Hoppa till sidinnehåll
Social Hållbarhet MA67064

Social hållbarhet

Genom ekonomisk och social hänsyn i alla delar av vår verksamhet vill vi bidra till en hållbar bostadsmarknad som ger kommande generationer möjlighet att växa och utvecklas genom livets alla skeden.

Lakare Utan Granser

En mäklartjänst som räddar liv

Varje år skänks fastigheter och bostäder till Läkare Utan Gränser. Gåvor som omvandlas till organisationens viktiga arbete över hela världen med att tillhandahålla högkvalitativ sjukvård till dem som behöver den mest. Genom ett rikstäckande ramavtal med Länsförsäkringar Fastighetsförmedling kan större del av donationerna användas för Läkare Utan Gränsers verksamhet, då fastighetsförsäljningen sker till ett reducerat mäklararvode. 
 
I uppdraget ingår bland annat att Länsförsäkringar Fastighetsförmedling ska sköta visning och annonsering av bostäderna som skänkts till Läkare Utan Gränser samt vara behjälpliga vid kontraktsskrivning och tillträde.

Ge en gåva

Varje dag ger Läkare utan gränser vård till utsatta människor i krig, katastrofer och kriser. Din gåva används alltid där den behövs mest just nu.

Två Kvinnor I Bil

Träd som flyttas ofta, slår inte rot​

– så dysfunktionellt är det att bo som ung i Sverige

En hållbar bostadsmarknad

Delrapport 4: Gammal och bortglömd?

Sju av tio pensionärer äger sitt boende och många av dem vill bo mindre, men de hindras av svårigheten att hitta rätt bostad. Fler än åtta av tio kommuner saknar helt eller har brist på seniorbostäder vilket får konsekvenser för hela bostadsmarknaden. 

Delrapport 3: Egen härd är guld värd

Den 90-talist som vill skaffa en bostad ställs idag inför omfattande bostadsbrist, hårda amorteringskrav och höga kalkylräntor, vilket gör att en historiskt hög andel unga vuxna idag inte kan skaffa sig ett boende att kalla sitt hem.

Delrapport 2: Hur jämställd är bostadsmarknaden?

Att bostadspriserna i Sverige ökat kraftigt det senaste året har bidragit till att göra bostadsmarknaden mer ojämställd. Kvinnor, som generellt tjänar mindre än män, har fått ännu svårare att byta bostad när bostadspriserna stiger mer än lönerna.

Delrapport 1: Bostadsmarknaden under coranapandemin

Bostadsmarknaden påverkades mycket av coronapandemin 2020. Oron för smittspridning och privatekonomin har inte bara förändrat svenskarnas beteende. Rapporten visar att pandemin har fått svenskarna att omvärdera var och hur de vill bo.

Musikhjalpen Logo 2

LFF ❤ Musikhjälpen

Varje år stödjer Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Musikhjälpens arbete till förmån för internationella humanitära katastrofer. Företagets 190 bobutiker engageras då i att samla in pengar som kan bidra till en tryggare tillvaro för människor över hela världen. Musikhjälpen äger rum i december och arrangeras av Radiohjälpen i samarbete med Sveriges Radio och Sveriges Television. 

Per Sangrud

Vi vill bidra till en trygg, rättvis och långsiktigt hållbar bostadsmarknad där fler får möjlighet att byta bostad efter behov.


Per Sangrud - PR- och hållbarhetschef