Hoppa till sidinnehåll
371A2146 (Kopia)

2022-10-20

Christina Strehlows bästa stylingtips

Vid bostadsfotograferingar kan styling vara avgörande för en lyckad försäljning. Vi bad därför Christina Strehlow som är stylist och fotograf att besvara några frågor om vad man ska tänka på när man stylar sitt hem. 

371A4585

Vad är ett hem för dig?

Ett hem för mig är dit man längtar till! Ett hem för mig är där familjen är, där alla trivs och lever ihop i en miljö där alla känner att man vill vara.

Hur tänker du kring inredning?

Inredning är otroligt roligt och något jag spenderar mycket tid på! Jag tycker det är viktigt med färger, materialval, ljus och ljusinsläpp för att få ihop en helhetskänsla.

Vilket är det viktigaste rummet att styla enligt dig?

Det är nog det rum man tillbringar mest tid i: sällskapsrummet. Att hänga där ska vara mysigt, bekvämt, det ska vara genomtänkta möbler som funkar bra ihop och det ska se inbjudande ut. Självklart är ljuset och belysningen superviktig, gärna många ljuskällor.

Vilka detaljer får du inte missa när du stylar ditt hem?

Alla har olika prioriteringar, men för mig är det färg och ljus/belysning. Du kan få till det tråkigaste hemmet med genomtänkta färgval och mysiga ljuskällor. Fynda möbler på loppis eller köp design. Med bra gedigna material ser ett hem mycket mer tilltalande ut och såklart – sätt din egna personliga prägel på det.

Finns det några föremål som man bör ta undan vid en fotografering?

Absolut, smutstvätt haha! Det finns med all säkerhet massor man bör ta undan, men ett rörigt rum blir sällan bra på bild.

Hur stylar man ett rum för att få det att kännas större?

Definitivt att ha få saker: minimalistiskt gör att ett rum känns större.

Vad är ditt bästa tips för att styla olika typer av rum?

Less is more och detaljerna gör mycket i alla rum. Försök hålla det rent så det inte är för rörigt eller mycket saker! I sovrummet kan man skapa en “hotellkänsla” med puffade kuddar och ett fint överkast. I köket gör det sig alltid fint med blommor eller växter för att piffa upp, även till badrummet. 

371A1938

Hur skapar man en helhet?

Välj ut de ”stora objekten” såsom möbler och välj föremål utefter det - bygg på med färgskala och experimentera dig fram så kommer du hitta din personliga stil. Man får helt enkelt testa sig fram! 

Hur mycket jobbar du med ljus och djup när du inreder?

För mig är det jätteviktigt! Fönsterljuset brukar alltid ge ett magiskt ljusinsläpp i ett rum och att placera ett köksbord jämte ett fönster ger både ljus och djup. 

Vad finns det för budgettips kopplat till styling?

Loppisfynda! Oftast är det enkla det finaste när det kommer till styling, så enligt mig behöver du inte så mycket. Styla med saker du verkligen gillar. Glas gör sig väldigt bra på bild, ett bra tips!

Har du lärt dig något av din resa hittills när det kommer till att förbereda din bostad inför försäljning?

Definitivt! Plocka gärna bort onödiga saker för att skapa en neutral bild. Lägg istället till ytterligare detaljer för att få en snygg finish så att det ser inbjudande ut. Såsom att ta in färska blommor eller växter, filtar och kuddar i soffan och handdukar på toaletten.