Hoppa till sidinnehåll
Claudiabehnan 7

2021-02-24

Fotografens bästa tips inför bostadsfotograferingen

En bild säger mer än tusen ord och det är därför man gärna vill visa sin bostad från dess allra bästa sida under en bostadsförsäljning. 

Inredningsfotografen tipsar

Det finns mycket att tänka på inför fotograferingen, vi väljer tillexempel ofta att städa extra noggrant och köpa härliga snittblommor. För att ta reda på hur man egentligen bäst förbereder sig inför en bostadsförsäljning har vi frågat ett riktigt proffs: inredningsfotografen Adam Afzelius

Det är Adam som fotat våra magiska Hemma Hos reportage hos Claudia (bostaden i bild) och Ulrika. Dessa härliga reportage hittar du under Hemma Hos repotagen här på inspirationssidan.

Efter att ha tagit del av de härliga bilderna som Adam tog hemma hos ovanstående personer blev vi så imponerade att vi bad om hans bästa tips, för att kunna dela med oss till er - hur ska man egentligen förbereda sin bostad inför en bostadsfotografering?

1. Lägg ner extra mycket tid på städningen.
Det kan tyckas grundläggande, men att göra en grundlig städning av hela bostaden är a och o inför en fotografering. Plocka bort allt som känns överflödigt, exempelvis om man har många köksmaskiner: behåll bara den snyggaste framme. I badrummet kan man behålla någon schampooflaska (om förpackningen är fin) och om det gömmer sig ett fint golv under mattan i vardagsrummet kan det vara smart att flytta på den. 

2. Kom ihåg detaljerna. 
Använd perfektionistens ögon! Även om sladdar och annat "rörigt" kan kännas som petitesser kan dom lätt ge bilden ett rörigt intryck. Göm allt du kan i skarvdosor eller bakom möbler.  

3. Glöm inte bort utsidan.
Även fast det inte skulle vara säsong så gör det mycket om balkongen eller trädgården är pyntad. Det viktiga är att anpassa stylingen efter säsong. Under vintern kan man alltid lägga ut en fäll eller pläd på en stol och tända en liten lyckta. Även exteriören kan behöva lite extra kärlek - kanske behöver blommorna vid entrén fräschas till eller stengången krattas?

4. Lyft fram det unika.
Framhäv det som gör din bostad unik. När du stylar och förbereder är det viktigt att ha det unika i åtanke så att det inte döljs, utan framhävs inför fotograferingen. Kanske en kamin, en pool eller fina fönster.

5. Leta inspiration!
Kika runt bland bostadsannonser på internet eller på sociala medier efter hur andra säljare och inredare stylar inför en bostadsfotografering. På så sätt kan du inspireras av olika stilar och använda de tips som passar bäst för just din bostad.