för goda förvaringsmöjligheter.

Sovrum intill entréhallen

Sovrum med plastmatta på golvet, tapetserade väggar och fyra platsbyggda garderober alldeles intill entréhallen vilket ger tillgång till gästtoaletten.

Badrum på övervåningen

Välutrustat badrum som har klinkergolv, kakel på väggarna och tillgång till både duschhörna samt badkar. Här erbjuds kommod med förvaring, porslinshandfat, spegelskåp, toalett och elektrisk golvvärme.

Gästtoalett intill entréhallen

Gästtoalett intill entréhallen med mosaik på golvet och målade väggar. Utrustning: Toalett. Porslinshandfat. Spegelskåp.

Allrum på på nedervåningen

På nedervåningen finns ytterligare ett allrum med stor yta vilket ger goda möjligheter till härligt umgänge! Ytskikt i form av lackat trägolv och tapetserade väggar. Även här finns en öppen spis som har kompletterats med insats, klädkammare under trappen och utgång till stenlagd uteplats i syd-väst.

Arbetsrum på nedervåningen

Mindre arbetsrum med plastmatta på golvet och tapetserade väggar. I dagsläget används detta som syrum men kan även användas som extra gästrum.

Gästrum på nedervåningen

Nedervåningens gästrum har plastmatta på golvet och tapetserade väggar. Här finns två platsbyggda garderober.

Duschrum på nedervåningen

Nedervåningens duschrum har mosaik på golvet, delvis kaklade -och målade väggar samt en praktisk helkaklad duschhörna. Utöver detta finns porslinshandfat, toalett, och spegelskåp.

Övriga utrymmen på nedervåning

Här finns även pannrum innehållandes varmvattenberedare och hyllplan. Utöver detta finns bastu, två förråd och en praktisk tvättstuga med arbetsbänk och tillhörande vitvaror.

Uteplats/balkong

Bostaden har en trivsam balkong i syd-väst som har vacker utsikt över Älven med utgång från entréplanets vardagsrum. Under balkongen finns uteplats med utgång från allrummet i källaren.

Byggnad

Byggnadstyp

1 plan med souterrängvåning

Byggår

1967

Fasad

Tegel

Stomme

Trä

Fönster

2 -och 3-glas

Tak

Betongpannor

Bjälklag

Trä

Grundmur

Betong

Grundläggning

Källare

Ventilation

Självdrag

Uppvärmning

Direktverkande el och luft-/luftvärmepump.

Fastighetsbeteckning

Gäddan 14

Energideklaration

Energideklaration är beställd.

Renoveringar

Ombyggnation av kök, sovrum och badrum. Utökat uppfarten med en extra parkering. Ny mur mot trottoaren. Nya avloppsstammar. Isolerat vindsbjälklaget. Ny träpanel på söderväggen.

Allmänt om fastigheten

Adress

Ängsgatan 16

Kommun

Säffle

Område

Säffle

Boendeform

Friliggande villa

Boendeform

Friliggande villa - Friköpt

Tomtarea

1 274 m2

Vatten & avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Parkering

Asfalterad uppfart med plats för två bilar.

Planbestämmelser

Tomtindelning Stadsplan

Ekonomi

Pris

2 500 000 kr

Typ

220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsvärde

1 614 000 kr

Taxeringsvärde för byggnad

1 258 000 kr

Taxeringsvärde för mark

356 000 kr

Taxeringsår

2021

Pantbrev

7 st om totalt 1 132 000 kr

Driftkostnad

45 516 kr/år

Visa fördelning av driftkostnad

Driftskostnaden fördelas enligt följande:

Elkostnad

36 548 kr/år

Vatten & avlopp

4 484 kr/år

Försäkring

4 484 kr/år

Utöver drift tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt: 8 874 kr.

Driftkostnad inkl. ovan avgift: 54 390 kr

Nätbolag

Vattenfall

Elleverantör

Stockholms el

Elförbrukning

20606 kWh /år

Bild Till Bank Puff

Behöver du lånelöfte?

När du går på visningar är det alltid bra att ha ett lånelöfte klart. Då kan du vara med och buda direkt på bostaden du är intresserad av. Hos Länsförsäkringar Bank kan du ansöka om lånelöfte. Det kostar ingenting och godkänt lånelöfte gäller i tre månader.