Hoppa till sidinnehåll
Foto 2022 07 01 12 46 14

2022-08-27

Ska man värdera sitt hem? – Sofia Björk

Sofia Björk jobbar som digital kreatör och driver kontot @inspiration_bybjork på Instagram. I denna artikel berättar hon mer om sitt hem och vad hon ser för fördelar med vår tjänst Värdera bostad.

Image2

Vad är ett hem för dig?

Ett hem är en plats med en riktigt trivsam miljö, en plats som man ser fram emot att komma hem till och dit man vill bjuda in släkt och vänner.


Hur gick det till när du köpte denna bostad?

Det var egentligen min nuvarande man som köpte vår bostad från början med tankar om att inte bo kvar här så länge utan att göra lite små renoveringar, värdera det och sedan sälja.

Vad är viktigt för dig när det kommer till bostad?

En viktig sak för mig när det kommer till bostad är dess läge, att den är omgiven av härliga vyer, allt annat tänker jag att man kan lösa i form av tillbyggnader och renoveringar. Platsen där bostaden är placerad är a och o för mig.

Har ni renoverat något och varför?

Vi har renoverat vårt hus och byggt till allt eftersom tiden har gått. Den största förändringen vi gjorde var att bygga till – en stor tillbyggnad med tre sovrum, hall och tvättstuga i två plan, nytt garage samt diverse andra mindre renoveringar och för att inte tala om byggnationen av orangeriet. Allt detta har bidragit till att vårt hem har ökat i värde. Det skulle därför nu vara riktigt intressant att veta hur mycket.

Funderar du på att fortsätta renovera? 

Jag har alltid funderingar över olika renoveringar med i mitt bakhuvud. Om en mäklare dessutom skulle kunna ge konkreta tips om vilka åtgärder som skulle kunna göras för att höja vår bostads värde skulle detta givetvis överväga renoveringsbesluten. 

Vilka fördelar ser du med tjänsten Värdera bostad? 

Att få koll på vad vår bostad är värd skulle vara väldigt intressant att veta inför framtiden. Samt att kunna få förslag på olika små renoveringar vi skulle kunna göra redan nu för att öka dess värde.

Hur länge tror du att du kommer bo här och varför?

Jag gillar verkligen vårt hem och platsen det ligger på. Skulle ha väldigt svårt för att skiljas ifrån det. Men vem vet om vi värderar det och summan skulle bli betydligt högre än förväntat samt att den där platsen precis bredvid en sjö skulle dyka upp, då kanske läget skulle förändras. 

Har du lärt dig något av din resa hittills när det kommer till värdering av bostad?

När jag kollar tillbaka på husresan vi har gjort har det varit en riktig fördel att vi kunnat renovera och gjort de mesta själva undan för undan. Detta har gjort att värdeökning har kunnat bli mycket högre. Om vi tagit in folk till allt arbete skulle vi aldrig kunnat göra alla dessa renoveringar som vi har gjort.