Agnetorp Granbolet 7

Agnetorp Granbolet 7

Pris

1 995 000 kr

Ansvarig mäklare
Anna-Lena Nyström
Fastighetsmäklare
Arrow right icon
Tidaholm

Enplansvilla på Hellidsbergets topp!

Nytt lägre pris! Ändrad detaljplan ger nu möjlighet till att bygga större på Hellidsberget! På Hellidsbergets topp ligger detta fantastiska ställe. Granbolet kombinerar fördelarna med att bo nära stad och service med den härliga frihetskänslan av att bo på landet i vacker natur. Huset har genom åren byggts om och till, och är idag en trivsam enplansvilla för såväl året-runt- som fritidsboende. Här får du ett arbetsvänligt kök där du kan samla vännerna för gemensam matlagning, stort vardagsrum i vinkel med fungerande täljstenskamin. Tvättavdelning och rymligt badrum med dusch. Idag finns här två sovrum men möjligheter finns om du behöver fler. Garage, carport, hönshus och hönsgård, och en stor härlig tomt med gräsytor och land där du kan odla dina egna grönsaker. Och dessutom växer blåbär, kantareller och Karl Johansvamp på den egna tomten. I omgivningarna finns ett rikt djur- och naturliv med promenadstråk och motionsspår runt knuten. På Granbolet går naturens och årstidernas skiftningar inte att missa. Här finner man livskvalité och ro, luften är lätt att andas, tranorna sjunger, göken ropar, och om natten lyser stjärnhimlen klar och vacker! Välkommen på visning!

Value check form

Vill du sälja eller mest nyfiken på värdet av din bostad?

Vi erbjuder dig en kostnadsfri uppskattning av dagsvärdet på din bostad så att du kan hålla stenkoll på marknaden.

boneo banner

Fakta om Agnetorp Granbolet 7

Bostaden

Beskrivning

Information

Boendeform

Friliggande villa

Boarea

101 m²
Areauppgifter enligt ägaren.

Kommentar till areakälla

Boytan är enligt taxeringen 98 kvm och biyta 3 kvm. Biytan är integrerad i boytan 1994.

Upplåtelseform

Friköpt

Antal rum

3 rum, varav 2 sovrum

Tomtarea

3 150 m²

Pris

1 995 000 kr

Bredband

Fiber finns indraget (via samfällighet).

Rumsbeskrivning

Hall

Entré och hall med trägolv och garderober med skjutdörrar. Öppen planlösning mot köket och vidare på allrummet och matsalsdelen/arbetsrummet.

Kök

Trivsamt kök med trägolv och köksinredning i massivt trä från Interhem i Habo. Maskinell utrustning så som spis med ugn och glashäll, fläktkåpa och diskmaskin. (Kyl och frys står placerade i tvättstugan.) Rymlig matplats vid burspråksfönstret från vilken du har en fantastisk utsikt över dalen mot Hökensås när träden är avlövade.

Allrum

Trägolvet, som kommer från Haga sjukhem, fortsätter in i allrumsdelen där en stor täljstenskamin sprider såväl värme som trivsel. Ett stort perspektivfönster ger ett härligt ljusinsläpp i rummet.

Matsalsdel/arbetsrum

Matsalsdelen har också trägolv och även här flödar ljuset in genom fönster åt två väderstreck. Härifrån finns även en altandörr ut till det inglasade uterummet med kanalplasttak och klinkergolv. (Matsalsdelen kan bli ett extra sovrum om behovet finns.)

Sovrum

Till vänster om matsalen ligger ett bra sovrum med trägolv och garderober.

Badrum

Badrum med våtrumsmatta på golv och väv på väggar, samt ett fönster för ljusinsläpp och vädring. Wc-stol, tvättställ och duschhörna.

Tvättstuga

Tvättstuga med våtrumsmatta på golv. Tvättbänk, tvättmaskin, torktumlare och varmvattenberedare om 160 liter. Här står också kyl och frys.

Sovrum

Stort sovrum med plastmatta på golv och altandörr ut till uteplatsen på baksidan av huset.

Klädkammare

Rymlig klädkammare med bra förvaringsmöjligheter. (Det stora sovrummet och klädkammaren kan byggas om till två sovrum om behovet finns.)

Uteplats/balkong

Inglasat uterum med kanalplasttak, klinkergolv, infravärme och glasskjutpartier ut mot uteplats med trädgårdsplattor, delvis under tak.

Byggnad

Byggnadstyp

1 plan

Byggår

1967

Fasad

Träfasad från 1994

Stomme

Trä

Fönster

3-glas isolerfönster samt 2-glas kopplade

Tak

Betongpannor från 1994

Bjälklag

Trä

Grundläggning

Torpargrund, avfuktare installerad

Utv. plåtarbete

Plåt

Ventilation

Självdrag

Uppvärmning

Luftvärmepump, täljstenskamin samt oljefyllda radiatorer.

