Hoppa till sidinnehåll
Masma68610

2022-10-14

Därför ska du investera i en hållbar bostad

Den här artikeln är en del av Länsförsäkringar Fastighetsförmedlings satsning på att uppmuntra fler till att välja ett mer klimatvänligt boende och minska energiförbrukningen i hemmet. Här listar vi fyra anledningar att investera i en hållbar bostad.

Fyra anledningar att investera i en hållbar bostad

1. En attraktiv investering

Enligt en Novusundersökning som Länsförsäkringar Fastighetsförmedling genomfört bland 1 000 svenskar vill en av tre bo i en hållbar bostad. Nästan lika många ser det som en trygg investering. Köper du en hållbar bostad kan du känna dig trygg med att du flyttar in i ett hem som kommer att vara attraktivt på marknaden den dagen du bestämmer dig för att sälja.

2. Mer i plånboken med solceller på taket

När elpriserna ständigt slår nya rekord är ett hus med solcellsanläggning en klok investering. Fördelarna med solenergi är många, både för plånboken och klimatet. Har du solceller behöver du inte köpa in lika mycket el, och blir därför mindre beroende av elpriserna. Med solel kan du vid bästa förutsättningar halvera din elräkning samtidigt som du bidrar till en högre andel förnybar energi i ditt närområde.

3. Solceller höjer värdet på bostaden

Fyra av tio svenskar uppger i vår Novusundersökning att solceller på taket är en av de hållbara lösningar som de främst skulle önska i ett boende om de skulle köpa en bostad idag. När vi frågat närmare 200 av våra mäklare i hela landet bedömer många av dem att solceller skulle öka försäljningspriset på en villa med uppemot 200 000 kronor.

4. Ladda elbilen tryggt med egen laddbox

Har du en elbil eller en laddhybrid? Även om det i teorin är möjligt att ladda sin bil i ett vanligt vägguttag är det inte att rekommendera då det riskerar att överbelasta både vägguttaget och elsystemet i fastigheten. Till skillnad från ett vanligt vägguttag är en laddbox eller laddstolpe utvecklade för att klara av hög belastning under en längre tid, så att du kan ladda din bil på ett säkert och effektivt sätt. Med en egen laddbox i hemmet kan du dessutom hålla bränslekostnaderna för din bil nere. Bra för både miljön och plånboken!

IMG 3329

Testa hur energieffektiv din bostad är

Energikalkylatorn är en digital och automatiserad rådgivningstjänst, som ger förslag på hur du kan sänka elkostnaderna i hemmet och samtidigt minska bostadens klimatavtryck.

Du når tjänsten genom att logga in eller skapa konto på Mina sidor.

Mer om Energikalkylatorn Ikon pil åt höger
MA89553 (Kopia 2)

Bostäder med solceller och elbilsladdare

Vi har lanserat en ny sökfunktion på webben för att göra det enklare för dig som letar bostad att göra miljömedvetna val i samband med ditt bostadsköp. Nu går det att filtrera din bostadssökning efter kriterier som solpaneler och möjlighet till elbilsladdning.