Social Hållbarhet MA67064

Social hållbarhet

Genom ekonomisk och social hänsyn i alla delar av vår verksamhet vill vi bidra till en hållbar bostadsmarknad som ger kommande generationer möjlighet att växa och utvecklas genom livets alla skeden.

En hållbar bostadsmarknad?

Hur hållbar och rättvis är Sveriges bostadsmarknad i dag? Den frågan ligger till grund för Länsförsäkringar Fastighetsförmedlings årliga rapport ”En hållbar bostadsmarknad?” där vi bidrar med fakta och insikter som besvarar den frågan.

MA90651

Delrapport 4: Gammal och bortglömd?

Sju av tio pensionärer äger sitt boende och många av dem vill bo mindre, men de hindras av svårigheten att hitta rätt bostad. Fler än åtta av tio kommuner saknar helt eller har brist på seniorbostäder vilket får konsekvenser för hela bostadsmarknaden. 

Förslag Header 1 MA74200

Delrapport 3: Egen härd är guld värd

Under lång tid har bostadspriserna stigit betydligt mer än inflationen, samtidigt som det byggts för få små och billiga bostäder. Den 90-talist som vill skaffa en bostad ställs idag inför omfattande bostadsbrist, hårda amorteringskrav och höga kalkylräntor, vilket gör att en historiskt hög andel unga vuxna idag inte kan skaffa sig ett boende att kalla sitt hem.

Kvinna På Visning

Delrapport 2: Hur jämställd är bostadsmarknaden?

Att bostadspriserna i Sverige ökat kraftigt det senaste året har bidragit till att göra bostadsmarknaden mer ojämställd. Kvinnor, som generellt tjänar mindre än män, har fått ännu svårare att byta bostad när bostadspriserna stiger mer än lönerna.

Rättvis Bostadsmarknad

Delrapport 1: Ett år med coronapandemin – så påverkades bostadsmarknaden

Precis som resten av samhället påverkades bostadsmarknaden mycket av coronapandemin 2020. Oron för smittspridning och privatekonomin har inte bara förändrat svenskarnas beteende. Vår rapport visar att pandemin har fått svenskarna att på ett historisk unikt sätt omvärdera var och hur de vill bo.

Musikhjalpen Logo 2

LFF ❤ Musikhjälpen

Varje år stödjer Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Musikhjälpens arbete till förmån för internationella humanitära katastrofer. Företagets 190 bobutiker engageras då i att samla in pengar som kan bidra till en tryggare tillvaro för människor över hela världen. Musikhjälpen äger rum i december och arrangeras av Radiohjälpen i samarbete med Sveriges Radio och Sveriges Television. 

Per Sangerud Presschef

Vi vill bidra till en trygg, rättvis och långsiktigt hållbar bostadsmarknad där fler får möjlighet att byta bostad efter behov.


Per Sangrud - PR- och hållbarhetschef

Läs mer