Hoppa till sidinnehåll
E03572CA 4E8D 45B5 9FF8 2A71D15ACD24

2022-08-27

Ska man värdera sitt hem? – Marie Sandblom Rudsvik

Marie Sandblom Rudsvik jobbar som digital kreatör och driver kontot @sandblomman_interior på Instagram. I denna artikel berättar hon mer om sitt hem och vad hon ser för fördelar med vår tjänst Värdera bostad.

B34840B9 6979 41DD ABEB D9E39B824DA2

Vad är ett hem för dig?

I första hand en plats där min familj finns och där jag känner mig trygg och avslappnad. Dit jag längtar när jag varit borta.

Hur gick det till när du köpte denna bostad?

Vi köpte först huset som ett fritidshus men efter några år kände vi att detta var vår plats på jorden. För åtta år sedan flyttade vi hit permanent.

Har ni renoverat något och varför?

Det har vi! Vi har gjort flera renoveringar och även byggt ut huset samt anlagt en medelhavsinspirerad trädgård. Efter varje större renovering har vi gjort en ny värdering på huset. Det är en trygghet att veta vad bostaden är värd även om man inte går i säljtankar. Ibland behöver man ju även utöka lånen när man gör en större renovering.

Hur länge tror du att du kommer bo här och varför?

Jag hoppas att vi kommer att bo här i många år framöver. Vi älskar vårt hus och trädgård och det är här vi vill bli gamla. Men livet har lärt oss att det kan hända oförutsedda saker och då kan det vara en trygghet att ha koll på hur mycket bostaden är värd.

Vilka fördelar ser du med tjänsten Värdera bostad?

Det är en trygghet att veta vad bostaden är värd på bostadsmarknaden och man får en bra översikt på sin ekonomi. Även om man inte går i säljtankar.

Om man går i renoveringstankar och kanske behöver ta lån är det en god idé att göra en värdering så att banken kan ge bra lånevillkor. När man gjort en investering som t.ex. en större renovering är det ju såklart även intressant att veta hur mycket värdet på bostaden ökat.

Funderar du på att renovera?

Inte just nu. Vi har renoverat och byggt ut efter hand i flera år nu så nu ligger vi lite lågt med det.

Vad är viktigt för dig när det kommer till bostad?

Vi förälskade oss i platsen och omgivningarna här på Österlen. Ju mer tid vi tillbringade här ju mer kände vi att det är här vi vill bo. Huset var egentligen inte optimalt och jag tror inte vi köpt just detta om vi hade vetat att vi skulle bo här permanent. Men efter renoveringar och tillbyggnad blev det faktiskt hur bra som helst.

Har du lärt dig något av din resa hittills när det kommer till värdering av bostad?

Mitt bästa tips är att göra en ny värdering efter varje större renovering. Det är en trygghet att veta vad bostaden är värd på bostadsmarknaden både om man funderar på att sälja men även om man har planer på att bygga ut, anlägga pool, byta kök eller någon annan större investering. Med det stigande ränteläget är det bra att få en förståelse för vad bostaden är värd om man kanske funderar på att byta boende.