Hoppa till sidinnehåll
Image00004 (Kopia)

2023-04-01

Påskduka med Ulrika

Ulrika Andåker dukar gärna med fynd från loppis och ett tillfälle där loppisfynd passar perfekt är just påsken. Här inspirerar hon med ett bord redo för påskfirande, både med loppisfynd och egna kreativa idéer. 

I fokus på Ulrikas bord denna påsk hamnar äggen i gamla, charmiga äggkoppar. Hon har först tagit ett litet hål i båda ändar av äggen. Hålen har flera funktioner. Dels så gör de att man får ut innehållet som man givetvis vill använda i matlagningen. Dels så gör hålen att de små vårblommorna kommer åt vattnet i äggkoppen. 

Plocka det du har i trädgården – vintergäck och snödroppar. Eller köp några fina tulpaner. Har du många små påskdukar? Passa på att använda dem i din dukning! Täck först bordet med en större duk och sen kan du addera de små dukarna ovanpå.

Ulrikas tygservetter är egentligen små dukar och handdukar hon loppat. Hon vill gärna inspirera fler att hitta påskens pynt second hand - eller varför inte rota fram saker du redan har i skåpen och se dem i nytt ljus. En äggkopp och ett ägg kan bli en vas. Lek med dukningen och ha kul!

 

Glad Påsk🐣