Fastighetsbeteckning

Tidaholm 3:9

Energideklaration

Energideklaration är utförd 2019-09-11

Energiklass

Energiklass E

Energiprestanda, specifik energianvändning

94 kWh/m2 och år

Energiprestanda primärenergital

151

Övrigt

År 1967 byggdes ett fritidshus om ca 45 kvm. Materialet till huset kom från Haga sjukhem. 1991 fick det gamla huset en tillbyggnad med sovrum och matsal (20 kvm). 1994 fick huset ytterligare en tillbyggnad 36 kvm) , vinkeln bakåt byggdes till och huset blev lite bredare, fick burspråk, nytt kök och badrum. I samband med tillbyggnaden totalrenoverades hela huset med bl a nya elledningar. 1995 byggdes det inglasade uterummet om 12 kvm. År 2002 fick garaget en tillbyggnad om ca 15 kvm, nu mera hönshus. Under senare tid är yttertaket tvättat och impregnerat.

Om Tidaholm

Allmänt om Tidaholm

Tidaholm är en ort i Västra Götaland. Här finns förskola, skola, fritids, gymnasium, vuxenutbildning och kulturskola. Det finns även omsorg och stöd med bland annat flera ålderdomshem och LSS verksamhet. Tidaholm värnar om kultur och fritid och är en idrottsaktiv kommun. Här finns även en simhall, museum och bibliotek.

Kommunikation

God kommunikation med ca. 30 minuter till Falköping, Skövde och med ca. 50 minuter till Jönköping.

Tjänster i området

I Tidaholm finns större matvarubutiker så som Coop och ICA. Det finns även flertalet mindre närservicebutiker.

Allmänt om fastigheten

Adress

Agnetorp Granbolet 7

Kommun

Tidaholm

Område

Tidaholm

Boendeform

Friliggande villa

Boendeform

Friliggande villa - Friköpt

Tomtarea

3 150 m2

Övrigt om tomt

Stor härlig trädgårdstomt med naturskönt läge i lugnt område på Hellidsberget. Insynsskyddad baksida gränsande mot hagmark. Här bor du med fantastisk utsikt över dalen mot Hökensås och med omedelbar närhet till motionsspår och promenadstråk med fina bär- och svampmarker.

Vatten & avlopp

Kommunalt vatten & avlopp via samfälligheter.

Parkering

Garage med förvaringsloft. Fasad av träpanel, betongpannor på tak, grusbädd. 3-fasuttag finns i garaget. Vidbyggd uthuslänga med träfasad och betongpannor på tak inrymmande hönshus. Fristående carport med plåttak. Vedförråd och en redskaps-/arbetsbod med plåttak.

Servitut och andra rättigheter

Gemensamhetsanläggning: Tidaholm Granbolet GA:1 ändamål: Avloppsanläggning, Radio- TV och/eller tele, Gemensamhetsanläggning: Tidaholm Helliden GA:1 ändamål: Vägar, Gemensamhetsanläggning: Tidaholm Nyskogen GA:2 ändamål: Vattenförsörjning

Förmån: Avtalsservitut: Brunn, 16-IM2-76/4289.1 Förmån: Avtalsservitut: Väg, 16-IM2-69/199.1 Förmån: Officialservitut Vattentäkt, 16-AGN-420.1 Förmån: Officialservitut Väg, 16-AGN-420.2

Planbestämmelser

Områdesbestämmelse

Ekonomi

Pris

1 995 000 kr

Typ

220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsvärde

1 230 000 kr

Taxeringsvärde för byggnad

933 000 kr

Taxeringsvärde för mark

297 000 kr

Taxeringsår

2021

Pantbrev

1 st om totalt 1 870 000 kr

Driftkostnad

46 139 kr/år

Visa fördelning av driftkostnad

Driftskostnaden fördelas enligt följande:

Elkostnad

30 000 kr/år

Vatten & avlopp

6 603 kr/år

Väg/Samfällighet

2 136 kr/år

Renhållning

2 800 kr/år

Försäkring

4 600 kr/år

Utöver drift tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt: 8 874 kr.

Driftkostnad inkl. ovan avgift: 55 013 kr

Kommentar driftkostnad

Elkostnaden avser alla el, värme samt hushållsström. Ca 20 000 kWh/år. Familjen förbrukar mycket el pga datorer med vattenkylning, extra värmelampor i hönshus mm.

Personer i hushållet

2 st

Elförbrukning

20100 kWh /år

Bild Till Bank Puff

Behöver du lånelöfte?

När du går på visningar är det alltid bra att ha ett lånelöfte klart. Då kan du vara med och buda direkt på bostaden du är intresserad av. Hos Länsförsäkringar Bank kan du ansöka om lånelöfte. Det kostar ingenting och godkänt lånelöfte gäller i tre månader.