Hoppa till sidinnehåll
Ulrika Colorelles 16

2021-04-29

Ulrika Andåkers bästa trädgårdstips just nu!

Vår ambassadör och trädgårdsexpert Ulrika Andåker delar med sig av vad man kan ägna sig åt i trädgården eller på balkongen just nu.

Ulrika Andåker

Trädgården ger mig sådan avkoppling just nu. Och det är det den ska göra. Det ska vara lagom att göra och inte bara en massa måsten. Här kommer en liten lista på sånt jag gör i trädgården just nu. Sånt man kan göra..men inte måste. Lusten ska råda när det gäller trädgårdsarbete!


Ulrika Andåker -

Ulrikas trädgårdstips

  • Vänja växter som pelargoner och andra vid utomhusklimatet efter en lång inomhussäsong. På varmare dagar bär jag ut dem och sedan in dem på kvällen om natten blir kylig.
  • Rensa ogräs. Ja, sanningen är ju den att det är mycket enklare att få bort ogräset så här års. När maskrosen är ett par centimeter hög och inte ett par decimeter som mitt i sommaren och hunnit få rötter som är flera decimeter dessutom. En lagom mängd med ogräsplockande är rätt rogivande tycker jag.
  • Strö ut fröer! Det är väl fler än jag som har lite luckor i rabatterna där det inte växer något? Jag strör ut fröer lite här och var. Akleja är en favorit. Det kan också vara sommarblommor som vallmo, prästkrage eller blåklint som kan få dyka upp lite här och var.
  • Lägga halm/gräsklipp runt något ömtåligt du planterat. Det gör att jorden håller fukten och skyddar plantan lite om det blir kalla nätter och vind.
  • Ta en glass i solen när du är klar! Eller innan, eller istället. Det är härligt oavsett och en go trädgårdssyssla.
Fritidshus

Hitta ditt nya fritidshus

Vi förmedlar fritidshus i hela Sverige.