Hoppa till sidinnehåll
Header Hannes

2021-12-15

Jul med Hannes Mauritzson

Inspiratören och inredaren Hannes Mauritzson bjuder genom sina kanaler in oss till sitt varma och gemytliga hem. Ett hem vars välkomnande känsla går att känna även bakom skärmen när man som följare scrollar bland Hannes bilder och texter.

För oss är Hannes en självklar person att fråga om tips för att få till julkänslan hemma. För om vi kan känna julkänslan digitalt. Hur härlig är den då inte i verkligheten?

🎄 Lys upp ditt hem med levande ljus under den mörka tiden. Det piggar upp sinnet.

🎄Våga inred med mörka textiler, trots att det är mörkt ute. Gör det murrigt och mysigt!

🎄 Mässingsljusstakar, gärna fyndade på loppis, gör sig aldrig bättre än kring jul.

🎄 Skapa mindre arrangemang och placera på köksbordet, gör ett vackert stilleben i det rum du vistas mest i. Låt ögonen få mötas av det vackra.

🎄Låt dina juldekorationer existera tillsammans med din vardagliga inredning. Det blir en spännande matchning. På min skänk ser ni hur jag adderat lite granris och en ljusstake med röda ljus, annars tas inget bort. 

🎄 Har dina hyacinter blommat över? Gör de till snittblommor och placera på köksbordet, det blir så himla vackert med en liten installation av ljus! 

🎄Byt inte ut det du har i ditt hem för den nya säsongen, utan komplettera med mindre detaljer som får fungera som ett komplement. Byt ut den beiga kökshandduken till en mönstrad, gärna i röd kulör, och köket känns plötsligt lite mer juligt.

🎄Torkade apelsiner och pepparkakor gör sig vackra som dekoration på fat, och vet du vad - det går minst lika bra att köpa färdiga som att göra egna.

🎄Ta in naturen. Det finns inget som säger jul för mig mer än tall, gran, torkade växter!