Rävbergsgatan 14

Rävbergsgatan 14

Budgivning pågår
Utgångspris

4 595 000 kr

Läs mer om budgivning
Visa alla bud
Ansvarig mäklare
Andreas Wagiström
Fastighetsmäklare Franchisetagare
Arrow right icon
Extra kontaktperson
Lisen Hammar
Fastighetsmäklare
Arrow right icon
Mölndal - Rävekärr

Charmigt hus med otrolig potential i populärt och barnvänligt område!

Hjärtligt välkommen till ett charmigt hus med stor potential, dessutom i en av de få friliggande villorna i Rävekärr! Huset har renoveringsbehov, men för den med intresse väntar en egen oas med en fantastisk trädgård, utsikt över takåsarna ner mot Mölndal centrum och inte minst ett hus med härlig 30-tals känsla. God potential till en helt öppen planlösning! Kort promenadavstånd utan att passera några större vägar till Rävekärrsskolan och dess fotbollsplan. Fina promenadstigar att utforska upp mot Rävekärrs Långevatten. Området växer sig allt närmare såväl Mölndal som Göteborg Stad. Dessutom med goda kommunikationer, såväl mot stadens puls som Kungsbackas mysiga torg. Till Mölndal centrum har man cirka tre km, till Astra Zeneca cyklar man smidigt via gångtunneln invid Åbromotet. Varmt välkommen att boka visning!

headstart icon

Kommande försäljning (Försprångsbostad)

Den här bostaden ligger ute som en kommande försäljning. Vi kallar det Försprångsbostad. Det innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller läs mer om du också vill sälja med vår tjänst Försprång.

ld-plus icon

LD-plus

Med Länsdeklarerat Plus får du ökad trygghet. Huset är besiktigat före försäljning och försäkrat mot dolda fel. Besiktningsprotokoll finns hos Länsförsäkringars Fastighetsförmedling. Här kan du läsa mer om Länsdeklarerat Plus.

Value check form

Vill du sälja eller mest nyfiken på värdet av din bostad?

Vi erbjuder dig en kostnadsfri uppskattning av dagsvärdet på din bostad så att du kan hålla stenkoll på marknaden.

boneo banner

Fakta om Rävbergsgatan 14

Bostaden

Beskrivning

Information

Boendeform

Friliggande villa

Boarea/Biarea

120 m²/33 m²
Areauppgifter från uppmätning av behörig besiktningsman

Upplåtelseform

Friköpt

Antal rum

6 rum, varav 3-4 sovrum

Tomtarea

894 m²

Pris

4 595 000 kr - Utgångspris

Bredband

Möjlighet finns att koppla på sig på Hulunets Samfällighetsförening vad gäller TV och Bredband, anslutningsavgiften ligger på 15 000:-. För mer info se bifogad pdf bland dokument. För mer information om kostnader kontakta fastighetsmäklaren.

Rumsbeskrivning

Entré och Kök

Väl i entrén finner man två garderober till vänster innan man når trappan som tar dig upp till det övre plan och källarplan. Rakt fram når man köket vilket är ett klassiskt arbetskök, men med stor potential! Köket saknar idag kyl och frys, men man finner naturliga platser där det bör placeras...

Vardagsrum och matsal

Till höger från hallen når man vardagsrummet, lättmöblerat med plats för soffgrupp, soffbord och tv-bänk. Öppet in mot matsalen och passagen ut till trädgården, varför inte komplettera med ett par härliga spegeldörrar? Rummet erbjuder såväl ett härligt ljusinsläpp, som goda ytor för större matsalsbord. Notera också de vackra fönsterbrädorna i sten, som finns kvar på i princip vartenda rum. Från matsalsdelen fanns det förr en trappa ner till det inredda rummet i källaren, den finns kvar, men är överbyggd. Man når också det helkaklade badrummet utrustat med wc, handfat, spegelskåp samt badkar med dusch. Observera att toaletten idag är ur funktion.

Två sovrum på entréplan

På entréplanet finner man två stycken sovrum. Båda väl tilltagna till ytan med större garderobslänga om sex garderober. Man inreder efter eget tycke och smak, antingen med dubbelsäng och tillhörande sängbord, eller med säng, skrivbord och fåtölj.

Allrum/Sovrum i källaren?

Installerar man återigen trappan ner till källaren hittar man ett större allrum, inrett med värme, el och bröstpanel. Här intill hittar man ytterligare ett rent källarrum med betonggolv/betongväggar. Detta går ej att nå utan att ta upp ytterligare en dörr, antingen från nämnda rum eller från utsidan. Denna ytan är ej medräknad i biarean, utan öppnar man upp en dörr från källaren, eller trappan i matsalen, tillför man ytterligare 52 kvadratmeter biarea.

Övre planet

På det övre planet möts man av ett mindre allrum, perfekt för hemmakontoret! Innan man tar sig vidare till det tredje sovrummet. Charmigt snedtak och två garderober mot kattvinden. Ytor för dubbelsäng, eller ett perfekt tonårsrum!

Källarplan

Från hallen i entrén når man ytterligare en del av källaren, vilken man även når utifrån. Här hittar man bland annat elskåpet (20 Amp), förrådsutrymmen, kaklat badrum med wc, handfat och dusch. Pannan kommer från CTC och av modell Excellent II, tvättstuga utrustad med tvättmaskin från Miele.

Uteplats/balkong

Stor uteplats med eftermiddags och kvällssol, stenlagd. Dessutom potential för ytterligare ett par i trädgården.

Byggnad

Byggnadstyp

1 ½ plan med källare

Byggår

1931

Fasad

Tegel & Trä

Stomme

Trä

Fönster

3-glas isoler

Tak

Betongpannor

Bjälklag

Trä

Ventilation

Självdrag

Uppvärmning

El-panna (vattenburet system)

Fastighetsbeteckning

Gräsfjärilen 8

Energideklaration

Energideklaration är utförd 2022-06-11

Energiklass

Energiklass F

Energiprestanda, specifik energianvändning

106 kWh/m2 och år

Energiprestanda primärenergital

207

Renoveringar

Huset är tillbyggt 1978. De flesta fönstren är bytta 1987.

Allmänt om fastigheten

Adress

Rävbergsgatan 14

Kommun

Mölndal

Område

Rävekärr

Boendeform

Friliggande villa

Boendeform

Friliggande villa - Friköpt

Tomtarea

894 m2

Övrigt om tomt

Stor och grönskande tomt med flertalet träd och buskar av olika slag. Minst sagt en egen oas i olika sektioner. Växthus.

Vatten & avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Parkering

På uppfarten finns plats för en till två bilar, i området flertalet gästparkeringar.

Planbestämmelser

Stadsplan Tomtindelning

Ekonomi

Pris

4 595 000 kr - Utgångspris

Typ

220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsvärde

3 342 000 kr

Taxeringsvärde för byggnad

1 380 000 kr

Taxeringsvärde för mark

1 962 000 kr

Taxeringsår

2021

Pantbrev

4 st om totalt 2 000 000 kr

Bild Till Bank Puff

Behöver du lånelöfte?

När du går på visningar är det alltid bra att ha ett lånelöfte klart. Då kan du vara med och buda direkt på bostaden du är intresserad av. Hos Länsförsäkringar Bank kan du ansöka om lånelöfte. Det kostar ingenting och godkänt lånelöfte gäller i tre månader.