Hoppa till sidinnehåll
Image00006

2023-10-13

Ulrikas höstkransar

Gör en höstkrans av det naturen bjuder på! Allt som fallit till marken eller det du hittar i din trädgård. Ulrika Andåker, @colorelles, bjuder på inspiration. 

Image00003

Jag älskar att pynta hemma efter säsong. Och på hösten finns det gott om material till en vacker krans. De ligger i drivor helt gratis. Löven! Lönnlöv är smidiga att skapa av eftersom de är så stora men du kan välja vilka löv som helst. 

Ulrikas tips

  • När du tänker att du har plockat. tillräckligt med löv- då plockar du lika många till. Det går åt en stor mängd för att göra en fyllig krans!
  • Jag återanvänder mina stommar varje år. Även bindtråden. Du kan använda vad som helst som är runt och hittar du inget kan blomsterbutiken sälja dig både stomme och tråd.
  • När det är dags att binda – lägg löven åt samma hål i handen och fäst en knippe/handfull löv samtidigt på kransens stomme. Bind hårt med tråden. Lägg nästa handfull överlappande den förra.
  • Kransen blir fin att ha på ytterdörren men du kan också ha den på matbordet som en centerpiece eller en krans på en innerdörr eller vitrinskåp.
  • Här kommer andra förslag på material: ekollon, nypon, vissnande ormbunkar, rönnbär, vass, hortensia, mossa, lin.

Här ser du fler kransar som Ulrika har gjort👇 

På vår Instagram @lansfast_sverige ser du hur Ulrika skapar lövkransen.